Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (260)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

S filmovou sérií Paula Andersona to má společného pramálo a nakolik se to dotýká původní předlohy od Capromu taky netuším. Každopádně jako samostatný film to rozhodně obstojí. Plusem je určitě videoherní stylizace, jíž neodpovídá jen vizuál, ale i dějová stavba a (tak trochu bohužel) vymakanost charakterů či dialogové promluvy. No, i přesto to však utíká v solidním tempu a když přimhouřím oči nad faktem, že za pár dní si na to ani pořádně nevzpomenu, můžu to označit za velmi slušné akční béčko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $403,117Tržby za predaj DVD v USA $11,078,607 //počet predaných kusov ?║ animačne miestami rozpačité ale postupne sa dá na to zvyknúť, príbeh újde /60%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle je film pro ty, kteří oslavují především první dva filmy o Resident Evilu. Konečně pořádná porce zombíků, konečně přiblížení ke hře v něčem jiném, než názvu. Nejsem největší fanoušek ani extra velký milovník této hry, ale plus mínus vím, o co tam jde a kdo je kdo, proto pro mě tato animovaná varianta byla tou hře nejpodobnější. I když se mi poslední díl série RE velmi líbil, tohle jde na všechno trochu jinak. Atmosféra připomínající hru a poměrně hodně akce drží snímek ve velmi příjemných průměrných vodách: Ty by možná dokázal překročit, ale hodně jednoduchý příběh se umělou snahou se vším zamotat je až moc jednoduchý. Akční sekvence mají spád a jsou chvílemi velmi dobře udělané (akční ostření a rychlá kamera), avšak některé souboje jsou dost podivně a primitivně vyústěné ... Fanoušci hry budou potěšeni a filmoví fanoušci se budou chvílemi jen těžko vzpamatovávat, jak je tento RE rozdílný oproti "jejich" sérii. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

Mohla byť aj o dosť lepšia animácia lebo táto vypadala ako ta čo bola použitá pri cgi scénkach v samotných hrách este na ps jednotke . Ale ja som si tie scénky vždycky užíval a tak isto som si užil aj tento film lebo som prešiel prvé štyri série a som vďačný za všetko nové . Ide tu hlavne o nostalgiu ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Liché díly očekávání naplňují, ty sudé je pro změnu boří. Mám-li toto brát jako čtvrté pokračování filmové série RE, pak konstatuji, že laťku nastavenou od minule opět shazujeme. Tak především: toto zpracování (animace, která vypadá jako herní intro z PSone) si prostě akční horor nezaslouží, totální úlet! To se pak o ty postavy ale vůbec nestrachuju. Ono vlastně, stejně bych mít o ně obavy nemusel, protože jim vychází všechno naprosto přesně, jejich timing a předvídání vypadá dokonale, až je to trapné. Po vcelku svižném úvodu přichází ukrutně nudná prostřední část, během které se třeba na netu můžete proklikávat desítkami sexy fotek Milly Jovovich a povzdychnout si, jak dobře se na filmové RE koukalo v její přítomnosti. Naštěstí posléze přichází poslední třetina snímku, kde se stále něco děje, likviduje a vybuchuje. Závěr tradiční. 50% ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Jako až fanatický fanda herní série Resident Evil bych měl sto důvodů, proč tenhle celovečerní CGI předkrm před fantasticky vypadající herní africkou pětkou poslat do pekel podprůměru. Ale neudělám to, jelikož se mi Rozklad celkově docela zamlouval. Možná je to i otupělostí z faktu, že jakkoliv je božský RE převeden do celovečerní podoby, dokonce i samotným Capcomem, má výsledek s hrami (pra)málo společného. Jen nechápu, proč mi postavy podobou, animací a mimikou mají ještě v roce 2008 připomínat ty z časů GameCube. Capcome, a proč, sakra, skoro všude rveš jako finálního bosse další variace na Tyranta?! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľkých fanúšikov hernej série to jednoducho musí potešiť. Ja sa však za nijakého veľkého fanúšika nepokladám a aj keď som hrával druhú časť veľmi rád, film ma nezaujal. Animácia už predsa len pokročila a táto bola v kurze tak pred 8 rokmi. Nebol by to však taký problém, keby bol pútavejší príbeh a zaujímavejšie nápady. Úplne však chápem, že pre niekoho to je naozaj veľmi príjemná nostalgická spomienka na vystrašené noci strávené pri hrách. Ja by som si to však vedel predstaviť oveľa lepšie. 45% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Je to stále viac Resident evil ako všetky filmové adaptácie dokopy aj napriek logickému odklonu v deji, Raccoon City už bolo napokon vyčerpané dosť a príbeh zákonite potreboval novú krv. A ten nie je na pomery herných predlôh vôbec zlý, samotné letisko a záverečná polhodinka pripomínajúca to najlepšie zo série nesklame, absencia kvalitného jadra však už mrzí o to viac. Pred vygradovaním, ktoré sa udeje akoby mimochodom, to chcelo viac zombie a blúdenia laboratóriami WilPharmy , atmosféra by tým určite neutrpela. Stal sa však presný opak. Aj trochu zastaralá animácia sem tam mierne ruší, výsledný produkt si však stále udržuje istú mieru zábavnosti a nostalgikov potešia všadeprítomné narážky na druhý herný diel, vrátane dabérov hlavných hrdinov. So špičkovými animákmi neporovnávať, istá dávka nostalgie je priam nutná, nezaujatému divákovi totiž Resident Evil: Degeneration nedá vôbec nič. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Za daného scenára a skromnej počítačovej CG grafiky patrí filmu z mojej strany objektívne uznanie. Celý čas počas sledovania som mal pocit, že sa pozerám na prológ v nejakej počítačovej hre, ktorý každú chvíľu končí a ja budem môcť uspokojiť svoje nutkanie zobrať do rúk joystick a rozstrieľať na cucky pár zombíkov. Nestalo sa tak, ale s nadelenou porciou akcie som bol spokojný. Príbeh pokrivkáva, zvuk bol však našlapaný a ja som rád, že tento námet zostal v animovanej podobe, pretože v hranom spracovaní by niektoré scény vyzneli absolútne nezmyselne a nereálne. Takto sa s tými prešľapmi divák vysporiada oveľa ľahšie. 70%. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný zombie film, ktorý bol natočený samotnými tvorcami hernej série. Má celkom dobrý príbeh o skupine ľudí, ktorá musí na letisku čeliť útoku zombií a následne musia v sídle organizácie, ktorá to má na svedomí zistiť pravdu. Spracovanie síce mohlo dopadnúť aj lepšie, ale aj s touto verziou som spokojný a rozhodne som sa bavil aj v častiach, kedy sa nič moc dôležité nedeje. Akcie tu nie je až tak moc, ale jej kvalita je na vysokej úrovni. Je výborne natočená, s dostatkom skvelých spomaľovačiek a vo veľmi dobre zvolenom prostredí. Akcia je prakticky len v úvode a v závere, ale zase tieto akčné scény sú aspoň dosť dlhé a hlavne na celý akčný záver je skutočne radosť pozerať. Vizuálna stránka je perfektná, presne tento typ animácie mám veľmi rád, kde hlavne predmety sú často na nerozoznanie od skutočnosti a postavy zase majú ten typický japonský vizuál. Ale postavy mi sadli aj celkovo, pričom u mňa vedie policajtka. Záporné tvory ako zombie alebo záverečný mutant sú na tom tiež výborne. Na tento film sa nepozerám ako na diel zo série Resident Evil, kedže s touto sériou s Millou Jovovich to nemá moc spoločného, ale ako na japonský animovaný akčný film, ktoré rád pozerávam. Síce som už videl aj lepšie, ale aj tak som nadmieru spokojný. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 75%. ()

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Resident Evil: Odpad aneb Jak škaredá toporná animace zavraždí i sebemenší náznak hororové či jiné atmosféry. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Capcom už byl asi naštvanej, jak jim amíci przní jejich herní sérii a tak se rozhodli natočit vlastní verzi. A je fakt, že hře je to o hodně věrnější, aspoň co se týče příběhu, který navazuje na události z hry a je určitě lepší než ty scénáře filmové. Nějaká strašidelná atmosféra ze hry tu sice není, ale akce je tu požehnaně a je vážně velmi dobrá. Vlastně dalo by se říct, že až na nějakou desetiminutovku v půlce filmu se tady furt jenom střílí nebo před něčím utíká. Celý to navíc rychle uteče, člověk se nenudí a Leon je docela drsňák. Jenom ta animace přípomíná místy až moc ty videosekvence ze samotné hry, což je místy docela na škodu a mohli jí ještě trochu vypilovat. Překvapivě se tenhle Resident Evil docela povedl a pokud patříte mezi fanoušky hry, tak vám tenhle film nejspíše udělá radost. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedinej filmovej Resident evil kterej uznavam narozdil od trapacky serie z Hovnovichovou tak v tomhle animaku najdeme jednak postavy ze hry i ten pribeh tu je velmi verne vykreslen podle hry diky cemuz si to drzi tu pravou Residentovskou atmosferu kterou proste znalec a fanaticky fanousek hry jako ja musi ocenit ()

petero 

všechny recenze uživatele

Žiadny survival horor sa nekoná. Hociktorá časť hraného Residenta je záživnejšia. Animácia nemá šancu ničím prekvapiť, od filmov v hre je to len minimálny pokrok a ani tá krvavosť nie je zďaleka to čo by sa patrilo, dokonca sa to nechytá ani na DEAD SPACE DOWNFALL. Postavy, okrem Claire a Angely vyžarujú minimum mimiky a nebyť svižnejších pohybov, mohli by zapadnúť medzi malátnych zombíkov. A kde je aspoň tá fantastická hororová hudba ktorá bola tak výborná v hre, i keď na druhú stranu neviem kde by sa tu dala použiť. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá animace, akce, spousta zombíků a sexy bossák. Zpomalovačky, nejefektivnější zpracování počítačového ohně a výbuchů, silné jméno... dalo by se toho ještě spousta napsat. Kromě o něco delší stopáže (i když nuda nehrozí, ale stejně) nemám výtek. Spíš mě to ještě více donutilo přemýšlet o tom blu-rayi za tři stovky..! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem slabotu, protože akční animáče zrovna moc nemusím, ale rozhodně se jednalo o koukatelnou podívanou. Nelze přehlédnout že to celé vypadalo jako videohra. Příběhově se film vešel někde mezi 2. a 3. díl, i když měl zčásti jiný děj. Potěší ultimátní Leon, který v mých očích dokonale setřel Alici. Hlavní monstrum také vypadalo k světu. Jak jsem hlásil, spokojenost a určitě podstatně lepší než mnohé hrané díly série. 55% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pro mě se jedná o nejkoukatelnější záležitost ze vešch Resident Evil filmů. Kdysi dávno, když jsem ještě paříval, jsem otočil prní tři díly této ságy a tak mě těší, že tento film z her nejen vychází, ale dokonce na ně přímo navazuje. RE: Degeneration má lepší příběh, než celá americká série s Millou Jovovich, i když to až zase až tak obtížné není. Jsem rád, že zde došlu na G-virus, který byl ve hrách jedna z nejlepších záležitostí. Techické zpracování je již téměř dokonalé, jediné co schází je větší realističnost grimas. Obstojná. mírně nadprůměrná podívaná. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbili se mi Leon a Claire, konečně nezprzněné postavy odpovídající předloze. Příběh byl slabší, ale alespoň se držel zavedené herní klasiky, čemuž nasvědčuje i fakt, že mi celou dobu připadalo, jako bych sledovala meziherní filmečky vyplňující hru pospojované do celku, s tím že ale i ta absence hratelných částí byla výrazně znát. Animace fajn, nejvíc mě pobavilo, že postavy chodí i ve filmu takovým tím robustním stylem, jako je tomu ve hrách :) Jednou to nebylo zlé, podruhé už se na Rozklad ale asi nepodívám, raději si zahraju hru přímo. 50% ()

Reklama

Reklama