Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vulkanolog Harry v minulosti zažil výbuch sopky, při kterém zahynula jeho partnerka. Po 15 letech přijíždí na kontrolu do Dante´s Peak, v jehož bezprostřední blízkosti se nachází sopka, která jeví nepatrné, přesto ale znepokojující známky aktivity. Z městečka se mezitím stalo poklidné prosperující místo, těžící z turistického ruchu. Harry provede několik měření a zjistí, že ze země začíná unikat nezvyklé množství kysličníku uhličitého, který způsobí udušení dvou lidí při koupání v termálních pramenech. Je přesvědčen, že je potřeba lidi připravit na případnou evakuaci. Když to sdělí představitelům města, narazí na velký odpor, protože se tím nabourávají všechny jejich ekonomické i politické plány. Jediný, kdo mu uvěří a bere věc vážně, je starostka Rachel. Nebezpečí se brzy ukáže jako mnohem větší, než si i Harry původně myslel? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tradiční zástupce sedmdesátkového žánru katastrofických snímků, akorát o dvě dekády mladší. Dante´s Peak má všechny atributy, které očekáváte; je dodnes technicky naprosto brilantní (jedno z vůbec nejpůsobivějších devadesátkových spojení miniatur a CGI), s příliš pomalým rozjezdem, jednorozměrnými charaktery (naštěstí absentují rádoby vtipné postavičky, zdravíme Twister), zvířátkem v ohrožení a spoustou tu více či tu méně úsměvných klišé. Kouká se na to příjemně, umí to i napnout, ale nic více než odpočinkovou podívanou neočekávejte. Jednoduše z toho důvodu, že zde nic víc není. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Dosti nezáživný katastrofický film. První část je vlastně jen nudné čekání na to, až se konečně NĚCO seběhne a když už na TO konečně přijde, je to krátké a nezáživné. Postavy jsou napsány trapně podle klasické šablony, akční scény jsou pitomé až trapné. A konec, takový prostě nečekáte, protože film vlastně skončí, než se stihne něco odehrát. ()

Reklama

esopesokeso 

všechny recenze uživatele

chvíľami podpriemerné, chvíľami nadpriemerné... hlavný hrdina nakoniec všetkých presvedčí, že jeho pocit, že sa niečo stane nakoniec zvíťazí...za to jeho šéf, ktorý sa opieral o vedecké poznatky za to zaplatí životom.. za 2 dni sa James Bond zamiluje do Sarah Connorovej, tak mu potom už nič nebráni hľadať jej deti pri explodujúcej sopke... ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Katastrofický film často srovnávaný se Sopkou(s T.L. Jonesem v hl. roli). Pro mě v tomhle duelu rozhodně vítězí Rozpoutané peklo. Sice se tu oproti Sopce před samotnou akcí poměrně dlouho "kecá", ale až to vypukne, stojí to za to. Výborné efekty výbuchů, sesuvů a vůbec celé zkázy. Neduhy jsou tu podobné jako v Sopce, byť podle mě zastoupeny v o něco menší míře - patetické záběry(jako třeba na holčičku s plyšákem sedící před domem v době zkázy), rodinné klišé a všechny ty věci, které vrcholí závěrečným potleskem celého města. Zajímalo by mě jak by vypadalo, kdyby se tak tleskalo u každé úspěšné záchranné akce(třeba si tak kvůli tomu zastavit na dálnici u bouračky:), ale co, to je Amerika(respektive to, co se tam od správného happy-endu čeká). Mmj. taky jste si v těchto filmech všimli těch šťastlivých psů? Ti jsou holt taky nepostradatelná součást rodiny :). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Stavba tohto katastrofického spektáklu je strihnutá podľa osvedčeného vzoru. Najprv spoznáme postavy, potom príde varovanie a potom... Grandiózny trikový ohňostroj, ktorý v žánri sopečných thrillerov nemá obdoby. Perfektný snímok pre veľké plátno a kvalitné ozvučenie. V tomto prípade mi absencia akéhokoľvek umeleckého pozadia nevadí. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (62)

  • Harryho (Pierce Brosnan) nákladné auto vyjde z rieky úplne suché (čas cca 1 h 3 min). (Pat.Ko)
  • Keď starostka Wando (Linda Hamilton) prichádza k bani (čas cca 12 minút), aby vyzdvihla Grahama (Jeremy Foley), urobí pohyb na zatrúbenie klaksónu, ale zvuk sa s tým nezhoduje. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama