Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Počítačově animovaný snímek ze světa Star Wars odehravající se za Klonových válek (mezi Epizodou II a III). V příběhu se objeví všichni hlavní hrdinové z předešlých filmů a pomalu se začnou objevovat další v připravovaném seriálu, který bude navazovat na film.

Před filmem už vnikl seriál Clone Wars, který byl však kreslený, takže nový film + seriál je spíš remake a bude jenom dál rozvíjet svět Star Wars za Klonových válek... (chmíří)

(více)

Zajímavosti (46)

  • S celosvětovým výdělkem 68,3 milionu amerických dolarů se v době promítání filmu jednalo o nejméně výdělečný celovečerní film ze série Star Wars. (KGBelik)
  • Huttská planeta Teth se poprvé objevila jako místo v trilogii o Hanu Solovi od A. C. Crispina, konkrétně v románech z roku 1997 „The Hutt Gambit“ a „Rebel Dawn“. (KGBelik)
  • Podle knihy „Star Wars: The Clone Wars: Visual Guide“ od Jasona Frye z roku 2008 bylo Rottovi Huttletovi v době jeho únosu deset let. Fryova kniha „Star Wars: The Clone Wars: Character Encyclopedia“ z roku 2010 upřesňuje, že Huttletové obvykle stráví prvních padesát let svého života dospíváním v rodičovském vaku, ale Jabba chtěl, aby jeho syn poznal život v galaxii dříve. (KGBelik)
  • Klonová stíhačka, která se poprvé objevila v tomto filmu a později v televizním seriálu, se nazývá „The Lucky Lekku“ a její příď je poctou sérii pin-up obrázků na bombardérech z druhé světové války. Umělecké dílo se nejvíce podobá bombardéru B-24M „Night Mission“ 30. bombardovací skupiny 819. letky. (KGBelik)
  • Datum vydání DVD bylo stanoveno ještě před uvedením filmu do kin. (KGBelik)
  • První Star Wars film, který nebyl distribuován společností Twentieth Century Fox. (KGBelik)
  • Jedná se o první film ze série Star Wars, který neměl premiéru v květnu. (KGBelik)
  • Jednalo se o první film ze série Star Wars, který neměl úvodní textovou roletku během titulkové sekvence. Místo toho je premisa příběhu nastolena hlasem hlasatele, který popisuje scény v pozadí. (KGBelik)
  • Anakinův velitel flotily, admirál Yularen, se objevil také ve scéně konference ve filmu Hvězdné války: Epizoda IV - Nová naděje (1977). V této scéně je jediným Imperiálem, který má na sobě bílou uniformu. Postava byla poprvé identifikována v karetní hře „Star Wars Customizable Card Game“, kde byla uvedena jako člen Imperiálního bezpečnostního úřadu. Dave Filoni si spletl bílou uniformu s uniformou velkoadmirála (jak se objevuje v románech „Star Wars“ Timothyho Zahna), a proto se Yularen stal admirálem v Klonových válkách. (KGBelik)
  • Bílá čelenka a cestovní plášť, které Padmé nosí při návštěvě Zira Hutta, byly původně navrženy pro film Star Wars II: Klony útočí (2002), ale na plátně nebyly nikdy použity. V té době bylo zveřejněno několik snímků ze zákulisí natáčení, na nichž je Natalie Portman vidět, jak má na hlavě tuto pokrývku hlavy. (KGBelik)
  • Loď, kterou Anakin odlétá z přistávací plošiny na Tethu, se jmenuje „The Twilight“. Je to starý Corellian G9 Rigger Freighter. Skywalker tuto loď používá i během televizního seriálu Star Wars: Klonové války (od r. 2008). Dave Filoni prohlásil, že se tím konečně trochu potvrzuje tvrzení strýce Owena, že „Lukeův otec byl navigátorem na nákladní lodi s kořením“ z filmu Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (1977). (KGBelik)
  • Když se Matt Lanter zúčastnil konkurzu, bylo mu řečeno, že se uchází o roli Deaka Starkillera a že ho má hrát jako křížence Luka Skywalkera a Hana Sola. Teprve když roli dostal, bylo mu řečeno, že bude mluvit Anakina Skywalkera. (KGBelik)
  • Když Ahsoka promlouvá ke klonům v hangáru, stojí vedle R2-D2 růžový droid. Tento droid se jmenuje R2-KT a byl do filmu zařazen jako pocta práci 501. legie (mezinárodní skupina kostymérů Star Wars, kteří odvádějí nespočet hodin dobrovolnické práce pro mnoho charitativních organizací). Droid byl vytvořen na památku Katie Johnson (dcery zakladatele 501. legie Albina Johnsona), která zemřela v sedmi letech na rakovinu. Někteří z kostymérů postavili pro Katie růžového R2 (přezdívaného R2-KT), aby jí poskytl útěchu v posledních dnech jejího života. To mělo odrážet scénu z filmu Star Wars II: Klony útočí (2002), kdy R2-D2 hlídá Padmé (Natalie Portman), když v noci spí. (KGBelik)
  • Režisér Dave Filoni původně navrhoval, aby se Ahsoka Tano stala novou padawankou Obi-Wana Kenobiho, ale George Lucas trval na tom, že bude Anakinovou učednicí. (KGBelik)
  • Hudbu k filmu nahrál český symfonický orchestr Filharmonici města Prahy. (TwoFace)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Další Indiana Jones

Další Indiana Jones

06.08.2008

Indiana Jones a království křišťálové lebky možná nebyla taková bomba, jak se očekávalo, ale každopádně ve světě film vydělal už téměř tři čtvrtě miliardy dolarů, což je suma, která ani hvězdy… (více)

Reklama

Reklama