Reklama

Reklama

Soukromý život rostlin

(seriál)
  • Velká Británie The Private Life of Plants
všechny plakáty

Epizody(6)

Obsahy(1)

Další z povedených dokumentů z dílny sira Davida Attenborougha. Během několika málo dílů dokumentu zjistíte, že život rostlin není v žádném případě nuda, ale že se jedná o dynamický svět, plný nečekaných událostí a zvratů, v životě našich zdánlivě nehybných a tichých souputníků tokem dějin. Unikátní záběry, které divákovi přiblíží úchvatný svět rostlin, od klíčení, růstu, až po tajemství mnohdy neočekávaných způsobů rozmnožování... to vše naleznete v Soukromém životě rostlin... Příznivci dokumentů o přírodě zajisté ocení kvalitu, laik bude ochromen úžasem... (Mormoděj)

(více)

Recenze (6)

kinej 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že tato dokumentární série není k dostání remasterovaná ve vysokém rozlišení. Jelikož, jsem zmlsaný všelijakými dokumenty na blu-ray, DVD jsem se obával. A oprávněně. Private Life of Plants bohužel vypadá na nových televizích bídně, ale na druhou stranu, to jediná vada tohoto dokumentárního klenotu. Šest padesátiminutových dílů je doslova napěchovaných sledem úchvatných a nádherně podaných příběhů nejroztodivnějších druhů rostlin. Překvapivě není nouze o dramatické momenty, ostatně jak říká v úvodu Attenborough, zdánlivě nudný život rostlin je vlastně jen otázkou časového rámce. A sám sir Attenborough je zde ve vrcholné formě. Jeho květnatou angličtinu, tu s nádechem poetiky, tu s nádechem humoru, je slast poslouchat. Málokdo umí využít krásu tohoto jazyka jako právě on. Když se k tomu přidá jeho schopnost uvádět jednotlivé příspěvky v nečekané souvislosti a pak jednoduše formulovat logické závěry, celá biologie se jeví jako ta nejjednodušší věda. Určitě jedno ze zásadních děl, které tento pán napsal. ()

Courtemanche 

všechny recenze uživatele

Sem-tam v dnešní době čtu jak směšný je pro někoho že Attenborough leze všude, a že musí být maximálně meter od věcí. No ale takhle člověk pozná věci ne? Tohle není tchyně že stačí i z dálky. Asi ne náhodou je Sir Attenborough. 5/5 ()

Movie Gourmet 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše uživatel "kinej": "Je velká škoda, že tato dokumentární série není k dostání remasterovaná ve vysokém rozlišení." Tak s tím nemohu než souhlasit, protože se jedná jako vždy, když se jedná o dokument sira Davida Attenborougha o absolutní špičku v rámci svého žánru. BBC documentaries rules! Zde máte možnost poznat rostliny, tak jak byste nečekali. Verdikt: 5* a 90 %. ()

woo-hoo-hoo 

všechny recenze uživatele

Kvalitný elektronický soundtrack, ktorý sa mi nepodarilo zohnať, nádherné rastliny a ich životné procesy a Attenboroughov profesorsky odborný komentár. Súkromný život rastlín roširuje pohľad na aktivitou kypiaci či presne odpočívajúci, ale vždy detailne vyladený organizmus prírody. Tu som si pekne uvedomil, že rastlina či kvet nie je len estetický objekt, ale aj dômyselný proces, ktorý sa vyvýja roky v rovnováhe so svojim okolím. Najkrajší vesmír je galéria procesov. ()

fernandez 

všechny recenze uživatele

Sir David Attenborough ve svých skoro 70 letech je neuvěřitelně svěží, potápí se, přeskakuje ohně, slaňuje se po stromech, válí se po zemi - jako by mu bylo dvacet. Dokument je plný nádherných a technicky velmi složitých záběrů, neuvěřitelných faktů a to vše je servírováno na rok 95 velmi moderně, záživně a občas i zábavně. ()

Reklama

Reklama