Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 199)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hrabě, Quentin, Dr. Dave, Angus, News John, Mark, Bob, Trouba Kevin, Harold, Simon, GAVIN, novic Carl a lesbická Felicity. Tak tohle je jedna z nejlepších posádek co se kdy plavila po moři. Každá postava má něco do sebe a těžko někoho vyzdvihnout. Směsice vynikajících britských komiků + jeden Amík P.S. Hoffman. Můžu se tady nad našimi svéráznými reportéry rozplývat klidně celý den, faktem ale zůstává že já se při jejich dobrodružstvích náležitě bavil a k tomu navíc jsem dostal slušnou porci skvělé muziky. PS: Herci, kteří ve filmu hrají se opravdu narodili snad ve všech koutech Británie, jeden je z Irska, další z Nového Zélandu a poslední z Ameriky. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 7.6/10] | me: Komédia s dobrým tempom a vtipom od samého začiatku,... nie však úplne typická, ale veľmi zaujímavá, pretože baví spôsobom a typom humoru, ktorý je niekedy z časti bolestivý, ale svojským spôsobom zábavný. Film pôsobí celkovo veľmi milo a pohodovo a počas celej jeho dĺžky nenudí ... Samozrejme, ... niektoré miesta sú silnejšie než tie druhé, ale vo vzájomnej symbióze sa pekne dopĺňajú. Nie je to typ výbušnej komédie,... skôr príjemný ľahko ladený film s podtónom istej na ten čas pirátskej rebélie, ktorý poukazuje aj na záporné aj na kladné stránky hlavných predstaviteľov, ktorí maju podľa mňa dobré herecké zastúpenie. (Kto pozná seriál IT Crown príde si na svoje :) )... Úplna pohoda. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Přesně něco takovýho jsem dnes potřebovala. Přiměřeně praštěný a víc než dostatečně zábavný. Po herecké stránce bezvadný, kde excelovali i pro mě neznámí herci. Všechno umocněný senzační dobovou muzikou a o spoustě suprových hlášek už ani nemluvě. "Nemůžu se milovat při umělém osvětlení, je to nepřirozené." Radio Rock rozhodně dneska splnilo svůj účel a to je pro mě podstatný. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Dokonale obsazená komedie. Pokaždé, když se na scéně objevila nějaká známá tvář, tak jsem zaplesal:) Billem Nighym počínaje, Rhysem Ifansem konče. Ale co naplat, kdyby to bylo o lodi, která vysílá hip-hop, tak bych si to asi ani nepustil:) Jenže nekonečný přísun dokonale pasující převážně britské hudby, tomu nejde odolat. David Bowie a Rolling Stones jsou samozřejmost, Kinks nebo Who to samý, bez Small Faces by se to také neobešlo, potěšila i přítomnost Beach Boys a Jimiho, no prostě seznam je to neuvěřitelně dlouhý a hvězdný, a to pár kapel ani neznám! Velmi mě potěšil scénář, který se nezdržoval tím, že by ukazoval, jak to všechno začalo, ale po stručném titulku vrhl diváka přímo do děje, do jedne nekončící pařby. Zároveň děj přeskakoval mezi lodí a ministrem Zlatoslavem, který se ji snažil potopit, což ději dodávalo dramatickou rovinu, která by tam jinak - upřímně řečeno - ani nebyla. Protože zdánlivě vážné instituce, jako jsou otcovství a manželství, jsou brány s nehoráznym nadhledem a tak je celej film především sledem zábavnejch scének. No a bavil jsem se, to teda jo. Film se totiž snaží, seč může, jen o jediné: o nastolení dobré nálady. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Už chápu, proč se naprosto nepřitažlivý chlapy stávají dýdžejema rádií. Všichni je milují, i když jsou ošklivý, viď Mareš? :-) Jediný chlap na té lodi, který by stál za hřích, byl překvapivě jediný, který dýdžejem nebyl, pokud se tedy nepočítá jeho příspěvek v podání několikrát zopakovaného a zakázaného slova na „P“ v anglické verzi slova na „F“ … Je jasné, že Rádio Rock bych poslouchala nonstop a to i kdyby bylo zakázané, protože mají velice vytříbený vkus lahodící mému uchu, ale s provozovateli tohoto rádia bych měla menší problém… Ač pan Curtis podal slušnou zábavu s několika dobrými vtipy, bohužel pokulhával s dějem a charaktery hvězdného obsazení, což mě donutilo vidět na filmu chyby. Přes to všechno mě ani trochu nemrzí ty dvě hodiny strávené na této lodi s nepotopitelnou posádkou, které můžu doporučit a už se těším až DVD zapluje do mé sbírky… Díky jednomu Ježíškovi :-* ()

Galerie (92)

Zajímavosti (19)

  • Loď Radio Rock pluje pod panamskou vlajkou, která patří mezi nejčastější vlajky - tzv. "flag of convenience" - pro registraci lodí v případech, kdy se vlastníci chtějí vyhnout určitým regulacím ze strany svých vlastních zemí. Mezi další nejčastější státy, kde jsou lodě takto registrovány, jsou Libérie a Marshallovy ostrovy. (KM Phoenix)
  • Ačkoliv se děj filmu odehrává v roce 1966, byla většina písní, které je na soundtracku, vydána až po tomto roce. Některé až o tři roky později. (don corleone)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama