Reklama

Reklama

VOD (1)

V roce 1966 vysílala v Británii populární hudbu jen veřejnoprávní BBC a to jen asi půlhodinku denně. Proto vznikly pirátské stanice, které hrály 24 hodin denně. Aby unikly sankcím, vysílaly z lodí v Severním moři, jež kotvily mimo výsostné vody Británie. Jejich počínání se však nelíbilo vládě. Trnem v oku jim bylo především Rádio Rock. Posádku tohoto nejzábavnějšího plavidla poznáváme společně s teenagerem Carlem, kterého tam po vyhození ze školy poslala jeho svérázná matka na převýchovu ke kmotrovi Quentinovi, jenž pirátskému rádiu šéfuje. Carla čeká drsná životní lekce, vedená těmi nejlepšími pedagogy - americkým hudebním fanatikem, zábavným moderátorem Davem, playboyem na plný úvazek a dalšími rozhlasáky, kteří jsou všechno, jen ne normální. Miluje je celá Británie s výjimkou ministra Dormandyho, zodpovědného za rozhlasové vysílání. Ten je schopen čehokoliv, jen aby tyhle kacíře umlčel. (TV Nova)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (1 199)

Botič 

všechny recenze uživatele

Tenhle film Vás roztančí tak, že budete mít chuť rvát sedačky v kině. Piráti na vlnách pulzují stejnou elektrizující energií jako Láska nebeská. A platí-li pro Lásku nebeskou ono magické Love is all around, tak zde jsou zas všude kolem sex, drogy a hlavně rock. Richard Curtis se drží prakticky stejného schématu jako ve svém předešlém filmu, kdy hlavní dějovou linii nechá tříštit mezi větší množství postav. Ale díky kulišáckému umístění všech zúčastněných na jednu loď působí snímek mnohem komplexněji. Ze všech scén dýchá příjemná retro atmosféra 60 let doplněná o prostřehy na obyvatele poslouchající svou oblíbenou rádiovou stanici všem navzdory, na nejrůznějších místech. Tam, kde selhával Wes Anderson v Životě pod vodou Curtis vyhrává. Navíc se mu daří šponovat diváka za pomocí výborných vtípků, aby ve finále lehce přidal na plynu a diváka dojal úplně na maximum.8/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Nikto samozrejme nečakal, že to dosiahne na kvalitu geniálnej Lásky nebeskej. Ale že to bude dobrú hodinu len nekonzistentný zlepenec neveľmi vtipných skečov okolo ako-tak zaujímavých postáv, to ma zaskočilo (vlastne som sa bavil len na Branaghovi, ktorému tá groteska prekvapivo sadla). Našťastie druhá hodina, kedy to konečne začne mať príbeh, je o niekoľko tried lepšia, ku koncu sa objavia aj vynikajúce scény. Žiaľ, opakované reprízy ako pri LN rozhodne nehrozia, vlastne ten film asi nepotrebujem vidieť viackrát. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Film, kde jde mnohem spíš než o vyprávění příběhu o vykreslení uvolněné atmosféry 60. let s příchodem rokenrolu, sexuální revoluce a liberální společnosti. Doplácí ale na to, že přes přítomnost řady špičkových a populárních komediálních herců z Británie i ze zámoří nedokáže scénář vykřesat z aktérů plnohodnotné postavy a prodat divákovi všechny členy posádky. Řada z nich je prostě trestuhodně nevyužitá. Piráti na vlnách jsou spíš slepencem zábavných scén, mezi nimiž se nachází bohužel i nemálo vaty ve stylu sexuchtivých fanynek, bujarých večírků apod. Zároveň si myslím, že i hlavní hrdina mohl být obsazen nějakým charismatičtějším hercem a scénář mu mohl dát víc prostoru. Snad nejlepší z celého filmu jsou momentky s ministrem, který je vylíčený je karikatura tradičního britského konzervativismu a puritánství. Celkový dojem: 65 %. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

ne zrovna ten typ komedie, jaky mam v oblibe, ale diky skvelemu soundtracku obsahujicimu snad vsechny uzasne rockove pisnicky, nekterym zajimavym napadum a scenam a samozrejme hlavne diky dokonalemu vyberu tech nejlepsich anglickych umelců.. Bill Nighy se u mne po tomhle definitvne stava jednim z nejzabavnejsich a nejfajnovejsich person ve filmu (prvni moje setkani s nim probehlo v Lasce nebeske..), Branagh jako hlavni zaporak taky válí a paroduje i dnesni situaci.. Ostatné obsazenstvo lode jim kvalitne dopomahaji k vyslednemu pocinu.. (hlavne american Rhys Ifans a jeho cast pribehu (vlastne jeho a jeste jednoho)) A samozrejme uplne brilantni Hoffman, ktery mi jeste nikdy nebyl tak sympaticky. Proste skvela ukazka toho, jak to vypadalo v tech letech minulych a hlavne pekne umistene ruznorode charaktery na jedne "male" lodi.. A zaver je dojemnejsi nez potopeni jakekoliv jine lodi... ROCK N ROL ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nebudu zastírat, že mě první snímek (jinak veleuznávaného scénáristy) Richarda Curtise dostal doslova do kolen. Po inteligentní romanci Lásce nebeské přichází hudbou nenabažená mladá generace, s čímž hodlá jedna ilegální rozhlasová stanice něco zásadního udělat. Pirátské plavidlo Radio Rock plné excentriků nás přivádí do roku 1966 a představuje bandu neúnavných snílků, kteří hudbou i názory udávají současný životní styl. Nečekejte ale žádnou hlubokou výpovědní sondu, revolta je tu znázorněna po svém. Ač je tu témat celá plejáda, snímek trošku trpí nekompatibilitou, na postavy se tu moc nemyslí, přičemž v dramatickém finále sklouzáváme do hodně sentimentálních hlubin, které si mohli tvůrci odpustit a které vlastně ani příliš nefungují. Určitě osloví podmanivý soundtrack, roztomilé minipříběhy a především herecké obsazení, kterému dominují hlasově dokonale vybavení smilníci Philip Seymour Hoffman, Nick Frost, Bill Nighy nebo Rhys Ifans. Přímočaré historky a soukromé trable nicméně baví diváka po celou stopáž, takže když akceptujete neúnavné bohémství namísto nějakého poselství, budete se bavit SKORO královsky. Pro Curtise druhý palec nahoru, i když vedle Lásky nebeské lapá hodně často po dechu.. ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Na natáčení se podílela celá řada nadšenců a sběratelů, kteří ochotně zapůjčili části zařízení a přenosové techniky ze svých sbírek z pirátských stanic. (don corleone)
  • Film je volně inspirován příběhem pirátské stanice Radio Caroline, která měla velmi podobný styl i osud, jako "Radio Rock". Dle slov režiséra Richarda Curtise ale nešlo o vyprávění příběhu jedné konkrétní stanice, ale spíš o zachycení kultu, kterým pirátské lodní stanice ve své době byly. Ve filmu lze však nalézt mnoho odkazů na konkrétní známé stanice. Kromě již zmíněného Radio Caroline je to například Ross Revenge. Filmaři se také inspirovali životy reálných DJ, jakými jsou například Tony Blackburn, Kenny Everett, Dave Lee Travis nebo Bob Harris. (don corleone)
  • Bill Nighy (Quentin) a režisér Richard Curtis chtěli do filmu zasadit scénu, která by vykreslila postavu Quentina jako černou ovci rodiny. Měl v ní ukrást rodinný obraz od Rembrandta, aby za něj pořídil svou loď, ale scéna se nakonec nenatočila. (don corleone)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Herecké posily 2: Chlapi

Herecké posily 2: Chlapi

07.03.2008

My jsme vás varovali! Včera tady byla smršť ženského půvabu, dnes se budeme věnovat obsazování té ošklivější části herecké obce do rozjetých projektů. Ale nebudeme skrblit ani zajímavými novými… (více)

Láska rocková

Láska rocková

23.02.2008

I kdyby Richard Curtis už v životě nic nenapsal a nenatočil, do zlatého fondu kinematografie (a našich romantických srdcí ;-)) se už navždy zapsal scénářem k Čtyřem svatbám a jednomu pohřbu a hlavně… (více)

Reklama

Reklama