Reklama

Reklama

VOD (1)

Bohatá Desirée pořádá na apríla večírek ve svém luxusním sídle. Parta zlaté mládeže se vesele baví a vymyslí si aprílový žertík, jehož obětí se má stát Milan Hastingsová. Do šampaňského jí dají drogu a čekají s videokamerou u jedné z ložnic, aby jí nafilmovali in flagranti s jedním z hostů. Milan se ale stane skutečnou obětí, když v omámení přepadne přes zábradlí schodiště do haly a zemře. Soud je shledá nevinnými a smrt Milan je uznána za nehodu. Přesně o rok později dostanou účastníci osudné párty Desirée, Blaine, Peter, Barbie, Torrance a Ryan dopis, jehož pisatel tvrdí, že jeden z nich je vrah Milan a pokud se nepřizná, budou všichni do půlnoci mrtví. Jako důkaz je přiloženo video posledního z účastníků párty, Charlese, jak se topí ve svém bazénu. Následuje série dalších vražd a Desirée se v hrůze přiznává, že ona dala Milan do šampaňského drogu. V tom okamžiku se začne "zavražděný" Blaine smát a zkoprnělou Desirée obklopí všichni přátelé, kteří toho dne "přišli o život", všechno byl jen aprílový žertík. Nebo je za tím něco jiného? (Nova Cinema)

(více)

Recenze (37)

kingik 

všechny recenze uživatele

Za zlomyslné žertíky se platí. A nejen za ty aprílové. Je prvního apríla. Elitní smetánka mladých a rozmazlených zbohatlíků pořádá při té příležitosti tradiční ples, ke kterému se váží nejrůznější (zlomyslné) recese. Zanedlouho po jedné takové dojde k tragické události. Mladá dívka nachytaná při milostných hrátkách neustojí kompromitující situaci a po pádu z výšky je usmrcena. Její úmrtí je označeno za nešťastnou náhodu a vyšetřování neodhalí cizí zavinění. Rok na to, přesně na apríla, dostanou ti, jež jsou nějakým způsobem zodpovědní za smrt dívky, podivnou pozvánku. A pak jeden po druhém začnou umírat. Do jaké míry je film předělávkou stejnojmenného hororového snímku z roku 1986, se můžu jen dohadovat, protože původní film jsem neviděl. Nepředpokládám však, že by zazobaní studenti používali už tehdy moderní komunikační techniku a videokamery. Co však film dost možná spojuje, je jeho naivita. A ta je po celou dobu filmu bezkonkurenční. Ať už jde o málo krvavé vraždy a jejich nepříliš nápadité provedení, chování postav a koneckonců i do jisté míry nablblý děj. Jenže ono to má své kouzlo a osmdesátkové horory je měly zcela nepopíratelně. Lze tedy usuzovat, že tvůrčí dvojka Altieri & Flores dosáhla svého a celkem umně převedla i současně i převlékla "typickýosmdesátkový" horor, i s jeho naivním předivem do moderního hávu a patrně i přijatelnější podoby, než byla ta původní. Těžko měl originál v popředí takovou krasavici jako je Taylor Cole v hlavní roli sebevědomé a vypočítavé mrchy. Ona a spol. své herecké výkony skvěle přizpůsobili do ryze béčkové podoby, aby to pak v závěrečné pointě všechno popřeli, nakonec se i vysvětlí, proč vraždy vypadaly tak málo propracovaně. A celé to vypadalo zajímavě a navíc bez jediného nudného nebo rušivého momentu, takže to krásně uběhne. Tedy ta impresivní pointa to celé postavila na hlavičku, což se dalo čekat, ale když apríl, tak se vším všudy. Já osobně za (aprílový) žertík považuji extrémně nízké hodnocení filmu, který je nad poměry dvd produkce zvládnut velmi dobře a stejně dobře odsýpá. V pohodě jděte do tohoto horůrku, který je proměnlivý jako chameleon a současně stejně tak klame tělem. 100% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem přemýšlel o odpadu (nemám rád filmy s bohatou smetánkou co si myslí že jsou nějací nadlidi) pak se to naštěstí rozjelo. Sice to není žádná hitparáda a pointu jsem na konci už odhadl (když už se ta dotyčná přiznávala tak mě to došlo) ale dívat se na to dalo. Velkou škodou je, že nekrásnější herečku co zde hrála zabili hned na začátku kdyby hned na začátku zabili radši tu Desire šel bych výše. Původní verzi jsem neviděl. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Thriller označující se jako horor. Proč? Takový žánr má úplně jiná specifika. Snímek je ryze televizní, tudíž zpracování jinak zajímavého námětu bude zcela střízlivější, než jaké by mohlo být u filmu určeného pro kina. Atmosféra je pozvolná, místy nudící a bohužel předvídatelná. A to výslednému dojmu velmi kazí. Až tedy na konec. Ten jsem opravdu nečekal. Jedná se o remake, ale protože jsem původní snímek neviděl, nemohu hodnotit. Je však jisté, že po shlédnutí film vyšumí a ztratí se z vědomí v nenávratnu. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

April fools, bitch! No tak takýto otrasný filmo nezoreže ani tá vypatlaná americká mládež. Vravím, že film je zlý a tom som ani nevidel originál, čiže by sa mi to malo zadt aspon trochu fajn(tak to už pri remakoch býva). Samotný dej nie je dva krát originálny + pointu filmu som prekukol v polovičke filmu. I ked záverečná scéna :D LOL. Inak všetko ostatné stojí za prd. Jeden z najhorších hororov vôbec! Od The Butcher Brothers som čakal podstatnejšie viacej. Je to pre nich krok späť. Po v celku slušnom filme The Hamiltons(6/10) som nečakal až takýto odvar. 10% ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Vysolárkovaná krasavice z reklamy na tampóny a usměvaví američtí mládenci z reklamy na zubní pastu předvádí své vrcholné herectví v dalším z mnoha skvostů televizní zábavy. Filmu, který skutečně rezignuje na jakékoli ambice, včetě "pobavit diváka alespoň průměrnou béčkovostí" nebo "maličko překvapit nečekaným zvratem". Po úvodní zápletce je jasné i osmiletému fakanovi, kam celá aprílová taškařice směřuje a tak hlavním dojmem z celého arcidíla zůstává jen ubohá "provinčnost" made in State of Carolina. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama