Reklama

Reklama

I Met the Walrus

(festivalový název)
  • Kanada I Met the Walrus
Animovaný / Krátkometrážní
Kanada, 2007, 5 min

Režie:

Josh Raskin

Hrají:

John Lennon

Obsahy(1)

V roce 1969 nahrál 14ti letý The Beatles nadšenec Jerry Levitan v hotelovém pokoji rozhovor s Johnem Lennonem o míru. O 38 let později se tohoto materiálu ujal režisér Josh Raskin. Použil autentickou audionahrávku a za pomoci animace Jamese Braithwaitea a Alexe Kurinaa vytvořil tenhle snímek. (ČSFD)

Recenze (10)

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

nikterak pozoruhodný snímek. jediná vyjímečnost možná tkví v zachycení slov v obrazy, což dopomůže k lepšímu porozumení obsahu i neanglicky hovořícím lidem, ale obsah není nikterak šokující. Je to klasické Lennonovo "tlachání" o míru, o míru..a..,možná tam bylo eště něco. Shrnutí? Průměrně natočený hudební videoklip bez hudby. ()

Kobitch 

všechny recenze uživatele

Tohle byl celkem originální kraťas. Jde o reálný rozhovor čtrnáctiletého Jerryho Levitana s Johnem Lennonem z roku 1969. Lennon tou dobou pobýval v Torontu a měl osobní problém s prezidentem Nixonem, který v něm viděl rebela a rozvraceče a snažil se ho umlčet, případně vyhostit ze země. Snímek je doplněn animovanými ilustracemi, které doplňují mluvené slovo. Jakkoliv je snímek originální formou, obsahem mě až tak nezaujal. Nejsem Lennonovým fanouškem a jeho slova mi přišla prázdná, respektive samozřejmá. Láska, mír. To si snad přejeme všichni, nebo ne? Žádnou z myšlenek nedokázal pořádně rozvést a skákal od devíti k pěti. Za mě lehce podprůměrná nuda. [Oscary 2007] ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

John Lennon má zase plná ústa řečí o míru a lásce - nic proti tomu, ale to snad každý rozumný člověk ví. V tomto případě jsou jeho slova nápaditě zaobalená příjemnou svěží animací. Jen kvůli tomu silnější 2 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: X /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama