I Met the Walrus (festivalový název)

• Kanada

I Met the Walrus

Animovaný / Krátkometrážní

Kanada, 2007, 5 min

Josh Raskin

Hrají:

John Lennon

• Houdini

Oscar 1 nominace: Krátký animovaný film(24.2.2008)

Ta animace, zpracování, nápad = geniální!(3.9.2008)

Piss at Peace Aj to sú slová od Lenona. Určite neobvyklá animácia, podčiarkuje každé slovo, ale kvalita zvuku je dosť nekvalitná a nebyť vo videu reprodukovaných obrazov, nevedel by som o čom John kecá. Nijako revolučný rozhovor.(8.10.2008)

nevšední, pozoruhodné, originální... 80% ...k vidění zde(20.5.2008)

Nápadité, vizuálně originální, ale na druhou stranu chvílemi nudné - zkrátka nic přeborného, ale ani urážejícího.(31.12.2010)

nikterak pozoruhodný snímek. jediná vyjímečnost možná tkví v zachycení slov v obrazy, což dopomůže k lepšímu porozumení obsahu i neanglicky hovořícím lidem, ale obsah není nikterak šokující. Je to klasické Lennonovo "tlachání" o míru, o míru..a..,možná tam bylo eště něco. Shrnutí? Průměrně natočený hudební videoklip bez hudby.(28.12.2008)

Pokud se někdo bojí, že neporozumí o co tam jde, protože je to anglicky, ať se nebojí, animace jsou dobrým vodítkem v labyrintu slov rozhovoru o čem jiném, než o válce a míru. Jak je vidět, odkaz Johna Lennona přežije cokoliv, i jeho smrt. A to je dobře.(29.5.2008)

Ze začátku mi to hodně připomínalo styl animace Terryho Gilliama, ale počítačové zpracování tomu dalo další úroveň. A hlavně ten Nápad - je to sice skoro bez bez tématu, ale ta idea přetvořit vlastní představivost při poslouchání rozhovoru do svižné animace je úplně geniální.(10.3.2009)

Opravdu výjimečná animace, to bez diskuze..., která svým plynutím krásně doplňuje Lennonova slova. Jen by mě zajímalo, jak se mohl čtrnáctiletý klučík dostat k Johnovi tak blízko. :)(14.9.2010)

Vizuálně zaznamenané každé slovo Johna Lennona tradiční animační technikou: pero + papír a pak animováno v PC. http://vimeo.com/11661493(9.2.2012)