Miehen työ

Man's Work, A

Finsko, 2007, 100 min

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $525,000(2.9.2010)

/Febiofest 2008/ [Práce pro chlapa](2.4.2008)

Pokud srovnám Miehen työ s debutem režiséra Aleksi Salmenperäho Lapsia ja aikuisia, vychází mi jednoznačná porážka druhého v pořadí. A je to nejen tím, že je pro mě snadnější ztotožnit se s postavami silných a odolných žen, než si vytvořit sympatie k postavě zbabělého chlapíka, živícího se po ztrátě zaměstnání ve fabrice jako "neodolatelný" gigolo. Mnohem méně zajímavý a poutavý je i celý příběh. O nadšení z mé strany tentokrát rozhodně mluvit nemůžu.(19.12.2009)

Syrový, realistický a přesto vtipný film, který opět dokazuje, že ve Skandinávii se točí kvalitní evropské moderní filmy.(3.4.2008)

Občas trpce zábavné, ale jinak ničím příliš zvláštní film.(8.1.2010)

Velmi upřímný film, co si absolutně na nic nehraje. Severská kinmatografie je čistý, nefalšovaný zážitek, který naši mysl jen tak neopustí!(14.2.2011)

• d-fens

ocenenia : MFF Moskva 2007 - Nominácia na 1. cenu(8.2.2012)

Výborný film z Febia 08. Dostal mě představitel hlavní role, severské drama jak má být. Neočekávejte žádnou řachandu ve stylu Deuce Bigalow: Dobrej striptér, ani pohodu jako v Do naha!(2.4.2008)

Nevím, jak to seveřané dělají, ale z jejich filmů je cítit taková lidskost a přirozenost, jakou jsem v jiných filmech dosud neviděl. Příběh, který se před námi odehrává je podán tak věrně, až jsem uvěřil, že se něco takového stává často, a že byste se do takovéto situace mohli dostat i vy. 80%(2.9.2008)

Bavilo ma identifikovať sa sním. Mi Irina Palm chodila po rozume.Tommi Korpela bol na jednotku. Dobrý film.(17.11.2010)

Finský filmy obecně hodně můžu, ale tenhle mi zas až tak neoslovil. Průměr se vším všudy...(22.9.2011)