Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gangster Doc McCoy doplatil na špatného kamaráda a skončil ve vězení. Je mu jasné, že se ven jen tak nedostane a pošle svou ženu Carol za vlivným obchodníkem Jackem Benyonem, který shání spolehlivého člověka. Benyon pomůže Docovi na svobodu, ale žádá protislužbu. Doc má spolu s dvěma jeho lidmi - Frankem a Rudym - vyloupit trezor na závodišti. Loupež, na níž se podílí i Carol, se podaří, ale v jejím průběhu ztratí Frank nervy a zastřelí policistu. Na útěku pak Rudy Franka zlikviduje a vzápětí se pokusí zabít i Doca. Ten je ale rychlejší. Doc přiváží Benyonovi peníze, ale předání kořisti končí neočekávanou tragédií. Benyon mu prozradí, že se vyspal s jeho ženou, která mu dala přednost před uvězněným manželem a chce jak peníze, tak Carol. Ta se ale postaví na Docovu stranu a Benyona zastřelí. Dvojice se dává na útěk a s uloupenými penězi míří do El Pasa, odkud se chce dostat do Mexika. po jejich stopách se ale vydává Rudy, který si poprvé v životě oblékl neprůstřelnou vestu a proto střetnutí s Docem přežil. Mimo něj míří do El Pasa i zbytek Benyonovy bandy a nakonec i policie. V malém hotelu v El Pasu dojde ke konečnému střetnutí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Oproti originálu je to znatelně slabší, hlavně po herecké stránce. Baldwin a Basingerová se svým předchůdcům ani náhodou nedokážou vyrovnat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $16,094,974Tržby Celosvetovo $30,057,974║ Slušný remake, ktorý samozrejme nedosahuje kvalít pôvodného The Getaway/ Úteku, ktorý je pre mňa dokonale spracovaní. Určite v tomto prípade aspoň zaujme obsadenie, dobrý spád, akcia, zručná réžia. /60%/ ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Doufám, že je to myšleno jako hodně špatný vtip. Protože snad nikdo trochu soudný si nemohl myslet, že by snad byl Donaldson roven Peckinpahovi. O hercích raději ani nemluvě. I když... Aleca z rodu Baldwinů mám docela rád, ale „nahradit“ Steva McQueena sice nemohl, ale on se o to ani nepokusil. Postavit proti sobě původního a zremakového Doca, tak se ten Alecův, prosím o prominutí, vysere z podoby při prvním pohledu, který by na něj Steve vrhl. Je na tom krásně vidět rozdíl nekorektnosti sedmdesátých let a nudná uhlazenost devadesátek. Další z nikdy nekončící řady naprosto zbytečných remaků. V tomto případě navíc hodně špatný i bez porovnání s originálem. Natož pak po něm. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem to docela mohl, takže nebudu film úplně zatracovat. Jediné, co je zde však zajímavé, je Madsonova variace na Rubyho Ala Lattieriho - ale i ten byl v originálu stylovější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rutinne sprásknutý akčný triler príliš málo horúci na to, kde sa odohráva. Kim Basinger zasa nahá a k tomu scenár, ktorý neprekvapí. Ale vďaka zručnej réžii akceptovateľná rutina. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

V porovnání se slavným "Getaway" s božským Stevem jde o nepovedený a jen zcela průměrný remake..Skutečně. Na těch pár akčních scénách, napětí, násilí a sexy půvabech v té době už čtyřicetileté (přesto stále krásné) krasavice Kim Basingerové i při obsazení pěti vynikajícími hlavními herci, nejde více než jen dobrý snímek stavět ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Když tímhle trefíte kachnu, tak Vám toho k jídlu moc nezbyde." Originální Útěk mám rád a jeho remake mi nevadí. Docovi ten chlapák celkem jde a Carol je přesně taková, jakou má správnej chlapák mít - na životních křižovatkách rozhodná, v posteli atraktivní a při střelbě trefující. Mě jejich útěk docela bavil i s tím jánošíkovským koncem. Padouchů na odstřel byl dostatek, což akci pomůže a neprůstřelnej Rudy pobaví. Taky jsem měl chuť třikrát ho zastřelit, pak ho přejet vlakem a na závěr z něj udělat základ pro kachnu po sečuánsku v mým oblíbeným asijským bistru. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Já tenhle film viděl dřív, než originální verzi a docela se mi to tenkrát líbilo. Po shlédnutí originálu musim uznat, že tohle je trochu slabší, ale pořád to docela ujde. Prostě takovej průměr. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z hereckými kreacemi obou hlavních představitelů mám dlouhodobě problémy, s Kim Basinger, pravda, výrazně větší, ale musím přiznat, že v tomhle filmu hráli slušně a dokonce mezi nimi fungovala určitá chemie. Jako remake je to plně funkční, dobrý snímek, který svému předchůdci ostudu neudělal, a obsazení některých vedlejších rolí je dokonce nápaditější než v originále. Slušná kriminálka na pozdní večer. Celkový dojem: 60 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

V roce 1994 si Alec Baldwin vyšlápl hned na dvě klasiky - komiksového Shadowa a Peckinpahův ÚTĚK - a ani v jednom případě to nedopadlo kdovíjak slavně. ÚTĚK DO MEXIKA je s výjimkou skartování zdlouhavého úvodu původního filmu jeho extrémně věrnou předělávkou do moderního, leč standartního akčního filmu s kvalitně obsazenými - byť ne vždy využitými (Hoffman, Morse) - a zahranými vedlejšími rolemi (Madsen, Tilly, Woods), fajn akčními scénami a s odhaleným poprsím Kim Basinger. Původní film mě moc nebere a i proto mi remake ani v nejmenším nevadí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nahoře ledabyle zavázaná mašlička v podobě Madsena, který hraje svou x-tou a vždycky stejnou verzi namachrovance (tentokrát si k tomu ukradne paruku nějakého horala z Highlandera). Pod ní klasický celofán devadesátek a v něm zabaleny líbivé dárečky typu „dobrý zloděj“, co i když vykradne obchod se zbraněmi, nechá prodavači peníze plus jeho atraktivní přítelkyně, co toho sice moc neumí, ale protože by nemohla žít se zubařem, tak svého Clydea oprašuje.. Donaldson se nedokázal vymanit z průměru v ani jednom aspektu a vše (dokonce i sex a násilí) servíruje v poněkud nevzrušivém duchu. Abych nelhal, dvě věci mě vlastně překvapily. Jednak rychlý konec Jamese Woodse a taky když se na scéně ukázal klín (jen o něco méně zarostlejší než Baldwinova hruď) a já zjistil, že Kim Basinger vůbec není blondýna.. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Rozdíl originálu a tohoto remakeu je skutečně propastný. Roger Donaldson je sice celkem slušný režisér, ale nedokáže vykouzlit takovou podívanou jak to dokázal Sam Peckinpah. Pomalý a nevýrazný Alec Baldwin nesahá ani po kotníky mužnému a charismatickému Stevu McQueenovi, Kim Basingerová by se mohla rovnat Ali McGrawové jedině krásou, ale nemá zdaleka takové charisma. Zkrátka Sam Peckinpah dal svým postavám duši a zobrazil je bez příkras, kdežto Roger Donaldson stvořil hrdiny jako z nějakého komiksu. Ale i tak přesto se na to koukat dá a ten kdo neviděl originál, bude i spokojen. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Konecne som si po 14 rokoch opät pozrel tento z mojho pohladu zabavny akcny film, kde sa mi najviac pacila uloha arogantneho zlocinca Michaela Madsena. Nie nadarmo si ho reziser Roger Donaldson oblubil a o rok neskor v roku 1995 obsadil do jednej z hlavnych uloh sci-fi hororu MUTANT. Zatial som nevidel originalny film THE GETAWAY z roku 1972 zo Steveom McQueenom, takze ho nemozem porovnat s tymto filmom. Prekvapeniami pre mna boli aj male ulohy vtedy este nie moc znamych hercov Philipa Seymoura Hoffmana a Davida Morsa. Chvilkami sa sice dej zadrhaval a tym padom bol film mozno trosku nudny, ale akcne sceny a celkovy "utek do Mexika" ako napoveda nazov filmu, alebo zaverecna prestrelka v starom hoteli mi to pekne vynahradili, takze zostavam u styroch hviezdickach... 08.08.2008 _______ Alec Baldwin - (Carter ´Doc´ McCoy) +++ Kim Basinger - (Carol McCoy) +++ Michael Madsen - (Rudy Travis) +++ James Woods - (Jack Benyon) +++ David Morse - (Jim Deer Jackson) +++ Jennifer Tilly - (Fran Carvey) +++ Richard Farnsworth - (Slim) +++ Philip Seymour Hofman - (Frank Hansen) +++ Hudba: Mark Isham +++ ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyslat na útěk manželský pár může přinést řadu problémů. Ošidnou věcí je i to, když jde o remake solidního kousku od Sama Peckinpaha ze sedmdesátých let, který byl (u režiséra to ani moc jinak nešlo) na svou dobu dost agresivní. Vyprávěl o páru, který prchal k mexické hranici s ukradenými penězi. Nová sestava v čele s průměrným Rogerem Donaldsonem chce být svižnější, okázalejší a víc sexy. Originál jsem neviděl, ale je jasné, že se to nepovedlo. Alec Baldwin a Kim Basinger nějaké kvality mají, ale divák si ve finále zapamatuje hlavně jejich erotické scény. Ve finále tu máme akční pohádku, která neurazí, ale pokud by tyhle dva někdo před mexickou hranicí popravil, bylo by to divákovi jedno. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Před policií i gangstery musí prchat zamilovaný manželský pár profesionálních zločinců. Manželům McCoyovým poslední akce nevyšla. Doc skončil ve vězení a Carol požádá o pomoc byznysmena Benyona. Ten jí vyhoví, ale pouze, když bude povolná. Také Doc musí za svobodu zaplatit a provést pro Benyona loupež při chrtím závodě. Při dokonale připravené akci s McCoyovými spolupracuje také jejich bývalý parťák Rudy. Při předávání peněz však dojde k roztržce a Carol Benyona zastřelí. Od té chvíle mají v patách nejen policii, ale také Benyonovy muže a pomstychtivého Rudyho. Akční thriller s Alecem Baldwinem z dob, kdy byl ještě štíhlý a idolem žen, a Kim Basinger byla kráska. A nesmím opomenout také libově odvedeného záporáka Michaela Madsena. Má to spád, zvraty i odvážnější erotickou scénu. Thriller, co nenudí. 80% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční zábava, svižně odsýpající i když možná až příliš korektní a ve všech ohledech nenáročná. Zejména pak při vzpomínce na Peckinpahův originál a Steva McQuenna, do něho má švihák lázeňský Baldwin hodně daleko. ()

Související novinky

Jděte s těmi remaky do háje!

Jděte s těmi remaky do háje!

08.04.2007

...chce se člověku zařvat, když na něj webové filmové zpravodajství prakticky denně chrlí zvěsti o dalších a dalších předělávkách klasických kusů. Člověk by čekal, že ten otravný trend bude slábnout,… (více)

Reklama

Reklama