Reklama

Reklama

Inspektor Tarconi a Frank společně rybaří, když Tarconi dostane hlášení o muži, který prchá v Marseille policistům v černém audi. Do Francie přilétá zločinec Johnson a začíná vydírat ministra životního prostředí. K Frankovi domů skrz stěnu vlétne prchající černé audi s mužem, vykonávajícím práci kurýra, která byla původně určena právě Frankovi. Muž je odvezen do nemocnice a Frank ve voze najde dívku. Ta ho upozorní na náramek, který měl i odvezený muž – v určité vzdálenosti od vozu má náramek explodovat. To už ale Frank muži a záchranářům nestihne říct a sanitka vybuchne... Franka po návratu do domu překvapí muž a omráčí ho. Frank se pak probudí s náramkem na ruce ve zvláštní místnosti. Přichází Johnson a Frank je pod pohrůžkou zabití nucen přijmout práci předchozího muže. Jediné, co chce, je jet vlastním vozem. Dostává upravené audi, ve kterém čeká dívka z předchozího vozu, ona a dvě tašky mají být doručeny na místo určení. Inspektor zatím začíná vyšetřovat, kam zmizel Frank, a ministr řeší svůj problém s vydíráním. Při odvozu černého audi je muž s odtahovým vozem zastřelen a z vozu je ukraden navigační systém... Frank je na cestě s dívkou Valentinou a snaží se dopátrat, co je na místě, kam míří – v Budapešti. Policisté mezitím najdou svého zastřeleného kolegu s odtahovým vozem a inspektor si přehrává videozáznam, který je ukryt ve voze. U ministra jsou muži ze společnosti Eco Corp. Vydíraný ministr má této společnosti vyjít vstříc a má podepsat proclení jejich lodí. Nechává si den na prostudování materiálů. Muži, kteří vzali z audi navigační systém, hovoří s ministrem a jsou již na cestě do Budapešti, tam kam míří i Frank... Frank sjíždí z trasy a u kamaráda Otta se chce zbavit náramků. Sem ale přijíždí skupina mužů vyslaná Johnsonem, která má Franka navrátit na trasu, ať už po dobrém, anebo po zlém... (TV Prima)

(více)

Recenze (672)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jason Statham si svoju prácu odvedie na výbornú v kadečom, od prvej do poslednej minúty. Ruská (pardon ukrainská) zrzka ale prestane byť otravná až v poslednej tretine, kedy aj záporák naberie zaujímavejšie kontúry a scenár vytiahne zopár nápadov pre oživenie akčnej rutiny (airbagy, vlak). Ona rutinná prvá hodina ale filmu nedovolí vymaniť sa z dvojhviezdičkového kontajneru. Bitkám chýba akákoľvek fyzičnosť a sú iba rádoby efektne zostrihanými atrakciami. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Na co je takovému filmu Cory Yuen v pozici choreografa, když tomu Megaton neumí vtisknout pořádek tak, aby z toho divák aspoň něco měl. Po půl hodině jsem se strašně těšil na nějaký akční záběr delší půl vteřiny, abych aspoň odtušil, co se to tam zhruba děje. Ještě dementnější (o dost, proboha... Besson navíc neumí napsat dobře jednu jedinou postavu, snad jen Knepperův záporák stojí za zmínku), nepřehlednější, zmatenější a "over-the-top" přetaženější než dvojka (!). Zastavte to, dokud je čas nebo to vraťte zpátky na zem. Jason bez létajících aut mi byl vždycky sympatičtější než SuperJason. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

(Olivier) Megatuna filmařského zoufalství. Série Kurýr stojí na choreografii akčních scén, konkrétněji na tom, jakými originálními způsoby nakope Jason Statham všemožné části těla zástupům zloduchů. A pak možná trochu na úchylných CGI "kaskadérských" scénách s automobily, a ještě menší trochu na ženských půvabech... přitom to s těmi auty ve výsledku není pozitivum, a pokud jde o Natalyu Rudakovovou, opravdu nemá světu moc co nabídnout kromě svých pih. Ne že by to nebylo hezké děvče, ale je to dosti nefilmová kráska, a téměř nulová herecká průprava je dost znát... nehledě na to, že tady hraje většinu času rozmazanou "princezničku na bále" (co poztrácela korále, protože byla ožralá a zfetovaná;)) A když se vrátím k tomu hlavnímu - což jsou nesporně Stathamovy "jackiechanovské" eskapády - tak nemůžu než s námahou potlačovat vražedné nutkání vůči režisérovi, kameramanovi a střihačům. Takhle divně nasnímané akční scény jste totiž mohli vidět třeba v Glimmer Manovi - prostě to vidíte, a koukáte, že vlastně nic moc nevidíte, a ještě to celé vypadá dost divně. Zkrátka a dobře tenhle Bessonův pokus vyrejžovat z příhod Franka Martina ještě nějaké to éčko navíc, se z diváckého hlediska katastrofálně nepovedl. Ale z hlediska finančního to samozřejmě pořád skončilo v plusu - a to je tragédie, od které se hodlám jasně distancovat:P Jedny z těch nejzbytečnějších 40%, která jsem kdy dal. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě srala ta hlavní holka. To bych se radši nechal vopíchat od dobře stavěné sršnice než abych byl v autě s takhle blbou křepelkou, ale jinak dobrý. Akční scény mají v sobě víc energie než skladiště pro red bully a Jason Statham je frajer největší. Ani se nedivím Megan Fox že s ním teď momentálně chodí. Baba jako ona potřebuje hold pořádnýho nabíječe a jelikož já neumím dobře anglicky, logicky jí zbejvá už jenom Jason Statham. Neříkám, že film nepopírá všechny možný i nemožný přírodní i fyzický zákony, ale koho to sere ? To, že tahle našlapaná akční pecka odkopla logiku na druhou stranu zeměkoule ještě neznamená, že je špatná. Kurýra s pořadovým číslem tři jsem si vychutnal do posledního drobku a ještě se přitom stačil dobře pobavit. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Uf. Ešte podstatne stupídnejšie a nelogickejšie než prvé dva diely. Ani tie nemám veľmi rád, ale v porovnaní s touto demenciou je aj dvojka pohodová nadhľadová zábava. Hlavný problém Kuriéra 3 tkvie v tom, že sa tvorcovia pokúsili o vážnejší, realistickejší a temnejší tón. Prvú polhodinu je to celkom sympatické, potom vypukne romantická línia. Zamilovaný Frank? C´mon!!! V Megatonovom podaní má poľudštenie "transportéra" podobu rozvláčnych, nudne nasnímaných dialógov Franka s chutnou, ale čím ďalej otravnejšou ukrajinskou pehaňou. Pri scéne Frankovho striptízu a následného intímneho zblíženia som mal chuť natiahnuť si na hlavu papierové vrece, tak trapne mi bolo. Viac chémie je aj na stretnutí Ochrancov Zeme. Dve hviezdičky sú za solídne akčné scény a tradične kvalitnú bojovú choreografiu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V rámci očekávání sympatické překvapení, protože návrat do Evropy Franku Martinovi evidentně prospěl. Bessonův scénář je sice jedno velké absolutní ‚wtf?!‘ a Megatonova akce v závěru notně ‚over the top‘, ale na druhou stranu jsem si celou dobu liboval, jak to hezky odsýpá, jak tradičně charismatický Jason rozdává v Yuenově choreografii jeden slušný úder za druhým a jaký, že je to Robert Knepper parádní zloduch. Na druhou stranu, kurýrovat protivné Ukrajinky s visáží lepší šlapky, porušovat jedno pravidlo za druhým a sexovat na zadních sedadlech je moc i na moji benevolentní maličkost. Slušnější dvě, těším se na čtyřku. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $31,715,062Tržby Celosvetovo $108,979,549Tržby za predaj DVD v USA $20,572,301 //počet predaných kusov 1,171,223║ Absolútne pasívne fiasko, bez kúska nového nápadu, bez zaujímavejšieho deju, otras. /35%/ ()

imf 

všechny recenze uživatele

Frank Martin to koupil megatunovým torpédem přímo do hlavy, takže vidí všechno rozmazaně a občas mu dokonce pár záběrů chybí. Maníci od akce natočili padesát minut bitek a Megaton se rozhodl, že použije jenom půlku. Něco zrychlil, něco vyhodil a zbytek času radši věnoval Jasonovu tokání s pihovatou ruskou modelkou, co má nohy do stropu, slámu v hlavě a ten kluk holohlavá se do ní proti všem zásadám a zákonům zamiluje. Dokonce tak, že mu to přestane kopat, běhat a pálit. Což je v případě Kurýra, který v oblasti scénáře jede opravdu jen na benzinové páry, které Bessonovi zbyly od dob Pátého elementu, zatracený průšvih. Nespraví to ani pár borců se správně narostlými končetinami (Schiltovo cameo) a pravděpodobně nejcharismatičtější záporák celé série. Tedy ne že by v tomhle ohledu bylo těžké starší modely trumfnout. Bylo by super, kdyby nechal čtyřku Besson natočit rovnou Coreyho Yuena nebo Cyrila Raffaelliho. Už od akčních scén v Hitmanovi jsem se Megatona bál a zjevně bylo proč. Až bude TATU potřebovat natočit klip, ať si ho vyhrabou. Najdou ho pravděpodobně hned vedle Franka, kurýra s příliš krátkou životností, jehož sudičky tentokrát odmítly hrát alespoň na tu úplně základní strunu spotřebitelské kvality (JEDNA slušná a především nezmrvená akční scéna by stačila...). Jason za trest do kouta. A bude tam minimálně do druhýho Cranku. :) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Ano, Jason Statham je největší borec široko daleko. Ano, Jason Statham má vypracované tělo. Ano, Jasona Statham nezmlátí dva, tři nebo čtyři soupeře naráz, ale celých 10! Ano, Jason Statham, by jich zmlátil i více, ale to přijde teprve v dalším díle (stejně jako najetí autem do letadla, seskok s ním z 15 kilometrů a následné přistání...bohužel... s trochou poškrábaným zrcátkem). Ano, Jason Statham by sbalil i ukrajinskou ledničku a rozehřál její zmrzlé srdce. ANO, Jason Statham jezdí v AUDI 8, nejlepším autě světa. Chcete víc? Já UŽ ano. PS: Ano, Jason Statham je nesmrtelný. ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Au. To bolelo. Ovsem nie tak ako by malo - t.j. zo zasahov Jasonovej rucno-nohej ekvilibristiky, ale rezisersko-strihacskym prznenim (nielen) akcnych scen, kde vykrastrovali takmer vsetky dlhsie zabery, ktore by tomu zmatku na platne dodali lepsiu orientaciu. "3%-ny Jason" zostal tak znova raz trestuhodne nevyuzity. Popritom v stupidite a demencii si treti kurier s dvojkou v nicom nezada. 3-4/10. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Boží Jason Statham veze ultradebilní, hnusnou, zrzavou, ukrajinskou krávu, která mě srala celej film. A skvělej Robert Knepper na něj posílá bandy chlápků vedený stylovym negrem. Jason nesmí opustit káru, jinak vybouchne, což vyústilo v pár pohlednejch akčních scén. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Časy se mění. Frank stále jede ve svých kšeftech, jen občas porušuje pravidla. A nesmrtelnost filmového hrdiny má nový level …. Zpočátku to nevypadá vůbec špatně. Ponecháme-li stranou logiku. Ovšem, když pochopím, že zpomalovačky budou snad i z rybolovu a při rvačkách nejde o boj, nýbrž o režisérovu onanii nad těmito záběry, jsem zklamán. K lepšímu nepřidá ani N. Rudakova, která není zrovna můj typ. Akce je celkem dost, ale nepřináší moc nového. Dojde i na romantiku při západu slunce a spoustu keců, které mají za cíl nudit a natahovat stopáž. Prostě akční ,,céčko“. Na konci se člověk musí zamyslet, proč se vlastně na Transportera dívá. Kvůli poselství to nebude. Takže je to vlastně jedno. PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Frank bude mít zatím nejtěžší úkol. Dopravit do Evropy ruský plyn. Dokáže to?Nezůstane nakonec na Ukrajině s N. Rudakovou?Podaří se mu setřást žoldáky najaté M.Topolánkem? Pomůže mu Paul "Gazza" Gascoine uniknout do Gazy? Nebo má L. Besson v rukávu jiné eso?. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alexandre Azaria: 1. Take Care of Them ,2. Set It On Fire ,3. M T Room ,4. Better Now, Darling? ,5. Back from the Grave ,6. Wherever You Were ,7. Home ,8. Drive Faster ,9. Hell Is Around the Corner ,10. Landscape ,11. Marseille ,12. Trans Boulogne Express ,13. Texas ,14. Pleased To Meet You ,15. Crazy Train ,16. I Wanna Be Your Dog ,17. One More Time, ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Statham je neskutečně sexy, ale kurýrovi bere na vyším hodnocení, že má vedle sebe neskutečně nijaké ženské :( Zrzka měla krásnou barvu vlasů, pihounkám fandím, ale bože jinak ta ženská byla vošklivá a chtěla jsem ať vybouchne :D Ale jinak klasika.. Jasone konečně ukaž zadek a máš pět hvězd :) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Vypadalo to na šílený odvar už tak problematických dvou dílů, ale Frank Martin dojel napotřetí do cíle s překvapivým přehledem. Sice s kufrem nacpaným klišé typu chladné neznámé, slizkého záporáka nebo bláznivého geeka, ale s nápaditou akcí, která díky obvyklé přestřelenosti funguje jako ideální adrenalin. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se teda dvakrat nepovedlo, melo me varovat, ze se zmenil reziser a misto Leterriera tu je nakej prasak, co ma jmeno jak transformer. Jednak pribeh se bere zbytecne vazne a tvari se desne komplikovane, fakt by naprosto stacilo, kdyby musel jet Frank z mista A do mista B a pritom se parkrat porvat, takle se to neskutecne utapi v mnozstvi kolikrat smesnejch dialogu a na akci zbejva jen minimum prostoru. V ty sice Statham ukaze, ze je porad neuveritelnej bouchac, ale diky zbytecne zbesilymu strihu sem si ji moc neuzil. A ani choreografie neni kdovijak uzasna, vetsinou si proste sunda kosily a kopama je sereze na jednu hromadu. A to uz vubec neumluvim o spouste chyb, predpokladam, ze kdyz proskoci oknem a rozkope ho na sracky, tak v dalsim zaberu by nemelo vypadat jako novy, stejnetak kdyz vypusti vzduch z pneumatik, tak asi v dalsim zaberu nebude zase uhanet a hlavne, ta myslenka na nemoznost se vzdalit od auta, ackoliv dobrej napad, tak je tu vyuzita jen kdyz se to tvurcum hodi, takze jednou popojde o kousicek a uz to varovne blika a jindy si bezi az nekam do prdele a nestane se nic. Takze celkove zbejva jen prumernej akcni film s nadprumernym Stathamem. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Proti obstojné jedničce a špičkové dvojce se jedná o nudný, nezáživný, vykrádající a trapný "videoklip" ... Změna režiséra je asi základním kamenem úrazu. Statham je jedinečný a to jak po fyzické stránce, tak herecké ... Statham je prostě opět megafrajer. Navíc namakanej tak, že jsem nechtěl ani věřit tomu, co jsem na něm viděl ... Takovej Van Damme za mlada ... Ale jinak, naprosto nevýrazné postavy, debilní zápletka vykrádající první díl, nová holčičí hvězdička někde od Ruska (mám takový pocit, že castingy na ženské vedlejší role do dnešních akčních filmů se dělají snad nějak v "koprodukci" s pornocastingy ve východních zemích...) která mi opravdu k srdci nepřirostla. Málo akce, málo dobrých nápadů, debilní prostředí někde ... no věřím že to natáčeli v Rumunsku a Statham se snad nedej bože začne škatulkovat vedle Stevena Seagala a Dolpha Lundgrena, kteří filmy točí jedině v Rumunsku nebo ještě víc na východ .... (věk by na to Statham měl, svoje už si odehrál ...). No a to hlavní - akce. Špatná!! Sestřih vteřinově po sobě jdoucích kopanců, chvatů, úderů mi prostě trhá oči a nevím proč, ale mám vždycky pocit, že kameraman dostal epileptický záchvat ... Proč proboha v dnešní době není možné natočit útok třeba jen třech nepřátel na jednoho hrdinu a následné nesestřihnuté jejich zpacifikování??!! Vždycky to šlo, v Asii to dělají běžně, ale teď to prostě nejde. Jsou ty akční Hollywoodské hvězdy tak neschopné a nemotorné nebo co? Fakt na toto se nedá koukat, skutečně nedá ... A když mi do toho ještě střihnou 2 x 10 minutovou scénku rybaření s inspektorem z předchozích dílů (ta jediná je nesestříhaná!!), tak už jsem se prostě musel smát ... Ne tohle neberu, po brutálně vymakaném superakčním Death Race přišla studená sprcha ... a jak tak koukám na nebe, v případě Stathama jich možná bude v budoucnu i víc ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Stathama před natáčením zřejmě navštívil zručný sochař a vytesal mu do těla kontury svalů včetně těch, o kterých normální smrtelník ani neví, že je vlastní. To, co nosí Jason na zádech a na břiše, lze nazvat jako Anatomický atlas svalů pro rok 2008. Třetí Kurýr není až tak přestřelený jako druhý díl, i když několik scén, u kterých se automaticky zvedá nevěřícné obočí, by se našlo. Příběh snad nestojí ani za řeč, záporáci jsou nevýrazní a navíc film mohutně propaguje nastolený trend v akčních scénách zvaný ´rychlostřih´. Na druhou stranu mi to vadilo mnohem méně než v QoS, dvě největší bitky jsou sice zmasakrované střihačem, ale zároveň je občas zastavuje bullet time, a hlavně je v nich vidět, co se děje, koho a kam Jason kope, a že si právě vypomohl sakem, košilí, kravatou, či hasičákem. Všude kolem smykují luxusní bouráky, občas bourají, občas vybuchnou, občas se stávají jednostopými vozidly. Hustej soundtrack, hustě pihatá Rudakova, hustě nabušenej Statham. 95 minut relax pro neurony. 88 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím zmlátit nekonečný počet protivníků a ještě si přitom příliš neumazat kvádro a to mne tyhle základy Frank Martin již dříve dvakrát učil. Po třetí vyučovací lekci jsem na tom stále stejně, ale alespoň mám před sebou nějakou tu novou výzvu. Nejprve zkusím zaparkovat audinu na jedoucím vlaku a pokud bych se netrefil, tak zkusím dýchat vzduch z pneumatik na dně jezera. Mám však drobný problém, protože při zběžné prohlídce garáže jsem tam nenašel žádné Audi A8, takže jestli má někdo nějaké nepotřebné navíc, tak mi ho přistavte před dům a já vám ho vrátím. Ať už živé nebo mrtvé. Já za to asi ani nemohu, ale mne tyhle akční kraviny celkem baví. ()

Související novinky

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

Nájemná vrahyně Zoe Saldana

19.05.2010

Chtěl bych být Luc Besson. Když mu padne do oka nějaký herec, řekne: „Hej, Roberte Marku Kamene, pojď sem, kámo, a spíchni mi zase scénář nějakého přímočarého akčňáku, abych mohl obsadit tu prima… (více)

Comeback osmdesátkových borců

Comeback osmdesátkových borců

26.11.2008

Dobrá, není to tak úplně comeback, protože hoši vlastně nikam neodešli. Celá ta léta nám zůstali věrní. Jean-Claude, Steven, Dolph. Pořád natáčejí filmy jak na běžícím pásu, ale většina z nich se… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Reklama

Reklama