Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina tří námořníků, kteří patří k ochraně místního amerického velvyslanectví, přijíždí na motorkách do hospody, kde mladíci ale nejsou příliš vítáni. Zatímco jeden z nich – Tommy Taylor – zůstává stranou a je jasné, že o všem ví a své druhy sem vlákal úmyslně, druzí dva jsou zbiti a posléze rychle odvlečeni muži v černém …Seržanti Joe Armstrong a Curtis Jackson přijíždějí na ostrov, aby pomohli objasnit záhadná zmizení amerických námořníků, patřících k ochrance velvyslanectví. Brzy se i oni stanou terčem útoku mužů v černém – ninjů. A opět se zdá, že je k nim přivedl Tommy. Nadřízený kapitán, který má přezdívku Divokej Bill, nechce oběma rangerům věřit, když vyprávějí o útocích ninjů. Tommy mezitím dostává po telefonu pokyn zabít Armstronga, který bojuje přinejmenším stejně dobře, jako místní ninjové. Tommy pozve Armstronga do hospody „U slepého žebráka“, kde mu svěří, že své přátele lákal do pasti, protože drží v zajetí jeho ženu, domorodku. Ve strachu o její život začal pracovat pro nepřítele. Řekne Armstrongovi o ostrově Black Bird Island, kde vládne Lev, občanským jménem Leo Berg, jeden z největších světových překupníků drog, a kde pro něho provádí pokusy s úpravou lidských genů profesor Sanborne. Tommyho slova Armstronga jen utvrdí v jeho podezření, že se na ostrově děje něco nepatřičného. Ještě než stačí odejít, muži v černém Tommyho zabijí… Armstrong s Jacksonem se brzy nato účastní recepce u guvernéra, kde na vlastní oči spatří pověstného Lva. Na recepci ztropí výtržnost mladá žena, která hovoří o svém otci, kterého Lev násilím drží na ostrově, a prosí přítomné o pomoc. Je to dcera profesora Sanborna Alicia. Guvernérovi muži se jí okamžitě chopí a násilím posadí do auta. Armstrong s Jacksonem je sledují a po několika potyčkách se dívce podaří uprchnout. Od ní se Armstrong dozví další podrobnosti o činnosti jejího otce na ostrově: Lev ho přinutil, aby pomocí upravených genetických kódů vyráběl pro jeho světovládné plány dokonalé zabijáky, jakési superninji. Zmizelí námořníci byli chytáni proto, aby sloužili pro potřebné pokusy. Zatímco Jackson jde zmobilizovat americké námořníky, Joe Armstrong s Alicií se vypravují sami na ostrov. (TV Prima)

(více)

Recenze (164)

Cival odpad!

všechny recenze uživatele

Nesnášim Dudikoffa a jeho filmy. Všechny důvody proč tak čïním jsou jasně patrné v téhle ohavné břečce. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nostalgické vzpomínky na doby našeho dětství, kdy jsme neměli tak vyinutý zrak abychom poznali že TAKHLE se bojové scény věrohodně natočit nedají, vynášejí tomuto filmu lehce podprůměrné hodnocení. Ale je to jen kvůli těm hodinám skvělé zábavy, které nám Ninja poskytl, když nám bylo tak deset, dvanáct (kdo by zapomněl na Steva Jamese a jeho souboj s třemi zakuklenci najednou:)). Jinak bych musel dát hodnocení ještě nižší. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $350,000Tržby USA $4,000,000Tržby Celosvetovo $5,124,000║ Kedysi to bolo niečo úžasné ale to boli vtedy začiatky 90.rokov, keď som to videl prvý krát. Teraz je rok 2009 a film je len taká priamočiara "neškodná úsmevná" rozprávka, kde pri pozeraní prevládajú nostalgické spomienky a treba povedať aj tak sa tu nájde zopár podarených akčných scén ale aj veľké množstvo priehľadných. /35%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Mě se hrozně líbí ta stupidita akčních béček z 80. let. Scény když Dudikoffova černýho kámoše zaskočej 3 ninjové a on místo, aby použil samopal co drží v ruce, tak je radši zmlátí a pak se svlíkne do půl těla aby je mohl mlátit polonahej. Nebo když hlavní hajzl drží v zajetí doktora který pomocí léku na rakovinu vyrábí "geneticky upravené ninji co mají místo šlach a svalů ocel a jedinný pocit který znají je nenávist." Ninjutsu Michaela Dudikoffa stojí stále za stejné hovno jak v prvním dílu. Ale přece jen, kdo by odolal, protože to přece není obyčejný člověk....je to AMERICKÝ NINJA! :-)))))))))))))))))))) ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Podruhé do stejné řeky, ale tentokrát ještě klukovštější a komiksovější. Dvojka "Amerického ninji" staví na báchorce o uneseném vědci, který pro drogového magnáta vytváří armádu geneticky zdokonalených nindžů. Přiznaně jalová premisa je spojena s celkovou nadsázkou a okořeněna humornými scénkami, čímž nindžovské bijáky od Cannon Films dospěly do své ideální podoby. Překážkou k tomu, aby snímek dosáhl dokonalé podoby akční komedie, jsou bohužel klíčová jména tvůrčího týmu - Michael Duddikof a Sam Firstenberg. Příznačně všechny humorné sekvence obstarává skvělý Steve James, vystudovaný herec, praktikant bojových umění a bývalý kaskadér, který kvůli barvě kůže nedostal nikdy příležitost na hlavní roli a byl odkázán na party sidekicků. Stejně jako ve svých dalších hereckých angažmá zde v každé scéně s přehledem zastiňuje dřeváka Dudlíkofa, protože svou roli nebere vážně a současně se dokáže do scény s vervou položit. Režisér Sam Firstenberg se pak ukazuje jako cannoňácký Robert Clouse, žabařský rutinér, který sice proslul jako akční režisér, ale při tom se vždy jen svezl na práci choreografů a schopných aktérů. Po spolupráci s ambiciózními tvůrci jako Šó Kosugi či tanečními génii na sérii "Breakin'" jsou to právě jeho další tituly, kde s podobnou klasou tvůrců již nespolupracoval, co odhaluje jeho inscenační marnost. "Americký ninja 2" příznačně vykazuje relativní zručnost ve snímání scén, ale veškerá akce je buďto zoufale nenápaditá a rutinní, nebo v lepším případě okoukaná odjinud (specerovsko-hillovská peckovačka v baru či akce s autem nápadně připomínající Kosugiho práci v "Ninjova pomsta" i "Šíleného Maxe 2"). ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto i po mnoha letech v době Tonyho Jaa mi to přišlo jako pohodová slušná 80.ková akčňárna. Film již sice ztrácí na "čistotě" provedení a atmosféře prvního dílu, ale nahrazuje to v podstatě non-stop akcí a nulovým scénářem ...). Některé chvaty a útoky jsou i dnes docela koukatelné a zajímavé, naopak boje s meči, absence krve a nezabodávající se meče do těl nepřátel jsou již dosti trapné. Dudikoffa jsem nikdy nemusel, ale musím uznat, že souboje si odehraje díky své fyzické průpravě slušně, projde filmem opět bez mluvení a mimiky, ale to nepotřebuje ve vztahu k jeho xichtu hezouna. Pohodová 80.ková akční záležitost, kterou jsem spíš ocenil až dnes, než ve své době největší slávy ... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Sam Firstenberg se rozhodl uspořádat druhý mejdan kultovní ninjovské série v Karibiku, kde odlehlé pláže plné balvanů a skal a přístavní uličky se svými zákoutími skýtaly dobré prostředí pro "stínové" souboje. Bohužel ale totálně selhali ninjovští komparzisté, kteří o umění válečníků v černých róbách tak maximálně četli v knížkách. To, co tady předvádí "ninjové", by se dalo nazvat jako ´sranda-dó´. Lehají si do kopů a ran, provádějí směšné pohyby, na smrtící ránu mečem čekají s otevřenou náručí... kam se poděla ta razance a působivé předváděčky rozličných dovedností z jedničky?? On totiž ani Dudikoff to moc neroztáčí, v prvním díle mu stačilo zamávat motýlkem nebo pochytat pár šípů násadou od rejče a hned z něj šel respekt a sálalo charizma bojovníka, tady běhá v neoprénu nebo v upnutejch džínách a kromě jednoho kontrapřehozu a finty se soupeřovým nožem nepřevede zhola nic. Obrovským zklamáním je potom Dudikoffův hlavní protivník, rádoby nejznalejší ninja, který by se ale před Černou hvězdou na místě zechcal. Takže největším ranařem zůstal Jackson v podání Stevea Jamese, černošského rabiáta, který nejradši kuchá záporáky s odhaleným ´vrškem´. Hudba špatná, režie s mnoha vyloženě trapnými scénami naprosto průměrná a celkově dost velký krok zpátky. A to zbývají ještě tři díly... ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vivat Cannon, vivat Sam Firstenberg, vivat Michael Dudikoff a především třikrát vivat největší černá akční hvězda všech dob Steve James, černými bratry výstižně přezdívaný Rambro. Když tenhleten urostlý sympaťák přestane hláškovat, strhne si košili a popadne pořádnej kvér, Dudikoff to může zabalit. Bože, milovník béček musí ucvrkávat už z těch číslovek v názvech a geniálních podtitulů jako AN2: CONFRONTATION, AN3: BLOOD HUNT nebo AN4: ANNIHILATION. Marná sláva, dvojka je skutečně o něco slabší než jednička, která měla výrazně lepší úvodní a závěrečnou akci, lepší příběh (ano, příběh!) s lepší milostnou linkou (a hezčí slečnou) a lepšího (rozuměj, v průběhu filmu heroizovanějšího) ninjovského záporáka. Soubojů je dost, ale jsou na stejně nevěrohodné, nevzrušující a levné úrovni (Dudikoff jen hladí tupým mečem kolem pobíhající ninji a ani jim nerozsekne jejich černé hadry, natož aby tekla nějaká krev) jako v ostatních cannonovských ninja filmech, jen zápletka nám trochu zbondovatěla, když si do ní našly cestu rekvizity jako unesený vědec a genetická výroba dokonalých zabijáků, což ale beru jako plus. Film příjemně uteče, pobaví pár chtěně i nechtěně komickými situacemi a sympatickými postavami. Když vezmu v potaz, jak je to staré a co se točí dnes, není to zas tak zlé. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Doufám, že navadí, že jsem neviděl první díl, ale snad to žádnou významnou návaznost nemá. No film je to...prostě pitomý, uplně blbý děj a strašně špatně udělané souboje, ale za těch několik kostrbatých vtipů, kterým se sice nedalo smát, ale i tak potěšily, dávám 1 hvězdu. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Dnes úsměvné, v kontextu té doby jsme jednoduše brali vše, co byť jen připomínalo akční žánr a až později oddělovali zrno od plev. V rámci doplňování vzdělání času nelituji, ale není divu, že už to dnes, na rozdíl od Arnolda, televize nereprízují. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když zmizí námořníci, musí přispěchat na pomoc prkenný Joe Armstrong, který v sobě schopnost používat umění ninjů má už od dětství. Já to v dětství docela bral, dnes všechny ty pěstní souboje působí poměrně komicky a choreografie bojových scén je dost naivní. Ninjové ochotně naskakují do ran, na seknutí mečem vyloženě čekají. V případě první větší bitky mezi skalisky to vypadá, že pomalý a na naučené údery až moc soustředěný Michael Dudikoff by nezmákl ani bandu starších zákaznic z kadeřnického salonu. Jeho černošský gay přítel v červených trenýrkách má aspoň nějaký výraz, ale i tak je to bolestivé. Když je v úzkých, svlékne se do půl těla. Pak ale naštěstí pár solidních momentů, kdy člověk s nostalgií zavzpomíná na zaťaté pěsti a mizerný dabing ošoupaných videokazet, přijde. Dramaturg tady vůbec neexistoval, scénárista byl zřejmě po nějaké náročnější operaci mozku. A režisér-rutinér to pak nějak slepil dohromady. Ale tehdy to bylo NĚCO. Navíc pod producentským dohledem béčkových titánů Yoram Globus/Menahem Golan. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich končinách nespochybniteľná VHS legenda. Béčkový film, s béčkovým hercom Michaelom Dudikoffom v hlavnej úlohe vojína Joe Armstronga. Absolutne nereálna akcia plná zúfalých bojových choreografií. Smiešne naivný scenár o ninjoch, ktorí bojujú ako totálni idioti. Hodnotenie tohto snímku je u mňa výrazne ovplyvnené nostalgiou... toto sú slová, ktoré som použil v komentári ku prvému dielu tejto akčnej fikcie. Kľudne ich môžem zopakovať aj pri tomto druhom pokračovaní, pretože ho presne vystihujú. Nič sa nezmenilo. Dudikoff a James sú znova po dvoch rokoch v akcii. A zasa je to tak isto ako pred tým. Kalamity action heroes! ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak po průměrný jedničce tu máme totálně wtf dvojku. Ze začátku to ještě jde, ale pak se v tom filmu začali dít takový sračky, že jsem měl co dělat abych to vůbec dokoukal. No a ten Majkl! Ach jo prototyp hodně špatnýho herce i na akční filmy. Tenhle díl je důkazem, že z touhle sérií se není třeba moc zahazovat.20% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Že už dvojka bude až taký shit som teda nečakal. Čo to bol Baywatch? Ale k dobru bolo, že aj tvorcovia si uvedomovali, že točia úplnú blbosť a už mi je jasné prečo ďalšia časť je bez Dudikoffa a Firstenberga. Najlepšie bol ten jeho dvojník v jednej úplne neakčnej scéne. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Souboj asi každých 5 minut. Samozřejmě s příšernou choreografií. Ale alespoň se dozvíme odkud vzal Topper Harley ty žužo štípačky na plot. Dudi je tady má totiž také. Geneticky upravovaní superninjové? Tady to není problém. 25% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Jako malej "capart" jsem ze svym dedou sledoval Dudikoffa, jak vsechny porazi, zabiji a nici nez se dostane k velkemu sefovi, ktereho take vyradi a stane se hrdinou. V te dobe, kdyby CSFD exisotvala bych dal plny pocet, dneska to budou jen dve za bojove umeni, ktere jsem tehdy docela hltal a za ty vzpominky, ktere na sve detstvi mam. Opravdu to byla zajimava doba. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Na Dudikoffa zaútočia ninjovia. Jeden zoberie luk a vystrelí na neho z kopca šíp. Dudikoff ho chytí, hodí ho späť a trafí a zabije ninju. Do toho celého navyše hrá syntetizátorová hudba. A horšie to už nebude! ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +zajímavý záporáci, slušná akce, lepší hudba, zápletka -žádná krev, špatná choreografie soubojů/// Americký ninja 2 je stejně dobrý jako jednička. A vlastně možná je ještě lepší. Pač má obstojnější závěr, zajímavější zápletku a je trošičku odlehčenější. Prostě je to koukatelný béčko, který neurazí./// Celkem 68%/// ()

Reklama

Reklama