Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina tří námořníků, kteří patří k ochraně místního amerického velvyslanectví, přijíždí na motorkách do hospody, kde mladíci ale nejsou příliš vítáni. Zatímco jeden z nich – Tommy Taylor – zůstává stranou a je jasné, že o všem ví a své druhy sem vlákal úmyslně, druzí dva jsou zbiti a posléze rychle odvlečeni muži v černém …Seržanti Joe Armstrong a Curtis Jackson přijíždějí na ostrov, aby pomohli objasnit záhadná zmizení amerických námořníků, patřících k ochrance velvyslanectví. Brzy se i oni stanou terčem útoku mužů v černém – ninjů. A opět se zdá, že je k nim přivedl Tommy. Nadřízený kapitán, který má přezdívku Divokej Bill, nechce oběma rangerům věřit, když vyprávějí o útocích ninjů. Tommy mezitím dostává po telefonu pokyn zabít Armstronga, který bojuje přinejmenším stejně dobře, jako místní ninjové. Tommy pozve Armstronga do hospody „U slepého žebráka“, kde mu svěří, že své přátele lákal do pasti, protože drží v zajetí jeho ženu, domorodku. Ve strachu o její život začal pracovat pro nepřítele. Řekne Armstrongovi o ostrově Black Bird Island, kde vládne Lev, občanským jménem Leo Berg, jeden z největších světových překupníků drog, a kde pro něho provádí pokusy s úpravou lidských genů profesor Sanborne. Tommyho slova Armstronga jen utvrdí v jeho podezření, že se na ostrově děje něco nepatřičného. Ještě než stačí odejít, muži v černém Tommyho zabijí… Armstrong s Jacksonem se brzy nato účastní recepce u guvernéra, kde na vlastní oči spatří pověstného Lva. Na recepci ztropí výtržnost mladá žena, která hovoří o svém otci, kterého Lev násilím drží na ostrově, a prosí přítomné o pomoc. Je to dcera profesora Sanborna Alicia. Guvernérovi muži se jí okamžitě chopí a násilím posadí do auta. Armstrong s Jacksonem je sledují a po několika potyčkách se dívce podaří uprchnout. Od ní se Armstrong dozví další podrobnosti o činnosti jejího otce na ostrově: Lev ho přinutil, aby pomocí upravených genetických kódů vyráběl pro jeho světovládné plány dokonalé zabijáky, jakési superninji. Zmizelí námořníci byli chytáni proto, aby sloužili pro potřebné pokusy. Zatímco Jackson jde zmobilizovat americké námořníky, Joe Armstrong s Alicií se vypravují sami na ostrov. (TV Prima)

(více)

Recenze (165)

Armin82 

všechny recenze uživatele

Jestli Van Damme se Seagalem byli ve svých nejslavnějších letech béčkaři, tak to potom nevim jaký filmy natáčel Dudikoff :-D Ta jednička ještě šla, ale tohle? To je jedna velká komediální story nad kterou se může rozplývat opravdu jen velmi nenáročný divák. Ta rádoby akční hudba při každém fightu mě vždycky rozesmála, souboje tak neskutečně zpomalený, že by je dokázala natočit i 80ti letá babička a k tomu všemu neustále se odhalující vyrýsovanej černoch, kterej při každý příležitosti vytáhnul napumpovanej bicák...tohle je céčko jako hrom ne-li déčko. Fakt děs běs! Jako jediný plus bych viděl to, že se tam opravdu furt něco děje a není tu nuda, ale kvalita zpracování je ve všech aspektech katastrofální a co je opravdu největší fail? cca 11tá minuta, když při odchodu z kanceláře kapitána odchází místo Dudikoffa úplně jinej herec, to mě zabilo asi nejvíc --->20 % a to s velkým sebezapřením! ()

Vonter 

všechny recenze uživatele

Sensei Majkl je zpět! A s ním všemi oblíbený film Komik a jeho svět... promiňte, opravuji - Americký ninja. A protože si užijeme dvojnásobnou porci srandy, rovnou Americký ninja 2. Zdálo se vám, že v jedničce zvládal komik Majkl z ninjutsu maximálně kotrmelec a jeho bojové umění stálo za lachtaní výtrus? Tady jde ještě o několik stupňů dál! Už se omezuje pouze na rány pěstí a jakýsi střihonohý kop, připomínající fotbalovou parádu. Také režisér má zřejmě komedii v oblibě, obzvláště filmy Spencera a Hilla a Americký komik 2 je v mnohém připomíná, zejména špagetová bitka v baru. Už jsem volal sensejovy Majklovy, jestli by mě naučil svůj ninja styl. Vždycky jsem si přál umět soupeře usmát k smrti. ()

Reklama

montel 

všechny recenze uživatele

Vojáci Armstrong (Michael Dudikoff) a Jackson (Steve James) jsou vysláni na jeden ostrov v Karibiku, kde mají za úkol vyřešit záhadná zmizení zdejších námořníků. Hned první den zjistí, že za únosi jsou ninjové, kteří jsou navíc geneticky upravováni pro potřeby zámožného milionáře Lea (Gary Conway). Oba vojáci se tedy rozhodnou zmobilizovat své síly a jednou provždy bohatému obchodníku s drogami utnout tipec...Klasika a zároveň můj první film na VHS tehdá ještě s tím příšerným jednohlasným dabingem. Tehdá jsem byl z filmu doslova unešen. Dnes jsem se bohužel jen pousmál nad dějem a bojovou choreografií. Ale je to nostalgie jako prase. 55% ()

anais 

všechny recenze uživatele

V podstatě stejná pitomost jako první díl, snad jen o trochu méně zábavná. Z dnešního pohledu přesto velice vtipné, i když jistě nechtěně. (pokud chtěně, Dudikoff má bezpochyby nárok na Sheenův a Nielsenův parodický trůn!) V mém případě se jedná o srdcovou záležitost, kterou jsem viděl kdysi v druhé třídě v družině na videu. Ninjové, Michael Dudikoff a jeho černošský kamarád Joe – skvělá kombinace s několika pivky a glosujícími kamarády! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V našich končinách nespochybniteľná VHS legenda. Béčkový film, s béčkovým hercom Michaelom Dudikoffom v hlavnej úlohe vojína Joe Armstronga. Absolutne nereálna akcia plná zúfalých bojových choreografií. Smiešne naivný scenár o ninjoch, ktorí bojujú ako totálni idioti. Hodnotenie tohto snímku je u mňa výrazne ovplyvnené nostalgiou... toto sú slová, ktoré som použil v komentári ku prvému dielu tejto akčnej fikcie. Kľudne ich môžem zopakovať aj pri tomto druhom pokračovaní, pretože ho presne vystihujú. Nič sa nezmenilo. Dudikoff a James sú znova po dvoch rokoch v akcii. A zasa je to tak isto ako pred tým. Kalamity action heroes! ** ()

Galerie (39)

Zajímavosti (9)

  • Až v tejto časti série sa dozvedáme priezvisko hlavnej postavy. (Johnny.ARN)
  • Natáčalo sa od 5. januára do 4. marca 1987 v Južnej Afrike. (m.a.t.o.)
  • Posledný film Michaela Dudikoffa, na ktorom spolupracoval s producentmi Menahemom Golanom a Yormanom Globusom. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama