Reklama

Reklama

Skrýš

  • USA Shelter (více)
Trailer 2

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (343)

heyda 

všechny recenze uživatele

Ufff tak to byla síla! Po delší době opět můžu říci, že jsem byl svědkem 5-hvězdičkového hororu. Absolutně jsem netušil do čeho jdu a dostalo se mi syrové atmosférické bomby, která mě dusila hlínou takovým způsobem, jako málokterý jiný náboženský horor. Za drobné přehnanosti v závěru ubírám 10%, což ale pořád stačí na maximum hvězdiček. Super! ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jaký je rozdíl mezi osobou s rozpolcenou osobností a osobou, která trpí přeludy??..... Zajímavá - až mrazivá atmosféra – díky různorodosti osobností u chlapíka jménem (třeba) Adam, který by mohl bejt klidně mimozemšťan. Několik zaručeně fungujících lekaček, nejisté domněnky a věci jako prohledávání ponurého bytu musí navodit atmosféru strachu. Ta však funguje v první půlce. Pak je tu okultismus a finále, které jen odříkává vše, co jsme už viděli jinde. Dalo by se říct, že je plné klišé..., protože MNOHOČETNÁ PORUCHA OSOBNOSTI NEEXISTUJE!!! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Mám rád filmy, které vyvolávají mrazivé pocity. 2.) Jsem nevěřící. 3.) Přemýšlím, jestli jít raději do kostela nebo na pivo. PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Zdařilý thriller s několika povedenými lekacími scénami. Konečně někoho napadlo obsadit Rhyse Meyerse do role šíleného psychopata a pustit divákům žilou. Několik scének je vážně skvěle zpracovaných a dokáže vehnat slušnou dávku adrenalinu do krve... Julianne nepředvádí nic nového - i zde platí za výbornou hollywoodskou herečku, která se po svém popere se všemi různými filmovými rolemi. Já se výborně bavil, náboženský podtext pustil z hlavy (prostě nepoučitelní amíci) a rozdýchával jsem to několik minut. Až na ten slabší konec... Jinak pro fanoušky třebas Akt X jasná volba, mysteriózno dělá snímku dobře. ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Bože bože... Ups ! Po tomhle filmu bych si měl dát větší pozor na rouhání.. Atmosféra i hudba velkolepá a to nemluvím o grandiózním výkonu Julianne Moore. Pocity těsně po promítání jsou identické s těmi, které jsem prožíval u Case 39, takže mám opět problém s poněkud uspěchaným koncem. I tentokrát bych radši uvítal delší stopáž místo toho závěrečného rushe a možná přehnané snaze o divákův infarkt. Nebýt toho, s klidem bych tam napálil plný počet, protože takhle nějak si představuju tu správnou, tep zrychlující (psycho) atmosféru - 80%. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Škoda, preškoda...ďalší nádejný atmosferický hororový temný kúsok, ktorý do polovice funguje perfektne a "namotávkovo", aby to celé išlo postupom času do... Jonathan Rhys Meyers ukázal, že do role magora sa hodí vynikajúco, režisérske duo má toho veľa napozeraného a snahu nemožno uprieť. Škoda, že tak pol hodinu pred koncom, kedy by zimomriavky mali pridávať na intenzite sa dostavuje kŕč a nuda. Ako celok je Shelter "príjemná" atmosférická záležitosť, ktorá by si však zaslúžila dôstojnejšie vyvrcholenie a nejakú tú lepšiu pointu. Ale inak fajn vec na jedno pozretie... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama