Reklama

Reklama

Skrýš

  • USA Shelter (více)
Trailer 1

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (343)

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Bože bože... Ups ! Po tomhle filmu bych si měl dát větší pozor na rouhání.. Atmosféra i hudba velkolepá a to nemluvím o grandiózním výkonu Julianne Moore. Pocity těsně po promítání jsou identické s těmi, které jsem prožíval u Case 39, takže mám opět problém s poněkud uspěchaným koncem. I tentokrát bych radši uvítal delší stopáž místo toho závěrečného rushe a možná přehnané snaze o divákův infarkt. Nebýt toho, s klidem bych tam napálil plný počet, protože takhle nějak si představuju tu správnou, tep zrychlující (psycho) atmosféru - 80%. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavě rozjetý mysteriózní thriller s Julianne Moore v hlavní roli forenzní psychiatričky, ovdovělé matky malé holčičky. Moore se dostane do rukou případ mladého muže, který trpí jakousi schizofrenií... časem však psychiatrička začíná rozplétat klubko, které ji zavede daleko od domova (a hluboko do historie), zatímco by ale měla dávat pozor právě na dceru, protože nebezpečí je blízko. V závěru však bohužel začíná tempo klesat (jak bývá zvykem) a vše je zamotané až moc uměle - neschopnost scenáristů z filmu úplně prýští. Nemluvě o zcela posledním záběru filmu. Holt si musíme počkat na nějaký další pokus. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Shelter přináší velmi zdařilý kousek mysteriózního hororu. Ze začátku to vypadá na psychologický thriller, ovšem postupem času jsem si začala říkat, v čem že se to bude vlastně skrývat ten hororový prvek. Od určité chvíle však přestává veškerá sranda a snímek se přehoupne z thrilleru do něčeho, co by se dalo nazvat "possesion/demonic/evil/curse horror." Věci se začínají vyjasňovat, dávají větší smysl, stejně se však, s jejich odkrýváním ukrývají zase jiné věci. Od té určité chvíle, kdy končí veškerá sranda, jsem se začala opravdu docela bát a v tu chvíli jsem se necítila dobře sama v pokoji, v němž jsem měla zhasnuto. Jonathan Rhys Meyers hraje očima a činí tak bravurně. Hudba rovněž úžasná. Závěr filmu mi byl jasný už ve chvíli, kdy si dcerka Julianne Moore začala pobrukovat tu melodii... ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

To je tak, když se do vztahu cvokař-pacoš připletou a zamotají i všichni milovaní, to jako rodina, živá i mrtvá, včetně malého blonďatého - ovšem nevěřícího - andílka, a máme tu zápletku jako hrom. Potemnělá atmosféra sympaticky děsí, např. promáčené noty na prádelních šňůrách, náhlé onemocnění horních cest dýchacích a k tomu nepřehlédnutelné tetování na zádech. Pošahanec je impozantně přesvědčivý a doktorka si neví rady, báječná kombinace. Finále předčilo mé očekávání. Mrk. Modrooké mrk. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napodiv sa film dá čiastočne označiť aj za horor, a to nielen vďaka účasti Julianne Moore, ktorá prekvapujúco v tom šere a po päťdesiatke vyzerala celkom dobre. Najlepší názov filmu majú ale Poliaci - Inkarnacja - to presne popisuje, o čo vo filme ide. Hoci tá inkarnácia bola taká mazľavá. Keď sa k tomu ešte pridala schizofrénia, film sa dal pozrieť až do konca. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama