Reklama

Reklama

Skrýš

  • USA Shelter (více)
Trailer 1

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (343)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem byl velmi zvědavý od okamžiku, kdy jsem se o něm dozvěděl. Ne kvůli Julianne Moore, ani kvůli dvojici švédských režisérů, od nichž jsem nikdy nic neviděl, nýbrž protože scénář napsal Michael Cooney, který je podepsán i pod scénářem k jednomu z mých nejoblíbenějších mysteriózních thrillerů - Identitě. Zde se - už vzhledem k nástinu děje - všeobecně čekalo něco podobného. Nakonec je Shelter mírně slabší než právě již zmíněná Identita, ale i tak se jedná o velice příjemnou podívanou, u níž jsem se za celou její nekrátkou stopáž ani chvíli nenudil. V polovině se to celé přehoupne z psychologického thrilleru kamsi úplně jinam. Řekl bych, že velká část diváků tento přechod ohodnotí spíše záporně, mně to ale vyloženě sedlo. Od doby, kdy se rozdají karty (takže divák ví, o co se jedná - podobně jako odhalení pointy v Identitě), Shelter šlape naprosto skvěle. Tímto svůj komentář ukončím, protože nechci příliš spoilerovat - pouze podotknu, že ačkoli se naskýtala spousta možností, jak totálně pomrvit celý závěr, je právě posledních pár scén důvodem, které v mém případě rozhodly o čtyřech hvězdách. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Úvod filmu měl úžasnou atmosféru a naladil na něco onačejšího, než se nám nakonec dostalo. SPOILER Konec mi hrozně připomněl druhého hraného Scooby Doo (jak tam hraje záporáka Rowan Atkinson), akorát že ve Scooby Doo to bylo směšné schválně, ale tady to mělo být jako dramatické až na půdu. Vlastně je to taková ta poučka, když se nemodlíte, přijdete do pekla. Protože jen ti, co se ve filmu modlí, nákazu nechytnou. KONEC SPOILERU celkově zkrátka od zhruba 25. minuty blábol na druhou, který není dotažen v žádném směru, nakousne množství věcí, a ty nedořekne (např. necítila se šamanka tak nějak zodpovědná za smrti těch lidí?, jak reverend udržoval své tělo ve stejné podobě po víc jak stovku let? atd.) ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Výborný horor, na poměry toho, co vzniká v dnešní době, rozhodně. Nebýt dvou věcí (rozluštění tajemného stínu a dobového filmu), které byly vážně přespříliš přitažené za vlasy a rušily, dal bych plné hodnocení. Atmosféru má totiž Skrýš vynikající, hutnou a hnusnou, Jonathan Rhys Meyers se ve své roli vyloženě vyřádil, Julianne Moore mu ovšem nezůstala nic dlužna, ani režijně nemá film chybičku a je plný velice zajímavě natočených záběrů. Čtyři a půl hvězdy. A ty řeči o náboženské agitce si prosím nechte. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Do poloviny dobré. Oba hlavní představitelé odehráli své vysoké standardy a zdálo se, že i scénáristé odvedli poměrně slušnou práci. Jenže zhruba v polovině šlo všechno do kopru. Ve chvíli, - SPOILER- kdy se objevila bába, dědek s kamerou a úplně připitomělá legenda, jsem měl sto chutí odejít. Nicméně zůstal jsem a ptal se jen proč to museli zase a opakovaně zku*vit. Tak snad (pokolikáté už?) příště. 50% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Slušně zahraná, moc pěkně nasnímaná a ještě lépe ozvučená skoro dvouhodinová nesmyslná nuda se zajímavou atmosférou. Nutno však asi zdůraznit, že nuda je to pořádná. Ačkoliv jsem u filmu usínal, tak si nešlo nevšimnout několika naprosto stupidních momentů, které nudu srážejí ještě kamsi níž. Bohužel nějak prostě nezvládám nezamýšlet se u filmu, který mě dusí nudou, co jiného bych u něj tak měl dělat. Z toho taky vzešlo moje nepěkné hodnocení. * ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama