Reklama

Reklama

Skrýš

  • USA Shelter (více)
Trailer 1

Forenzní psychiatrička Dr. Cara Jessupová postavila svou kariéru na definování rozpolcených osobností schizofreniků. V soudní síni často svědčí coby expert a její názory a poznatky ohledně schizofrenie pomohly k trestu smrti více než půl tuctu vrahů. Cara je sice oddaná vědě, ale věří také v boha a svou víru neztratila ani poté, když byl její manžel brutálně zavražděn. Její dcera Samantha na rozdíl od své matky věřící není. Po jednom zvláště znepokojujícím soudním řízení představí Caře její otec Dr. Harding svého nového pacienta Adama. Čím více se toho Cara o Adamovi dozvídá, tím více je její život i životy jejích blízkých v ohrožení. Když se doktorka seznámí s pacientovou minulostí, její svět se začíná hroutit a ona začne pochybovat o bohu i o vědě. Cara však musí co nejrychleji odhalit závoj tajemství kolem Adama a především neztratit svou víru, jinak bude celá její rodina v nebezpečí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (343)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Napodiv sa film dá čiastočne označiť aj za horor, a to nielen vďaka účasti Julianne Moore, ktorá prekvapujúco v tom šere a po päťdesiatke vyzerala celkom dobre. Najlepší názov filmu majú ale Poliaci - Inkarnacja - to presne popisuje, o čo vo filme ide. Hoci tá inkarnácia bola taká mazľavá. Keď sa k tomu ešte pridala schizofrénia, film sa dal pozrieť až do konca. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Příjemně mrazivý, napínavý horůrek, který je hodně okořeněný všemi potřebnými prvky tak, aby fungoval jak má. To z něj z jedné stránky dělá předpisový, atmosférický, ponurý, temný a mrazivý film, který je rozhodně kvalitní a stojí za zmínku...Na druhou stranu postrádá dostatek originality a je viditelně poznat, že čerpá hned z několika starších a zásadnějších ,,klasik". Kolem a kolem ale v dnešní době vymyslet něco ,,zásadního ", co fanoušek ještě neviděl, stejně nelze, takže za mě totální spokojenost a překvapení. Přidal bych i víc, kdyby se film držet celou dobu toho ,,tajemného psycho thrilleru " kterým byl do 3/4 své minutáže. 3,5* ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se někomu nelíbí vaše osobnost, měl by mít alespoň tolik slušnosti, aby vám řekl která! Podivná "švédská dvojka?" absolutně bez kreditů, co patrně udělala kvalitní "sandwich" nějakému americkému producentovi, jehož jachta ztroskotala u Stockholmu, servíruje žánrový Eintopf, do kterého sice namíchala všechny své oblíbené ingredience, ale ve výsledku máte stejně to gastronomické Deja-vu, že už jste to někdy někde jedli. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ohavná náboženská agitka. Nemohu totiž jinak film brát. to jako že máme teďka všichni začít povinně uctívat boha? Když se podívám na zemi původu a vidím USA tak hned člověk ví odkud vítr vane. Náboženský fanatismus je v USA již opravdu silně zakořeněn. Pokud bych si měl odmyslet zhruba 25% filmu, kdy se děj točí kolem otázek víry, tak bych musel uznat že se jedná o slušný filmík, který se opevnil kvalitními herci a atmosférou tajemna. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Sympatická J.Mooreová, která umí dobře hrát, je zmítána pochybnostmi o svých pravdách ohledně tak zvaného rozštěpení osobnosti. Pro mne působivý mysteriozní thriller na hranici horroru ( takovéhle věci se běžně nedějí, ne? a trocha strašení zde také je), s výbornou hudbou i kamerou, několika nádhernými atmosféricými momenty - auto projíždí ponurou pozdně zimní krajinou, třepetající se noty na prádelní šňůře, či chvíle zamyšlení a ohrožení. Pro našince je asi problematický motiv víry v Boha a její ztráty, obecně se ale na to dá dívat tak, že pokud člověk ztratí jakoukoliv víru, je sám ztracen. Divák si postupně vybaví rozličné duchařské horrory zejména asijské produkce, ale třeba i Pojídače hříchů, nebo Akta X. Za hlavní postavu, výše vyjmenované a skvěle temné přírodní scenérie dávám 4*. A potěšily mne záběry na dva plakáty - Joy Division a Night of the Living Dead... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Související novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (více)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (více)

Reklama

Reklama