Reklama

Reklama

Honzík a Samuel aneb kudy vede cesta na sever

(seriál)

Obsahy(1)

Seriál animovaných grotesek je určen především nejmenším divákům Večerníčku. Protagonisty příběhu jsou malý chlapec Honzík a jeho kamarád, lední medvěd Samuel. Často se s našimi hrdiny ocitáme uprostřed honiček a zápletek, ve kterých se snaží Honzík pomocí různých vtipných nástrah dostihnout svého čtyřnohého přítele a „donutit“ ho k návratu domů. Situace se nekonečně obměňují a z „pronásledovaného“ se nakonec stává věrný zachránce... Projekt vznikl v AT-studiu Kavčí hory ploškovou technologií animace. Prvních 7 dílů v roce 2005, dalších 6 dílů bylo dokončeno v roce 2006. Autorem literární předlohy, scénáře a režie je zkušený tvůrce – Ivan Renč. Výtvarníkem seriálu Gabriel Filcík, animace se ujali Martin Pospíšil a Kateřina Pávová. Hudbu zkomponoval Jaroslav Uhlíř, dalšími členy týmu jsou kameraman Jiří Větroň, střihači Josef Dvořák a Jiří Friedrich, zvukaři Jiří Pešek a Jan Štěpánek, v neposlední řadě produkční Zuzana Pavlů. Pojďme se společně s dětmi aspoň na chvíli pobavit do světa humoru, nadsázky i překvapení... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

contrastic 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s večerníčky mého mládí , tak Honzík a Samuel hrubě propadá, každopádně moje tříletá dcera na to kouká s otevřenou pusinkou a když to skončí , tak začne fňukat, že chce ještě :). Je to opravdu natočeno pro cílovou skupinu cca 2-5 let, kterou to evidentně oslovuje, takže trošku zvedám hodnocení :). ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zatracovat tenhle večerníčkový seriál nemá smysl - na nízkém hodnocení se projevuje v nemalé míře i věkový odstup hodnotících. Dílko je cíleně zaměřené na nejmenší diváky, řádově do pěti let. Schází tomu ale větší originalita scénářů a větší poetika. V konfrontaci s tradičními disneyovskými groteskami a líbivou kresbou současných komerčních seriálů, které se každý den valí z obrazovek komerčních televizí, nevím, nevím, jestli bych dal jako škvrně přednost Samuelovi...Celkový dojem: 45 . ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ilustrace Gabriela Filcíka jsem vždycky milovala, nejvíc asi komiksového Homéra. Ve večerníčkovém seriálu má ta kresba trochu jinou poetiku, ale i tak je to hodně příjemná záležitost. ()

josieaddms odpad!

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti dětským večerníčkům, ani proti těm hloupějším. Ale co je moc, to je moc. Tohle už nemá ani vtip, a ani myšlenku. V každém díle se děje to samé, a vůbec nikam to nevede. Má to nepříjemnou animaci, a hrozně otravnou hudbu. Myslím si že vůbec nemá smysl aby se na to děti dívaly. Přijde mi to neskutečně nudné, a fakt hodně zbytečné. Snažím se to hodnotit s tím, že mám tři malé brášky různého věku, a ani ti to nepovažují za zábavné, nebo vtipné. Takže na tom nevidím žádné plus. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Mě jen zajímá, jak předškolní děcko tohle pobere se skutečným zaujetím. Mně bylo 10 a na veškerou hru na kamarádství mezi postavami snáze skočíte i v různých severoamerických i japonských ranních výstřednostech. Pohled na Večerníčky jsem měl v dětství vyloženě subjektivní a nikdy jsem neměl nic proti jejich “liberalizaci” po 89, ale tady jsem měl poprvé pocit, že si seriál vyloženě protiřečí. Každý díl má stejný scénář, což nemusí být špatně, ale podstata a smysl všeho se už druhým dílem kompletně pohřbí. Vždy z bodu A do bodu A bez nepředvídatelného vtipu, jemnosti, poučení… nadhled nikde… who cares. Jen ten Uhlíř a hudba à la “Oh Susanna” zní sympaticky (no, neměli Bugo a Pikola v 90. něco podobnýho?). Nejhlavnější je, že je to barevné a hýbe se to, no né? ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama