Reklama

Reklama

Americký ninja 4

  • USA American Ninja 4: The Annihilation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní americká jednotka Delta Force se pokusí v nejmenované zemi proniknout do pevnosti arabského emíra, který tu ukrývá přenosnou jadernou bombu a financuje výcvik bojovníků ninja pro smrtonosný teroristický útok na New York. Jednotka je však odhalena a zdecimována. Přeživší vojáci jsou zajati a na jejich záchranu jsou vysláni Sean Davidson a Carl Brackston, dva speciální agenti ostří jako břitva. Seskočí padákem, uniknou psychotickému šéfovi bezpečnosti emírovy pevnosti a bývalému britskému vojákovi Mulgrewovi, ani jim se však nepodaří misi dokončit a jsou zajati. Odpovědná místa se obrátí na mistra bojových umění Joea Armstronga, který pracuje pro mírové sbory. Ten přijme jejich žádost s ohledem na svého zajatého přítele a vydá se do akce. Vyhledá vůdce místních rebelů a přesvědčí ho k předstíranému útoku na emírovu pevnost. Ten odpoutá pozornost bezpečnostních sil a Armstrong pronikne do pevnosti. Rozpoutá se rozhodující bitva, z níž může vzejít pouze jediný vítěz. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pohádka pro desetileté kluky, která v tomto věku může vzbuzovat dojem, že se jedná o nejlepší film. V dospělosti už jej ovšem nemůžete vůbec brát vážně. Početné komando vycvičených vojáků neuspěje v akci, kdy má proniknout do pevnosti arabského emíra, který tu ukrývá atomovku. Poté je vyslaný David Bradley coby americký ninja společně s takovým mladým malým motovidlem, který tedy vůbec nevypadá jako voják, aby přeživší vojáky zachránili. Jenže jsou také zajatí, a tak nastupuje do akce Michael Dudikoff, coby voják ve výslužbě. A jak tomu bylo již v prvním i druhým dílu s Dudikoffem, arabští teroristé a ninjové umírají jak na běžícím pásu. Ovšem i pro dospělého má film spoustu skvělých scén. Mě nejvíce pobavila ta v márnici, ve které se Bradley s tím druhým schovali před teroristy. Prej jestli si jdou pro ty těla dovezená z leprové kolonie, jak řekla ta smyslná čubka doktorka tomu teroristovi. A také se mi líbila ukázka bojových umění ninjů, kteří jakoby by byli hrdí, že můžou zemřít na emírův rozkaz. [2576. hodnocení, 82. komentář, 25%, 385. nejhorší film] ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Režisér Cedric Sundstrom třetím snímkem této ninjovské nízkorozpočtové série vystřídal Sama Firstenberga a Michaela Dudikoffa David Bradley, pro kterého to byl debutový vstup do filmové branže. Cedric se s chutí pustil i do tohoto snímku čtvrtého, kde už zase pro další změnu chybí Steve James. Avšak na skok se opět objevuje Michael Dudikoff. Snímek však patří mezi filmovou bídu, který snad vznikl jen jako znouzectnost. Ani na tom scénáři si autor moc hlavu nelámal. Delta Force jde do akce, ale je rozprášena a přeživší vojáci jsou zajati. David Bradley vede záchrannou jednotku, ale dopadnou stejně. A tak je povolán Michael Dudikoff, který po vzoru Ramba nejdříve odmítá, neb s tím už skončil, aby nakonec šel a udělal s problémem krátký proces. No jo, no. Film byl ve své době uvedení ve videopůjčovnách ještě vyhledávaný, neboť o takovýto žánr byl stále zájem, ale při dnešním pohledu se nejeden diví, co na tom koho vlastně uchvátilo. Kromě nevýrazné zápletky strašné dialogy a naprosto katastrofální akční scény, které akční fanoušky pochopitelně zajímají nejvíce. Doby slávy amerického ninji už prostě byly pryč a nezachránil to ani Michael, na kterého je navíc potřeba si docela dlouho počkat. Na druhou stranu, něčím to jednou skončit muselo. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to byl kvalitní akční film, to rozhodně netvrdím, ale splňuje většinu požadavků na kvalitní trashovej kousek. Po pravdě i když jsem jako hltač vhs nosičů v té požehnané době viděl lecos, tak série Americký ninja mi unikla, proto nemůže o nějaký nostalgii bejt u mě řeč. A tak se stalo, že čtyřka mě ze všech dílů baví nejvíc. Duo ultimátních neherců (Dudikoff, Bradley) se do toho opřelo společně a všechno podpořil Sam Firstenberg a jeho (ne) režie a výsledek stojí za to. Směšný a blbý? Rozhodně! Zábavný? Tak to každopádně!! 55% ()

kouBaMW 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní, jak to dokáže na člověka zapůsobit ,ale tento film jsem dostal od tety v originále na VHS o Vánocích pod stromeček jako dítě. Nedokážu přesně určit svůj tehdejší věk (10-13 ???), ale pustil jsem si to snad 20x a žral to jak nic jiného.. O to větší zážitek jsem měl teď v roce 2017, kdy jsem na "ninju" narazil v tv, pustil ho a každá započatá scéna se mi vybavila dopředu do detailu... (škoda jiného dabingu, ale i tak). Vím že je to kravina, ale dětství dokáže divy... ()

Humans 

všechny recenze uživatele

nesmyslné dialogy, nesmyslný děj vycucaný z paty, trapné zápletky a každopádně tam nesmí chybět nějaká vnadná žena ve vedlejší roli, do které se zamiluje jeden z hlavních hrdinů a pak ji tahá bezdůvodně s sebou. Trapná americká oddanost že musí odejít ze svatby, ještě tam chyběla vlajka a hymna. Slátanina, nerad dávám "odpad!" tak aspon * z lítosti a za, no snahu? ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Posledný film, v ktorom si zahrala Robin Stille. (m.a.t.o.)
  • Jediný film, v ktorom sa stretnú obaja predstavitelia hlavných úloh z minulých častí, Michael Dudikoff a David Bradley. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama