Reklama

Reklama

Americký ninja 4

  • USA American Ninja 4: The Annihilation (více)
Trailer

Obsahy(1)

Elitní americká jednotka Delta Force se pokusí v nejmenované zemi proniknout do pevnosti arabského emíra, který tu ukrývá přenosnou jadernou bombu a financuje výcvik bojovníků ninja pro smrtonosný teroristický útok na New York. Jednotka je však odhalena a zdecimována. Přeživší vojáci jsou zajati a na jejich záchranu jsou vysláni Sean Davidson a Carl Brackston, dva speciální agenti ostří jako břitva. Seskočí padákem, uniknou psychotickému šéfovi bezpečnosti emírovy pevnosti a bývalému britskému vojákovi Mulgrewovi, ani jim se však nepodaří misi dokončit a jsou zajati. Odpovědná místa se obrátí na mistra bojových umění Joea Armstronga, který pracuje pro mírové sbory. Ten přijme jejich žádost s ohledem na svého zajatého přítele a vydá se do akce. Vyhledá vůdce místních rebelů a přesvědčí ho k předstíranému útoku na emírovu pevnost. Ten odpoutá pozornost bezpečnostních sil a Armstrong pronikne do pevnosti. Rozpoutá se rozhodující bitva, z níž může vzejít pouze jediný vítěz. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Všem dvanáctiletým klukům, kterým se Ninja 3 (první s Davidem Bradleym) nelíbil tak jako první dva "špičkové kusy", se producenti pokusili zvednout náladu opětovnou účastí Michaela Dudikoffa. Ale nějak to nevyšlo...a objektivně vzato, není se co divit...efektní závěrečné souboje z Ninji 1 a 2 jsou definitivně zapomenuty.... ()

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl strašnej průser. Nezachránila to ani účast dvojice Dudikoff a Bradley. Otřesný děj, namíchané do sebe co se dalo, nesmyslný akce a šarády. A hlavně příšerné souboje a akční sekvence, strašná kamera, která kolikrát zabírá jen část postav, postavy jen z poloviny, atd. Dále otřesný střih, který úplně kazí dojem ze soubojů a člověk vůbec neví, kdo co komu dělá ... Debilní dialogy, otřesné herecké výkony (i to málo co se mohlo po hercích chtít ...). Nukleární bomba, arabskej šejk, banda ninjů, postapokalyptická jednotka, všechno zplácaný dohromady. Skoro žádný hudební doprovod. Navíc šíílená nuda, fakt tohle byla ubohost už ve své době a dnes se na tohle nedá vůbec koukat ... Do toho mi pak navíc vůbec neseděla ta všudypřítomná brutalita, násilí, mučení, upalování atd., který sem vůbec nesedělo a nemělo žádný smysl a význam... Proti prvním dvoum dílům naprostá ubohost ... ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

... no a tady se už sjížděl koks ve velkým, začíná se totiž kouzlit. Kouzla, čáry, magie poprvé: podařilo se sehnat oba hlavní představitele předcházejících dílů, takže tu jsou málomluvný Joe v podání Dudikoffa, i čestný Sean alá Bradley. James učinkování v další bezbřehé břečce odmítnul, což je škoda, protože byl vždy tím nejzábavnějším prvkem ve filmech. Takže oba mistři dodržují kodex bušidó, ctí zákon a udílejí nesčetně ran a kopů do černých opláštěnců, které znovu hrají totální lůzři. Jako podstoupit celoživotní výcvik a předvádět takový pohybový antitalent, to vskutku neumí kdekdo. Kouzla, čáry, magie podruhé: vyhýbání se kulkám a chytání šípů. Srandovněji než to předvádí zdejší checht-nindžové, to snad nešlo. Kulce se vyhnou jedním trhnutím těla do strany, to bych blil ty vole, fakt. Když se pak ještě začnou lapat vystřelené šípy do ruky a do pusy!, mám pocit, že si scénárista snad v kouřové pauze při natáčení zapálil půlmetrovej crossjoint. Celkově se jedná o tragický béčkový ninja výplach, kde se na nějaké fyzikální zákony a pohyb v prostoru vůbec nehraje, pořádného záporáka jsem naposledy viděl v prvním díle, i když je fakt, že s tímhle Žižkou skoncoval Dudikoff poměrně drsně, side kick, jednu bouchací kuličky a bum prásk. No a Bradley se rozhodl, že se ztrapní ještě jednou a natočil díl pátý... vzhůru na něj... ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ne, že by to byl kvalitní akční film, to rozhodně netvrdím, ale splňuje většinu požadavků na kvalitní trashovej kousek. Po pravdě i když jsem jako hltač vhs nosičů v té požehnané době viděl lecos, tak série Americký ninja mi unikla, proto nemůže o nějaký nostalgii bejt u mě řeč. A tak se stalo, že čtyřka mě ze všech dílů baví nejvíc. Duo ultimátních neherců (Dudikoff, Bradley) se do toho opřelo společně a všechno podpořil Sam Firstenberg a jeho (ne) režie a výsledek stojí za to. Směšný a blbý? Rozhodně! Zábavný? Tak to každopádně!! 55% ()

Xmilden odpad!

všechny recenze uživatele

Tak ninjové nám zbyli i do 4. dílu. Nebudu vás napínat i tento díl je velmi kravský. Celkově mě ve všech dílech neskutečně srala hudební složka, která jasně ukazuje jak by se tohle řemeslo nemělo dělat. Začínám rekapitulovat, protože nenacházím v sobě už sílu abych si pustil poslední díl. Celá série je neskutečně slabá, že si obyčejný divák ani neumí představit co vše se dá natočit. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu měl Americký ninja 4 menší tempo a menší spád. Velkou chybou to ale nebylo. Hudba příjemná. Příběh lehce zájímavý, ale jednoduchý. Líbílo se mi, že první půlku slabou zde hrál David Bradley, kterého pak zajali. Na scéně se objevil Dudikoff, který Bradleyho ihned osvobozoval. Akce je tu dost, ale je rozmanitá, ničím není zvláštní. Záporáci o stupínek lepší než v předchozím dílu. Ninjů je tu dost. Film mi přijde ze všech dílů nejdrsnější a proto se mi celkem líbí, že je ze všech nejreálnější. Hodnotím na 65% = *** ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Už bych měl tu šestihlavou saň zvanou video vyčistit. Vždyť už sjíždím bez přestávky jednu vhs kazetu za druhou. Zvláště jsem unesený ze čtvrtého dílu American Ninja. Ksichty skoro nerozeznám, jak jsou rozmazané vlivem páté kopie, ale některé pasáže si pouštím zpomaleně a stále dokola. Odpoledne má ještě přijít příbuzenstvo, které se ještě k videu nedokopalo, soused na mě hartusí, abych už mu vrátil tu novinku Terminátor 2, trvám na tom, že Highlander s Rambem 3 mají lepší zvukovou kvalitu. Kvalitně šumící simultánní překlad je slyšet u každé třetí věty, barvy jsou přirozené, až na ty zelené obličeje a modrou trávu. Čtvrtý díl naivní sračky ze série o Ninjech byl ve své době vyhledávanou peckou, nad čímž se dá jenom zpětně žasnout. Akce požehnaně, naivního herectví veličin Michael Dudikoff & David Bradley vrchovatě, příšerná režie se statusem nejhorší režie akčního filmu všech dob exceluje. Tohle zřejmě nesnese srovnání s ničím. Zrychlené pohyby herců, kteří na to fyzicky neměli, jsou dnes jediným pozitivem. Proč na to vlastně na to všichni svorně čuměli, když se na to dnes nedá dívat. Prima Cool film zařadila do své nabídky v rámci kultovních movies. Jestli je tahle trapárna dle nějakého tv programového pracovníka "kultovní", tak já se kulantně vysměji kul(t)ovním smíchem. Ano, konstatování, že blbost tohoto filmu je přenosná, je na místě. Na Prima Cool řádí prima ninja virus. Film je samozřejmě otřesný ve všech ohledech i sveřepých rádoby sexy pohledech dvou hrdinů v hlavních rolích. 0% ()

nash. odpad!

všechny recenze uživatele

Může být něco horšího než Bradley nebo Dudikoff? Bradley a Dudikoff v jednom filmu. Zní to skoro jako vtip. Jenže není. A ani Dudikoff chytající střely z kuše do zubů ho nezachrání. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Presne si pamätám na ten originálny obal z VHSky, ktorú doniesol bratranec k nám domov.. Hneď som vyskočil z fotelky a zakričal: to existuje vážne aj štvrtý diel?? Poďme si to pozrieť... Bola to nádhera, a verte mi, že mi bolo jedno či je mi servírované jedno klišé za druhým, vtedy som to žral. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku ,,hlavní role: Michael Dudikoff"...AHA! Hlavně, že se objeví až skoro na konci filmu oblíkne se tak, že vypadá jak banán a zmlatí všechny padouchy a modrý,zelený,žlutý,červený a černý "extra silný" ninjy a zachrání zas pro jednou svět. Paráda.. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

paráda,návrat dudikoffa byla ta nejlepší možnost jak oživit tuhle díky třetímu shitskýmu dílu mrtvou kultovku.oproti komické dvojce a debilní korunou smrdící trojce fakt paráda,není stoho cejtit takováta stupidita třetího dílu.dudikoff tomu dodává šmrnc a chuť toho pravýho americkýho ninji jako z jedničky.zápletka je sice trošku padlá na hlavičku a režie sundstroma je tragická.ale je to prostě fajn béčko jako řemen. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Váš vytříbený a citlivý smysl pro logiku dostane pěkně přes prdel. Ale vypnete-li zcela mozek a přísně si zakážete jej při filmu používat, může vás tato komedie alespoň trošičku pobavit. Přenesete-li přes srdce, že v ní chybí ta nejlepší a nejzábavnější postava předešlých tří pokračování (Steve James). Návrat Dudikoffa není tak velká záchrana jak si tvůrci zřejmě mysleli (Bradley je na tom po vizuální stránce při soubojích pořád lépe). Ale já se pořád bavil. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Tohle už to nezpravilo ale totálně se to pokazily mezi jedničkou a dvojkou jsem viděl kouzlo zajímavosti ale dál už mě to moc nebaví. ()

BoPo odpad!

všechny recenze uživatele

Film kde už len Dudikoff márne oživoval niečo, čo vlastne už za oživenie nestálo. Veď kto by bol zvedavý na nahnitú mŕtvolu prezentujúcu ninja chmaty? Klinická smrť jeho hereckej kariéry prišla oveľa skôr než tento film, len mu to akosi agent zabudol oznámiť. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak hodnotenie, niečo medzi dvojkou ( jedničkou ) a trojkou. Keby tam nebol Dudikoff ( sám nechcem veriť, že to píšem - aj keď som herca ako chlapec hltal ) tak by som klesol na 1 *. ()

Reklama

Reklama