Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (368)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ono je to vcelku dobře natočené, což o to. Rozhodně mi běhal mráz po zádech a to je základní příznak kvalitního hororu, nebo také dost možná odporného hororu, i když tady by teda vedla ta kvalita. Popravdě bych ale nechtěl přehánět, protože technická stránka filmu je to jediné hezké, co na tomhle filmu je. Páni scénáristi to totiž brutálně posrali s příběhem. Natočit stylově takovou kravinu už chce kdejaký kumšt a jím se to povedlo na výbornou, a ještě to vyslali do kin. Nenarození jsou totiž příběhově někde úplně dole, pod vrstvou pryže, za kterou se skrývá průměr, ale kdyby jenom průměr. Nebudu hledět na příběhové nedodělky, protože tady už to fakt nejde. Když sleduju tenhle film a najednou se mi před očima odvýjí dost dementní duchařskej příběh, kde se převrací veškeré mysteriózní myšlení a duchaplné duchovní názory, tak je jasný, že tady si mě s tímhle filmem nezískaj. Dost dobře nechápu, proč to vůbec točili. To jim to jako nebylo jasné? Nebo zkoušeli co divák vydrží? Někdy stačí ohledně podobných filmů vcelku jednoduchá zápletka a pak už záleží na rozuzlení, jenže když se v rozuzlení stane něco naprosto dementně nesmyslnýho.....ale co.....u tohodle filmu je to vlastně NORMÁLKA. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Tuctovka ako všetko od Platinum Dunes. Otrepané "Goyer je obstojný scenárista, ale mizerný režisér" tentoraz neplatí. Goyer - režisér sa snaží zo všetkých síl a film má celkom atmosféru, chvíľami zavanie napätie a nájde se aj zopár tučných ľakačiek. Triky sú tiež prekvapivo kvalitné. Žiaľ, Goyer - scenárista sa tentoraz celkom vymkol kontrole. Pozliepal strašidelné detváky, obesené matky, židovské mátohy, nacistické rituály, kabalu, exorcizmus a janeviemčoešte, ale nevyliezol mu z toho sofistikovaný horor udivujúci zaujímavými súvislosťami, ale instatný blábol, v ktorom je plno zaujímavých ingrediencií, ale výsledná zmes aj tak chutí umelo (tá súvislosť medzi zrkadlami a dvojčatami - WTF?). Hlavnú predstaviteľku čaká s tou riťkou, ktorú predvádza na plagátoch, určite veľká hollywoodska budúcnosť, ale hrať teda nevie. Ani trochu. Nezáživný záver, ktorému nepomohol ani Gary Oldman (aj vy ste mali dojem, že scénu v liečebni dotáčali, keď už nemali žiadne prachy?) to definitívne poslal do podpriemeru. ()

Reklama

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má velmi slušný námět, který je však poněkud chabě zpracován. Scénář a dialogy jsou slabé a spolu se ztvárněním scén dost často odhalují ta nejotřepanější žánrová klišé. Vše v podstatě stojí na třech věcech. Na krásné Odette Yustman (nebýt jí, a jí podobných "tvářiček", tvůrcům hororových filmů by se možná i o dost snížily zisky), na chlapci s bílým obličejem a vskutku pronikavým pohledem, kterým byla hrdinka pronásledována a který se má zase narodit a na pár chytlavých lekačkách. Ale myslela jsem, že to bude horší. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Další rádoby duchařina, která má víc děr, než slečna , která strávila noc se třemi afričany. Efekty škaredé, jako ti afričani. Lekačky neefektivní a mohl bych pokračovat až do Afriky. Nudná slátanina o Jumbym a jeho lekacích mánévrech, aneb jak vylekat diváka tím nejklíšovitějším způsobem. Ruce pryč od toho a pusťte si radši Pocahontas. ()

Crazer 

všechny recenze uživatele

Po čase zase jedna ze silnějších, povedených duchařin. Opravdu nechápu všudypřítomné hodnocení, uživatele by se měli trochu probrat. Začátek zvládnutý skvěle, hudba ucházející společně s dějem a člověku nezbylo nic jiného než se začít bát ... sice konec trochu vypuštěný, ale to určitě nezkazí hodnocení celkového dojmu. P.S. nesnáším brouky ve vajíčkách. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Kvůli scéně, ve které běží Eli po čytřech s obrácenou hlavou, si Goyer zavolal na pomoc hadího muže, kterému byla pomocí speciálních efektů "nasazena" Eliho tvář. (venus)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)
  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama