Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (368)

tron 

všechny recenze uživatele

„Dá sa to zabiť?“ – „Ale ono to už JE mŕtve.“ I keď NENARODENÍ z traileru vo mne vyvolali pocit, že by sa radi stali modernou satanskou klasikou typu VYHÁŇAČA DIABLA, po prvých desiatich minútach im i mne došlo, aká je to naivná predstava. Hoci počítačové triky v hororoch nemám rád, práve tých zopár pixelov je paradoxne tým najlepším, čo mizerná vymetačská snímka z produkcie Michaela Baya ponúka (dôchodca-pavúk). Inak bieda, rutina, klišé, strata času, trápne ľakačky, žiadny štýl, žiadna duša, žiadne srdiečko, ani milimeter snahy urobiť to trocha inak, po svojom, provokatívne, dráždivo, zaujímavo, originálne, kontroverzne, pôsobivo. Pokiaľ ste videli staré satanské okultné kulty a máte ich radi, určite sa vám to nebude páčiť (a Gary Oldman sa objaví až 20 minút pred koncom). ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Film má velmi slušný námět, který je však poněkud chabě zpracován. Scénář a dialogy jsou slabé a spolu se ztvárněním scén dost často odhalují ta nejotřepanější žánrová klišé. Vše v podstatě stojí na třech věcech. Na krásné Odette Yustman (nebýt jí, a jí podobných "tvářiček", tvůrcům hororových filmů by se možná i o dost snížily zisky), na chlapci s bílým obličejem a vskutku pronikavým pohledem, kterým byla hrdinka pronásledována a který se má zase narodit a na pár chytlavých lekačkách. Ale myslela jsem, že to bude horší. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být nadprůměrný duchařský kousek, ale opakuji, mohl. Není. Proč? Protože zamíchat všechny mysteriozní prvky s klasickým monstrum hororem je divný a hlavně neefektní. Film tudíž sebou háže ze strany na stranu a nedokáže si vybrat svojí cestičku. Odette Yustman je kočka a herecké předpoklady má. Ale jako výsledek nic neříkající nezáživnost. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Někteří lidé by si za kameru sedat neměli a David S. Goyer patří mezi ně i přesto, že napsal pár dobrých scénářů. Tohle je totiž úplná zoufalost a mně se zdá, že ani Goyer sám nevěděl jak to má točit. Atmosféra tu není žádná a lekačky jsou tak slabý že mi u nějakých ani nedošlo, že to měla být lekačka. Příběh je navíc mišmaš různejch duchů, pokusů na dětech a ostatních nesmyslů a ve výsledku to nedává VŮBEC žádnej smysl. Navíc na sebe některý scény ani logicky nenavazujou a nedávaj moc smysl. To už potom nezachrání ani Gary Oldman, nebo kalhotky hlavní představitelky. Příšerná mizérie, která se pomalu ani nedá považovat za film. A to jsem si před týdnem, kdy jsem viděl Krvavý valentýn myslel, že mě horší horor zase pár let nečeká. Tak to beru zpět a musím konstatovat,že letošní rok je co se týče hororů vážně "povedenej". P.S.: Moc rád bych nakopal do zadku chlápka, co dal Goyerovi na starost Magneta. To bude definitivní x-menovskej konec. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Víte co je to - Sefer ha - marot? To je kniha zrcadel. Dá se to zabít? Mrtvé už to je, nikam to nepatří. Všechno v tomto filmu už tady bylo, nic nového pod sluncem. Spojte Noční můry v Elm street, Zrcadla, Nenávist a Šestý smysl a máte Nenarození. Při tomto filmu mně napadla jedna otázka. Proč musí kvůli jedné osobě zemřít tolik lidí? Nebylo by lepší tu dotyčnou osobu hned na začátku zabít? Ušetří se spousta dalších životů. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)
  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 21. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama