Reklama

Reklama

VOD (1)

Casey Beldonová (Odette Yustman) je vysokoškolačka v rozpuku, kterou trápí snad jen dávná vzpomínka na matčinu sebevraždu. Záhy se kolem ní ale začnou dít podivné věci, které nabývají čím dál zlověstnější charakter. Sny se prolínají s realitou, Casey se začne měnit barva očí, zdánlivě bez příčiny umírá kojenec, kterého hlídala… Na konci děsivé spirály, která ji přivede na samou hranici šílenství, Casey pochopí, proč její matka spáchala sebevraždu. Na rozdíl od ní se ale nepoddá a rozhodne se s temnými silami, které ji chtějí ovládnout, svést nerovný souboj. Pomáhat jí budou přátelé a hlavně židovský rabín Sendak (Gary Oldman), který jako jediný ví, jak dybuka zastavit. Nebo se tak alespoň tváří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (368)

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od většiny jsem se vůbec nenudil, i když námět není vůbec originální, stejně jako postupy odhalování zápletky (která místy hodně kolísá), použití zrcadel a lekaček. I tak se v těchto milionkrát viděných, takřka podobných scénách jde nalézt dobrý nápad. Posedlý vypadají skvěle, atmosféra nebyla rovněž k zahození. Odette Yustman bez komentáře ;-). Finálě bylo lehce odbité, ale pro mě je tento horor na slabších 7/10* ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Druhá půle už skýtá nejen okoukané lekačky a děti vylézající ze zrcadel, ale už jsou některé výjevy opravdu strašidelné. Příběh sice holně pokulhává, ale není to nic, co by se nedalo vydržet. Já to vidím na průměrnou okultní oddechovku...jestli to tak lze nazvat. :-) Zajímavosti: Tak to by byly dvojčata. V pokračování budou stačit sourozenci... :-) 50% ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím jak se snažím. Nemohu prostě po shlédnutí The Unborn pochopit zdejší hodnocení filmu a komentáře kolegů z ČSFD. Ten film prostě pro mě nebyl průměrný, nebyl nadprůměrný, ale byl moc moc dobrý. A nemyslím si, že jsem "nenáročný fanoušek jasájící nad vším". Moc se mi líbil děj. Tak dobré zpracování tématu o démonu/zlému duchu Dybukovi (psáno též dybbuk nebo dibbuk) jsem nečekal. A co víc. Dávalo to logiku a celé to mělo reálný základ (myšlen démon, ne děj filmu). Ve filmu moc nebyla tradiční klišé. Postavy měly tendenci si rozsvítit apod. Líbilo se mi okamžité odmontování zrcadla a další "maličkosti". Můžeme se hádat o některých tricích, někomu mohli přijít nic moc, ale mě osobně nevadili. Atmosféra postupem filmu krásně houstla a houstla, až mě i pohltila. Odette Yustman se mi v hlavní roli dosti líbila, zahrála to dobře. Celkově mě prostě film velice potěšil! A víte co? "Jumby wants to be born now!" ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ze začátku celkem stravitelná atmo a ucházející jumpscare fest, už jsem byl klidně připravenej označit to za průměr. Jenže posledních asi dvacet minut je tak neskutečně debilních, kdy jedna trapná scéna střídá druhou, že bylo docela utrpení film dokoukat. Co mě fakt udivuje, je ten seznam cool herců, kteří do toho šli. No a díval sem se na to pochopitelně jenom kvůli Odettce ❤️ ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Odette Yustman, které to tady v kalhotkách opravdu sluší (taky ji proto z reklamního hlediska dali na plakát), hraje Casey Beldonovou, která je postihnuta stejným osudem jako její matka, která se zabila, když ji pronásledovali různé halucinace v čele s dybukem, který na Zem přináší veškeré zlo, a který může kohokoliv zabít. Vše začalo u její babičky -židovky, která byla v Osvětimi se svým bratrem - dvojčetem a byli na nich prováděny pokusy. Pak se jejího bratra zmocnil dybuk. Za zmínku stojí ještě rabín Sendak, kterého hraje Gary Oldman a na kterého se jako jediného dá herecky dívat. David S. Goyer zklamal na plné čáře, i když popravdě co jsme od tohoto filmu čekali.... Moc se mi nelíbilo jak se z Casey Beldon stala během jednoho dne pobožná židovka, poté co zjistila, že její babička je také. No nic, přišel jsem, viděl jsem a rád jsem odešel. (( :: ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • V kanceláři rabína Sendaka lze vidět cedulku s nápisem "When God made Man, She was Only Joking!" („Když Bůh stvořil člověka, pouze žertovala!“). (HellFire)
  • Jméno Sendak je odkaz na Maurice Sendaka, autora hororové klasiky „Where the Wild Things Are“. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy se snaží rabín vyhnat z Casey temné síly, musí Oldman recitovat dlouhé verše židovské modlitby. “Nejsem Žid ani nemluvím hebrejsky, takže jsem musel spolupracovat s někým, kdo mi poradil s významem a výslovností. Díky tomu jsem své postavě lépe porozuměl. Když jsem dostal ta slova z úst, všechno ostatní už pak šlo samo.” (venus)

Související novinky

Goyerův sci-fi Cliffhanger

Goyerův sci-fi Cliffhanger

05.02.2014

Producent, scenárista a režisér David S. Goyer v současnosti patří mezi nejžádanější hollywoodské tvůrce. Připravoval Batmany Christophera Nolana nebo Muže z oceli Zacka Snydera, sám potom natočil… (více)

Reklama

Reklama