Reklama

Reklama

Temná krajina

  • Česko Temná země (více)
Trailer

Strhující film plný napětí, odehrávající se v noci na opuštěné cestě nevadské pouště. Temná krajina je příběhem mladé dvojice – čerstvých novomanželů z Las Vegas. Dick (Tom Jane) a Gina (Lauren German) se vydávají na „svatební cestu“ - bláznivou noční jízdu autem. Vášeň, touhu a radost z dané chvíle umocňují ryhlou jízdou bez zapnutých světel. Řítí se do tmy a v momentě, kdy světla znovu rozsvítí, se před kapotou jejich auta objeví muž. Srážce nedokáží zabránit. Naloží neznáme tělo a snaží se ho dopravit do nemocnice. Ztratí se však v poušti. Nevítaný spolujezdec začíná odhalovat svá zlověstná tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Šílený výlet pouští natočený očividně za pár šupů. Atmosféra podivným způsobem míchá noir thriller a mysteriózní žánr v digitáně 3Dčkoidním paskvilu, který je ale tak osobitý, že muselo jít o záměr. Tom Jane si zaslouží uznání už jenom za to, že něco takového dostal do kin. Sakra pořád nechápu jak ho napadlo to 3Dčko. TEMNÁ KRAJINA má rozhodně svoje momenty a Lynchovský WTF závěr, který jsem sice vytušil už na začátku, jen jsem ho v takovémhle filmu nečekal, tomu nasazuje korunu. - Byl to on nebo nebyl? - Možná. - Možná? - Nevím, možná. Těžko říct, když ten chlap neměl obličej. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Thomas Jane si natočil malý mysteriózny film založený hlavne na dialógoch hlavných dvoch predstaviteľov s dávkou nadprirodzena a tajomna vo forme Sin City len vo farbe. Každý kto má rád mierne haluzné filmy by sa mal na tento Marlowovský a komixový road movie v štýle mini Lyncha pozrieť. Chcel by som byť tou malou kockou ľadu ;-) ()

Reklama

Dubro 

všechny recenze uživatele

Ono naozaj za 5 miliónov peňazí sa v tom Hulyúde zrejme nedá dosť vyskakovať. To si potom človek musí vystačiť s lúkom rokov 60-tych, požičať si TV hercov a Rona Perlmana (posledne menovaného je najlepšie vystrčiť na plagátik, aj keď sa vo filme ukáže, odhadujem, tak na 10 minút) a točiť celý ten cirkus za tmy a najlepšie kdesi v púšti. Nakoniec vám možno z rozpočtu ostane aj na minerálku, ale len takú, že jemne perlivá. Jemne perlivé sú aj nič nehovoriace dialógy a sú najväčšou slabinou. Pozrieť sa to však dá, aj keď najlepšia scénka príde už v tretine filmu. Jasne že tá s kockou ľadu na prednom sedadle. Za tú dávam slabšie tri. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že Temná krajina pôsobí trochu nevyvážene (zbytočná akčná scéna, príliš lineárny dej), oplatí sa ju vidieť. Režisér s kameramanom majú slušne napozerané hitchcockovké filmárske postupy a dokážu vytvoriť obstojný pocit beznádeje a temnoty. Temná krajina je predovšetkým pre noirofilných divákov, ktorí chrochtali blahom napríklad aj pri podobne nedotiahnutom srbsko-americkom FILM NOIR... Ak máte radi STOPÁRA, môžte sa baviť aj teraz... ÚNOS je už ale iná liga... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Surrealistický thriller, ktorý diváka pre svoju obrazovú prefarbenosť a pocitovú prehalucinogénovanosť (flegmatická jazzová hudba) nepustí k postavám a väčšinu času nudí rôznymi klišé (a otravnými novomanželskými hádkami), aby mu v závere zasadil ranu zaujímavým, lynchovsky nevysvetliteľným zvratom. Ako ročníková práca absolventa Filmovej školy v Písku by to bola bomba, čoby béčkový režijný debut známeho amerického herca je to iba akceptovateľné. Každopádne do kín to nepatrí a to 3D je veľmi zlý vtip. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (4)

  • Po rozsáhlém průzkumu, který zahrnoval Kalifornii, Nevadu a Arizonu, bylo vybráno pro natáčení Nové Mexiko. Natáčení trvalo 25 dní. (ČSFD)
  • Thomas Jane v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama