Reklama

Reklama

V Las Vegas se právě koná setkání ufologů, na které zamířily tisíce nadšenců z celé země. Na shromáždění přijíždí i doktorka Alex Friedmanová, která je odbornicí na odhalování astrofyzikálních anomálií. Zatímco Alex v mimozemšťany věří, taxikář Jack se k této otázce staví skepticky a lidi v mimozemských převlecích považuje za cvoky. Krátce poté se v Jackově taxíku objeví dvě podivné děti, Sara a Seth, kteří si přejí odvézt na Horu čarodějnic do nevadské pouště. Jack netuší, že obě děti mají tak trochu nadpřirozené schopnosti, ani to, že se za chvíli ocitne v samém epicentru divokého dobrodružství. Musí ochránit své pasažéry před všehoschopnými zabijáky a na místo dojet první. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (317)

tom88 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom zvážení som sa priklonil k nižšiemu hodnoteniu. Už ma štve, že The Rock mrhá svojimi najlepšími rokmi života hraním v takýchto detských sračkách. Radšej by som ho videl aj v pokračovaniach Andrzejového Doomu, hlavne nech má v ruke riadny kvér a ničí nepriateľov. Hora čarodejníc je síce detský film, plný trápnych scén a trápneho vtipu dospelým divákom dosť nestráviteľného. Pre decká okolo 10 rokov to musí byť za 5*, to je jasné. Je to dobrodružné aj dosť akčné. Dej je samozrejme slabý a nerozvinutý. Príbeh pripečený a moc naivný. Do polovice filmu to ešte šlo, no čím ďalej, tým to bolo horšie a horšie. Takže ja si film už zrejme vážne nepozriem a doma mi zapadne prachom. 45% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Už dopředu jsem tak nějak počítala s tím, že to nebudou "Blízká setkání třetího druhu". Nakonec - každý příběh má právo na vlastní cestu. Po chvíli jsem svůj názor mírně poopravila: ANI ZDALEKA to nebyla blízká setkání třetího, čtvrtého - ani pátého nebo jakéhokoli jiného druhu. Jsem srozuměna s tím, že člověk využívá pouze omezenou část kapacity svého mozku - ale tvůrci snímku se o ten všeobecně známý fakt podělili patrně jen z toho prostého důvodu, že s ním evidentně počítali. Snažila jsem se přistoupit na jejich pravidla, ignorovat jakékoli zvídavé otázky, které mě bezděčně napadaly, a zahnat všechny dotěrné a pochybovačné myšlenky. Marně. Jsou případy (a není jich málo), kdy jsem ochotná přijmout určitý stupeň naivity dějové linie - existují dokonce i takové filmy, které s ní počítají, které jsou na ní vystavěné. Ale naivita není totéž co tupost a omezenost - a každé vyprávění by si mělo zachovat alespoň trochu přijatelnou úroveň. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dwayne Johnson a AnnaSophia Robb. Na tieto dve mená ma film úspešne nalákal. Nemôžem povedať, že by som bol vyslovene sklamaný, no na druhej strane ani potešený. Očakávania zneli nasledujúco. "Dobrodrúžný" film s dobrým námetom, ale zlou réžiou. A ne-prekvapivo práve to dostanete. Prvá polovica filmu sa príšerne zasekáva na hlúpom scenári. Efekty skoro ako zo starých sci-fi béčok a atmosféra rodinnej stupidity. Režisér mal vyšťaviť zo všetkých hercov len to najlepšie. Dwaynovi rozdať viac bojov, prípadne vtipných hlášok a Anne roztomilé scény, kde mohla ukázať svoj mladý talent. Bohužiaľ, práve v tejto záležitosti najviac pohorel. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"UFO versus taxík, Johnson aka Švarcík. PreDejTo!r se snaží, marně Dwayna smaží." Můj stářím svraštělý a infantilní palec nahoru! No a co že dětinsky, bavil jsem se královsky! Při teenager honění scifi-kinder-akčňáku a to včetně vyvrcholení (pardon) na zadním sedadle taxíku.V nadupané jízdě si divoký králíček Johnson fajně zadupal s PreDejTo!rem (plechová predátorská hračka, robotický mameluk Siphon Fire-bubble3) a vydupal i s vládními agenty, s bílými muži v černém. Btw, Ciarán Hinds s koženým ksichtem a permanentně strnulým výrazem "Jsem tajnej, jsem zlej!" mě bavil. Potěšila i emzácká holčička ASRobb a její pozemská vyčůranost, s níž štengrovala Dwayna, zpochybňováním jeho mužnosti a sebevědomí (mrška mazaná :-). Hecování zafungovalo a náš sympatický wrestler s jehněčím pohledem se rozhodl natrhnout všem zlosynům jejich vládní i scifi prdele. Fajn oddychovka. Jo a akčňák bez mrtvol mi neva, ani to, že i strojvůdce přežil - čelní srážku lokomotivy s UFO v tunelu! Prostě kvalitní americká lokomotiva, film i Dwayne. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Sympatičtí dětští představitelé nezachrání nezajimávý a naivní příběh, který ale nadruhou stranu obsahuje pár vtipných částí ale to je tak asi všechno. Dwayne Johnson tu slouží jen jako zbytečná reklama pro diváky. Filmu ale patří díky, že kvůli němu absolvovala AnnaSophia Robb cestu do České republiky. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (11)

  • V původním filmu z roku 1975 Escape to Witch Mountain a jeho pokračování z roku 1978 Return from Witch Mountain hráli hlavní role dětí Kim Richards a Ike Eisenmann. Oba dva si zahráli také v nové verzi. Kim Richards hrála v Escape to Witch Mountain Tiu a nyní se její postava jmenuje Tina. Ike Eisenman byl Tony v Escape to Witch Mountain a nyní hraje šerifa jménem Anthony. (FilmFan24)
  • Hlavním asistentem při výběru lokací byl Čech žijící již několik let v Los Angeles Pavel Štěrba. (PauloZ)

Související novinky

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Jonny Quest jako akční velkofilm?

Jonny Quest jako akční velkofilm?

18.03.2009

První zmínka o plánech na hranou adaptaci kresleného seriálu z dílny Hanna-Barbera Jonny Quest prosákla ze studia Warner Bros. už někdy v létě 2007. Pak se na ní tak trochu zapomnělo. Těžko ale najít… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama