Reklama

Reklama

Chovat se špatně ke svému okolí se nevyplácí. Své o tom ví drsný hokejista, který musí za trest jeden týden plnit povinnosti tajemné Víly Zuběnky... Derek Thompson (Dwayne Johnson) je drsný hokejista, který s oblibou vyráží svým spoluhráčům zuby. V hokeji se mu kvůli zranění právě moc nedaří, a tak není dobře naladěn. Vzhledem k jeho nemilosrdné pragmatičnosti jsou mu lhostejné naděje a sny malých fanoušků. Když jednoho dne téměř přesvědčí dcerku své přítelkyně Carly, že neexistuje víla Zuběnka, dochází trpělivost nejen Carly, ale vzbudí to velkou nevoli také v pohádkové říši. Derekovi je udělen speciální trest - na jeden týden je proměněn ve vílu Zuběnku se vším všudy, tedy včetně nadýchaných křídel a magické hůlky. Zpočátku má Derek velké potíže, nemá nejmenší tušení, jak si poradit s křídly, snaží se být nenápadný, ale moc mu to nejde. Postupně se však učí kouzla od svých okřídlených nadřízených a přichází na to, jak zvládnout vílí povinnosti. Ba co víc, začnou se mu vybavovat jeho dávné dětské sny... (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (237)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Po prvních 10 minutách jsem měl v plánu něčím rozbít monitor. Vadí mi, když tyhle "rodinné" filmy tolik zkreslují realitu. Tohle přece nebyl fantasy film, ale jestli trochu ano - myslím tím, víly apod. - pak se přece nemá kazit nic jiného. Moje představa. Normální hokejista, normální rodinka, normální život = normální film, ale protože jsme z toho udělali trochu pohádku pro mladší diváky, přijdou na řadu víly zuběnky a je to. Paráda a jsme všichni spokojení. Ale co jako měl být ten hokej? To bylo taky fantasy? Proč aspoň ten nebyl trochu reálný! To bylo vlastně jediné, co mi na filmu vadilo. Udělali z hokeje totální sračku. Jo, ale!!! Ještě víc, a tím myslím - zlatý hokej, mě naštvala, vytočila a z jinak dobrého zbytku (60minut) filmu udělalo totální sračku, byla ona hovadská hudební soutěž, a lá High School Musical.... To zkazilo všechno, co ten film celou hodinu a něco budoval. Sračka pro 8 letý děcka!!!! Kluk co hraje jako nejlepší kytaristi rocku a samože jsou z něj všichni úplně na prášky! Nesnáším tady tohle, přesně tohle jediné na filmech nesnáším!!! Proto film, který si v pohodě zaslouží 3 - 4* nemůže dostat víc než 2*. Omlouvám se za lehce impulsivní komentář, ale... Jak jsem řekl, prvních 10 minut nic moc, pak to začalo být dobré, Rock a víly supr, hokej a rodinka budiž (toho kluka nekousnu!), ale co z toho udělá jedna debilní pěvecká soutěž!!!! Škoda a zkažený dojem... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vidieť Dwayna v elasťákoch a ružovej sukienke je fakt zážitok :). Odhliadnuc od tejto bizarnosti, ide o pohodovú rodinnú komédiu pre malých aj veľkých, kde niektoré scénky dokážu vyčariť úsmev na perách. Príbeh nenudí, pekne to odsýpa a z toho dôvodu na záver ani tak moc nevadí to stereotypné romantické klišé. 60/100 ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Hokejista Derek Thompson (Dwayne Johnson) sice nedává moc gólů, ale když je na ledě zapotřebí síly a někomu vyrazit pár zubů, je tím pravým. Ne nadarmo mu přezdívají "Zubní skřítek". Ze své přezdívky si dělá jen legraci, a když dceři jeho přítelkyně vypadne první zub, je první kdo jí sdělí, že skutečný Zubní skřítek neexistuje. A za to si vykoleduje přísný trest - minimálně týden musí pracovat pro říši kouzel jako Zubní skřítek, se vším co k tomu patří - křídla, magické pomůcky. To ale není s Derekovým skepticismem moc slučitelné... Název, a to že v takto nazvaném filmu hraje hlavní roli Dwayne "Rock" Johnson ve mne moc důvěry nevyvolávalo - jednou ale ve slabší chvilce moje ruka sáhla právě po tomto filmu. Už v prvních pár minutách mne několikrát málem obestřely mrákoty - v českém dabingu vše vyznívá mnohem strašněji než v angličtině, naštěstí ale autoři dabingu zvolili jméno pro Dwayna "Zubní skřítek" a ne "Víla Zuběnka", to bych se asi osypal. Po chvíli jsem ale si na dětsky laděnou strunu filmu přivykl a nakonec jsem se překvapivě docela dobře bavil, a i závěrečné "ponaučení" mne nevyvedlo z míry.. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Byla to kravina? Ano. Byla to totální kravina? Ano. Bylo nejvíc vtipné vidět drsňáka Dwayna Johnsona v roli zoubkové víly? Ano. Bylo snímek trapný a dělá tu ze sebe "Rock" piču? (pozn. citace uživatele lesumira, já nejsem tak sprostá) Ne. Myslím, že je nad slunce jasné, že to byl účel, že právě takový svalovec a drsoň jakým je Dwayne tu hrál vílu v šatičkách (ty šatičky měl tak půl minuty, takže klid) a dělal si ze sebe prdel, aby pobavil. Kdyby dali do role Tooth Fairy kohokoliv jiného, byl by to asi odpad nebo 1*, protože by to byla taková nuda, že bych to i já vypla po 10 minutách. Duh... ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že je to celkem slušná rodinná komedie. Píši rodinná, protože jsem se na to díval s manželkou a desetiletou dcerou. A jako rodina jsme se u toho fakt slušně bavili. Vykontrastovat svalnatého D. Johnsona s "teplým" vílím oblečkem - to se povedlo. O povedené legrační situace nebyla nouze a některé hlášky byly taky slušné. Z rodinných komedií, kdy pořádný chlap, který ale moc nerozumí dětem, je právě dětmi konfrontován, tento patří mezi ty lepší. PS: Legrační pasáže byly mimo jiné ty s kouzelnými předměty. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Rola Jerryho bola pre Billyho Crystala prvou úlohou vo filme od roku 2006, keď nahovoril hlas jedného z vozidiel v Autách. (toi-toi)
  • Vo Family Guy Dwayne Johnson i hosťoval a je vraj jeho veľkým fanúšikom. (toi-toi)
  • Keď po skončení zápasu ide dávať Derek Thompson (The Rock) deťom autogramy, viaceré z detí na neho kričia "pán Johnson". (megajalec)

Související novinky

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

Dwayne Johnson ve vánoční komedii

01.07.2021

Herec Dwayne Johnson je dnes možná považován za akční superstar, čas od času se ale nebojí i trochu odvázat a natočit jednoduchou dětskou komedii typu Víla Zuběnka. A jeho nejnovější snímek od… (více)

The Rock konečně akční?

The Rock konečně akční?

21.09.2008

Vypadá to tak. Ale sci-fi s pracovním názvem Tomorrowland vznikne pro Walt Disney Pictures, takže očekávejte spíš dobrodružství v rodinném duchu. Původně mělo jít o film inspirovaný stejnojmennou… (více)

The Rock je víla Zubnička

The Rock je víla Zubnička

02.03.2008

Tady už končí sranda. Dobrá, i Arnold a Sly to zkusili v komediích, ale tehdy už za sebou měli pěknou řádku tvrdých akčňáků. Dwayne Johnson se však v akčním žánru nestihl ani ohřát a už je z něj… (více)

Reklama

Reklama