Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Důstojník Tom Farrell pracuje v Pentagonu. Na večírku se seznámí s přitažlivou Susan Atwelovou. Po vášnivé noci se však dlouhou dobu nesetkají. Až o několik měsíců Farrell zjistí, že je milenkou jeho nadřízeného, tajemníka ministerstva obrany Davida Birce. Ten po hádce Susan zabije. Jeho oddaný pobočník Pritchard nastraží falešné stopy. Obavy má však i Farrell, policii se dostaly do rukou negativy, na kterých je spolu se Susan. Podaří se mu odhalit vraha dříve než ho zatknou? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (64)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Důstojník Tom Farrell (Kevin Costner) po svém hrdinství ve válce dostává místo u tajemníka ministra obrany Davida Briceho (Gene Hackman). Zde také potkává svoji dávnou milenku Susan, a znovu se s ní dá dohromady. Ta je ale zároveň i milenkou Briceho. Susan se rozhodne zůstat s Tomem, a s Bricem se rozejít - při hádce ale do ní Brice strčí a Susan umírá. Briceho pobočník Scott Prichard (Will Patton) dostává nápad - Susaninu vraždu svedou na tajného agenta KGB, a pověří Farrella by jej našel. Ten ale ví, že všechny nalezené stopy u Susan vedou právě k němu... Takže - skoro se mi chce říct, že toto byl dokonale průměrný film. Ani chvilku jsem se sice nenudil, ale že bych si nějak potěšeně chrochtal blahem, to taky ne. Po herecké stránce dobré (nejvíc se mi asi líbil ulízaný Will Patton), ale taky nic výjimečného. Příběh byl vcelku zajímavý, i když chvilkama až příliš překombinovaný. Určitě musím dát palec nahoru za samotný závěr, ten mně fakt překvapil - většinou alespoň nějaké nitky k rozuzlení vedou, ale tady to přišlo hodně překvapivě.. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film je vynikajúcim príkladom žánru, v ktorom jednoduchá situácia sa stane čoraz zložitejšou, až sa zmení na nočnú moru nielen pre hrdinu, ale aj pre všetkých ktorý sú s ním spojený. Zároveň rešpektuje inteligenciu publika, poskytuje nám veľké množstvo informácií a verí nám, že ich dokážeme spojiť. 7/10 ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Napínák na jedno zkouknutí, podruhé už bych to nedala. První polovina filmu pouze neustálé až otravné sex-techtle-mechtle mezi Costnerem a Youngovou, až na "kozičky" samozřejmě haulywůdsky cenzurované, často s pocitem jako by Costner ani o ni neměl valný zájem, zatímco ona by ho sežrala. Costner, lamač ženských srdcí (mého určitě ne!), vypadá jak po tyfu, takové "mužské" nic. Uniforma mu sice sluší, ale občas v ní vypadá jako člen disco-group Vilidž Pípl...Velmi lajdácké zakončení/rozuzlení této "fikce" o US-americké politické realitě. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Původní noirovku mám už dlouho na seznamu filmů k vidění, naopak tenhle modernější remake jsem už viděl asi 3x a 2x jsem to nedokoukal, protože to je prostě utahaný. Will Patton je vážně slizkej hajzl a Costner je v uniformě štramák, ale ten závěr s tím, že z prstu vycucanej Yuri vlastně existuje a je to Costner, mi připadá jako úplná blbost. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Ne moc zajímavý thriller, který je v první polovině lepší než ve druhé. Překvapivě od momentu, kdy film začíná nabírat na obrátkách, moje spokojenost upadala. Ta linka s "milostným" trojúhelníkem byla dobře natočená i vypointovaná. Díky skvělýmu Costnerovi si film ale udržuje úroveň i během honbě za špionem. Závěr je sice fajn, ale pokud znáte tvorbu Donaldsona (Test), dokážete celkem brzo odhalit závěrečnou pointu. Celkem dobře to odsýpá, herci hrají svůj standart, ale za nějaký čas o filmu nebudete vědět. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (6)

  • Filmári nedostali povolenie natáčať vo vnútri Pentagónu, ale len vo vstupnej hale a aj to pod podmienkou, že to bude natočené rýchlo. Preto sa na zábere Tom Farrell (Kevin Costner) tak veľmi ponáhľa. (beso74)
  • Metro zo scény, kde naháňali Farrella (Kevin Costner), je Metro Line v Balitmore. (beso74)
  • Kevin Costner (Tom Farrell) na väčšinu nebezpečných scén nepotreboval dabléra. Na zdesenie poisťovne, u ktorej boli predstavitelia poistení, Costner natáčal scény, pri ktorých šoféroval, bez predpísaných okuliarov. (beso74)

Reklama

Reklama