Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

VOD (1)

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Recenze (194)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie. Namiesto blbej, otravnej a nudnej zlátaniny som dostal blbú, sympatickú a zábavnú zlátaninu. Všetci herci si to užívajú, najmä tí, u ktorých si pomyslíte, že do tohto béčka zablúdili nejakou nešťastnou náhodou. Danny Huston si tu dokonca strihol najlepšieho zloducha svojej kariéry. Záverečná polhodina, v ktorej mečom, dynamitom, guľometom, žehličkou a zamrznutou rybou zdochne asi 100 ľudí, je ohromná zábava. Prvé tohtoročné guilty, ktoré si príbuzného Ninja Assassina dáva na raňajky. 7/10 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $42miliónovTržby USA $5,666,340Tržby Celosvetovo $11,700,000Tržby za predaj DVD v USA $3,094,097 //počet predaných kusov 179,779║ taká akčná vychytávka s pestrím vizuálom a slušnou výpravou, ktorá v celku pobaví, pripomenie Ninja Assasin a zaženie pachuť po Jonah Hex-ovi, nenudil som sa, len sa čudujem kto do tohto projektu dokázal zainvestovať také slušné peniaze /60%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

TOTO JE PŘÍBĚH SMUTNÉ FLÉTNY, USMĚVAVÉHO DĚCKA A PLAČÍCÍHO MEČE...../// Pohleďte na westernový příběh s hromadou Korejců spadnoucích (do závěrečné řežby) z nebe. Užijte si podívanou plnou kýčovitých obrázků, super zvuku a vážného hudebního doprovodu. Zábava pro slabomyslné. Asi proto jsem se tak výborně bavil!!!! MEČ JE ZAPEČETĚN, ABY NEBYL SLYŠET PLÁČ DUŠÍ, KTERÉ ZABIL - já tyhle ,,kydy“ miluju! Komiksový výraz, zajímavý prostředí, zvláštní atmosféra, efekty, který stojí za hovno, barevnost střídající se s temnotou – tady je všechno to co mi chybělo v Jonah Hex(ovi). Pohádka pro dospělé o muži s tělem zabijáka a srdcem kněze. Ještě...JEŠTĚ!!! POKRAČUJ PÍSEČNÝ MUŽI. Já prostě doufám, že je to teprve začátek! (Pozor: TRON a festivalové filmy se promítají jinde!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, jakou strategickou výhodu může poskytnout Ruské kolo. 2.) Už jsem unavanej z vojíždění festivalovejch filmů. 3.) Zjistím, že logoped může umět taky dobře střílet. 4.) 300? Tolik jich tu není, ale ke štěstí mi stačí i míň mrtvejch. 5.) ,,UVIDÍME SE V PEKLE HOLČIČKO. OBLEČ SI NĚCO SPROSTÝHO“ - no není to k sežrání? /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Javier Navarrete: 1. Kim Duk Soo Samulnori Best ,2. Jesse James ,3. D'amor sull'ali rosee ,4. Silent Nigh ,5. Calliope ,6. Solenne in quest'ora ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hm.. Nelíbilo se mi to .. Další Přehnaná Skákačka podobná filmu The man with the Iron Fists.. Hodinu se nic neděje.. Poslední půl hodku se začíná objevovat akce, ale takovým otravným způsobem.. z krve je najednou Prach, skáčou tam jak v Matrixu a je to Western.. ne nehodí se to ! 42 M Je FUČ! ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Překvapivě koukatelný oddechový hybrid, pro mě atraktivní výraznou korejskou účastí. V poslední třetině atakuje kombinací Geoffreye Rushe, solidního záporáka, hezkých obrázků a efektní akce 4 hvězdy. Škoda užití přemíry lacině vypadajícího CGI a faktu, že Jang Dong-gun není v úloze mlčenlivého swordsmana tak výrazný jako v některých svých starších korejských rolích... 6-7/10 ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľká škoda prvej polovici filmu. To tempo je príliš pomalé a nezaujímavé. Záverečná akčná polhodinka je však LUXUSNÁ!!! (nech sa už kurva natočí poriadny epický western!) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To je tak těžký udělat obyčejný drsný béčko s řezníkem v hlavní roli? já myslim, že to tak těžký nebude, v 80tých, 90tých letech by z tohohle udělali řežbu, kterou bych si se všim všudy užil, i když by to bylo stupidní třeba, dneska je to bohužel jen vcelku nudná kravina, kde si člověk užije trochu akce na začátku, to je asi to nej, co lze za celej film vidět a pak se z hlavního maséra stane pradlena a chůva a pořádný akce se dočkáme až na konci, kde sice pochcípá hromada lidí,ale člověka spíš zajímá jak je možný, že do boje jde 50 lidí, pochcípá jich 100 a ještě 50 zbyde než jak ta celá akce vypadá. Bohužel navíc musim opět konstatovat, že to vypadá jako Jonah Hex, což je průser, navíc Rush je tady k ničemu a Bosworth jen na pokoukáníčko, což je fajn, ale využitelnost ve filmu taky celkem nic moc a hlavní záporák nudnej pedofilní klaun. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný historický film. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom ázijskom bojovníkovi, ktorý je súčasťou dlhoročného boja medzi dvomi mocnými klanmi, ale po zabití posledných bojovníkov z nepriateľského klanu sa zľutuje a nechá žiť aspoň malé dieťa. Kvôli tomu si ale znepriatelí svoj vlastný klan a tak odchádza z krajiny do malého mestečka v Amerike za svojim dávnym priateľom, ktorý už síce je po smrti, ale aj tak sa tu rozhodne zostať a začne žiť mierumilovným životom, pričom si nachádza aj nových priateľov, hlavne smpatickú ženu. Lenže jeho klan sa nezastaví, kým sa mu nepomstí a tak musí čeliť nielen im, ale aj početnej skupine drsných pištoľníkov, ktorí mestečko ohrozujú. Spracovanie je celkom slušné, jedine ešte spočiatku som mal z toho dosť rozporuplné pocity, ale po pár minútach sa už dej presunie na divoký západ a tu už ide úroveň filmu našťastie len hore. Stále sa to ešte určite dalo vylepšiť, hlavne prvú polovicu je tempo skôr také pomalšie, za čo môže aj málo zaujímavejších scén, v tejto časti si ma prakticky výraznejšie získal jedine ten tanec s nožmi, potom hlavný hrdina sa v tomto úplne odlišnom prostredí udomácni až príliš rýchlo, pričom aj to okamžité nachádzanie priateľov mi neprišlo moc dôveryhodné, nefungujú tu niektoré základné motivácie a tiež by som skôr ocenil, keby sa jednalo o bežné mestečko a nie také, ktoré tvoria prevažne cirkusanti. Ale nič z toho nie je až tak výrazný zápor, aj v tejto časti sa na to dá bez problémov pozerať, pričom cítiť, že časom sa to vylepší a to sa presne aj stane a tak druhá polovica je až prekvapivo vydarená zábava, kde sa už stále niečo deje. A síce by som určite skôr ocenil bežný štýl, ale aj tak mi na moje veľké prekvapenie tá komiksová štylizácia ani až tak moc neprekážala. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Choreografia akčných scén nie je až tak prepracovaná a nápaditá, ako by mohla, ale je zase pomerne dobre natočená, sadlo mi prostredie, nechýba plno zabitých a hlavne na ten nemilosrdný boj troch strán, kde sa vo veľkom používajú rezné a strelné zbrane z poslednej tretiny sa pozerá skutočne dobre. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Jang Dong-Gun v hlavnej úlohe je tu ten správny sympaťák, dosť ma bavila Kate Bosworth, ktorá tomu dodá ten správny náboj, nesklame ani Geoffrey Rush a chválim aj hlavných záporákov, či už Danny Huston alebo Ti lung. A čo sa týka réžie a technickej stránky, síce nie sú práve v mojom štýle, ale nie sú ani zlé a našťastie som sa dokázal naladiť na tú správnu vlnu. Takže keby sa to ešte trochu doladilo, rozmýšľal by som aj nad lepším hodnotením, ale aj tak mi Warrior's way príde, ako celkom slušná zábava a hlavne tá druhá polovica. 67% ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Mnohem zábavnější mečovanda než u Sucker Punch... navíc je to velice povedený debut režiséra, kde jsou zpomalovačky a cool záběry na správných místech... Když se postavy mezi sebou nemordujou na kousíčky, tak se stále jedná o nenudící se podívanou, odlehčenou několika funny momenty… navíc k tomu připočtu výtečně hvězdné obasazní s roztomilou Kate Bosworth a závěrečný masakr, tak nemohu hodnotit jinak než 4 hvězdičky… ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Neviem koho sa tvorcovia snažili nakŕmiť tým lacným klišé, no ja som sa z toho nenajedol... Samuraj, ktorý odkráča z Číny do Texasu aby sa zmenil na Doktorku Quinnovú, ktorej kvetinkovú záhradku zničia kone a tak všetkých pozabíja - scenárista si buď nevzal prášky alebo si ich vzal priveľa... nebyť toho luxusného grafického spracovania tak neviem neviem... a pritom to začínalo tak sľubne... ivan bohatyr to vystihol dokonalo: "Kill bill zahrádkář a pipi dlouhá punčocha" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

K asijské kinematografii mám velmi podobný vztah jako k asijské kuchyni. Něčemu jsem na chuť přišel hned a od té doby jsem si to několikrát zopakoval (Akira Kurosawa, John Woo, kachní prsa po pekingsku, kung pao...), k něčemu bývám dost opatrný (komedie, různé nudle na různý způsob...) a něčemu se raději vyhýbám (anime, sushi a další mořské potvory). Takže film Cesta samuraje (to je zase název!) byl velkou neznámou. Naštěstí ale dopadl dobře, a to nadmíru. Komedie to není, ale nadsázky je v něm habaděj, vizuálně jde o nádherně přestylizovanou podívanou barevnou málem jako Limonádový Joe, akční scény jsou záměrně přehnané a díky tomu mohou být i nápadité, hlavní hrdina je spíše nemluvný, což je ale dobře, neboť mluvení obstarávají jeho spolu- a protihráči v podání okouzlující Kate Bosworth, zpitého Geoffreyho Rushe a slizkého Dannyho Hustona. Pakliže v Itálii vznikl spaghetti western, mohl by tohle být western nudlový. Velká zábava, jen to neberte vážně.___P.S. Společnost Intersonic tentokrát mile překvapila. Na obalu DVD se totiž píše, že české titulky neobsahuje, nicméně tam jsou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatické béčko, ve kterém se mlčenlivý samuraj dostane do westernového městečka a vznikne z toho pěkná polízanice. A to polízanice celkem zábavná. Celý se to totiž nebere vůbec vážně, režie sympaticky odsejpá a vizuál se povedl, i když místy už mi ty neustále zpomalovačky lezly krkem. Je pravda, že při některých dialozích mezi Kate Bosworth a Jangem (nebo spíš jejím monologem a jeho neustálým čuměním) to skřípe, ale když se ke slovu dostane akce, tak si není na co stěžovat. Obzvláště poslední půl hodinu, ve které se mimojiné utkají samurajové s pistolníky a umře při tom neskutečně moc lidí, jsem si nehorázně užil. Škoda, že Dong-gun Jang nepobral více charismatu a vynikající Geoffrey Rush nedostal více prostoru. Aspoň, že Danny Huston si toho záporáka skvěle užil. Velmi příjemné překvapení, které si bez problémů pustim ještě víckrát. 70% ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Lahucke a nadnesene ako "creme brulee s mnozstvom malinovej stavy"...az na tie efekty s urovnou ako z hier z pociatku storocia... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Chybí mi tam akorát více té temnoty..! Šedi, jemného popílku poletujícího ve vzduchu, dramatu... Pak bych šel bez zaváhání na maximum. Možná ale podobnému snímku drama moc nesluší, a režisér si toho byl vědom. Warrior´s Way je tedy "pouhou" akční blbinou, při které se jeden perfektně odreaguje: na kombinaci matrixovských soubojů s mečem a přehnaných barevných filtrů - spolu s jemnými náznaky hrané anime - lze parádně vidět, kam se postupem několika let celosvětová kinematografie posunula. Efekty a svižná akce hýbou průmyslem, a dokud to člověka baví, není na tom nic špatného. P.S. Kate Bosworth za ženu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Do zapadákova uprostřed pouště kdesi na Divokém západě přichází muž jménem Yang pocházející zjevně z jiné kultury. Příchod cizince s malým dítětem v náručí ovládajícího meč lépe než cokoliv na světě výrazně naruší svérazný kolorit westernového městečka, jehož obyvatelkou je i krásná dívka a vrhačka nožů, která v sobě nosí zakořeněné myšlenky na pomstu za smrt svých nejbližších. Samuraj se sem přišel očistit od svých hříchů, za vyvraždění nepřátelského klanu, kdy z něj ušetřil jen malou holčičku a i přes svoji odlišnost rychle zapadne mezi zdejší přívětivé obyvatele převážně z řad pistolníků. Jeho služeb bude navíc brzy potřeba i na bitevním poli nebot do městečka zavítá zohavený plukovník, který právě mladou dívku kdysi připravil o její rodiče a malého sourozence. Pomsta a nevyřízené účty na sebe nenechají dlouho čekat. Zkřížení samurajského a westernového žánru možná není nic neobvyklého a během uplynulých let tyhle dva žánry jeden od druhého vydatně čerpaly. Tady se toho využilo v plném nasazení a za použití nejmodernějšíh filmových prostředků jako je úchvatný vizuál, dynamická akce a netradičně pojatý hudební doprovod. Na výsledku je znát, že film nebyl levný a vynaložil se dostatek prostředků, aby byl výsledek co nejpůsobivější. Ačkoliv jsou ve filmu znatelné comicsové prvky tentokrát se o žádný zfilmovaný comics nejedná a režisér Seung - mu Lee je současně autorem scénáře. Na diváka vychrlil stylovou akční jízdu plnou chlístající krve a usekaných končetin a navrch přihodil sličnou Kate Bosworth, sympatického Dong - gun Janga v roli samuraje a možná trochu navíc působícího Geoffrey Rushe jako ochlastu a odpudivého záporáka Danny Hustona nelze také přehlédnout. Film se sice nedočkal žádného velkého úspěchu, ale to distributora neomlouvá za to, že film hanebně obešel kina. Jedna z nejstylovějších jízd, kterou jsem za poslední dobu viděl, by na plátně perfektně vynikla. 100% ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Zajímavě, až komicky, na někoho může působit nápad umístit samurajského bojovníka do westernového prostředí. Jinak je to průměr. Už to tu několikrát bylo - jeden proti přesile a nepřátelé si sami nabíhají na meč. Místy je hezká hravá kamera - detaily kulky, meče, změna barevného filtru u některých scén; je to efektní, ale děj to nenahradí. Nebít Kate, tak není na co koukat. # příběh 4 | hudba 6 | humor 1 | akce 5 | napětí 2 | pustil bych si znovu 5 ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, kterej vás vlastně ani nezaujme, natož aby vás vzal za srdce, ale tak to teda jako dokoukáte, protože tam jde o revenge a jste zvědaví, jak to proběhne. Přidávám jednu celou hvězdičku navíc za rozkošný šikmooký bejbátko. Z podobnýho ranku je mnohem lepší 47 róninů, tak na to pamatujte, než si tohle pustíte. Ale zase, 47 róninů je bez rozkošnýho šikmookýho bejbátka... ()

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama