Reklama

Reklama

Cesta samuraje

Trailer

VOD (1)

Samuraj Yang má od svého mistra za úkol vyvraždit členy nepřátelského klanu. Úkol splní, avšak nechá naživu malou holčičku, jejíž rodiče sám zavraždil. Rozhodne se o holčičku postarat a prchá s ní před svým vlastním mistrem a zabijáky ze svého klanu, kteří chtějí malou holčičku zabít. Útočiště nachází ve westernovém městečku plném cirkusových podivínů. Mezi nimi je i vrhačka nožů Lynne, jejíž rodina byla vyvražděna zlým zbojníkem a jeho družinou, která má nyní pod nadvládou město. Zbojník se do města vrací, tentokrát se však vesnice rozhodne bránit. Vykopají staré střelné zbraně a s velkou pomocí Yanga se zločinecké tlupě postaví. Doprostřed krvavé bitvy přichází i Yangův klan samurajů, kteří Yanga nakonec vystopovali. Samurajský klan a zlá zbojnická tlupa se navzájem víceméně pobijí. Zabití vůdce zločinecké bandy však čeká na Lynne... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (194)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nemastný, neslaný, divný a tichý je tento film. Ve stylu Tarantina zde tečou litry krve, což je v dnešní době děsně "kůl", ale krom celkem ucházejících bojových scén divák nenalézá zhola nic zajímavého. Zapnul jsem to, dokoukal a pak jsem si říkal, že to vlastně tak špatné nebylo. Jen o ničem. Osamocený mstitel, který stál proti hordám nepřátel, to už jsme tu měli nesčetněkrát. Označil bych to za nízkorozpočtovou komorní karikaturu a směs Tenkrát na východě a Kill Billa. Neurazí, nenadchne, nic nevypoví, ale přesto skrovně pobaví. Minimálně pár opileckých scén Geoffreyho Rushe je k pousmání. 55% ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

V jednom záběru se na zdi mihne westernová verze Manetovy Snídaně v trávě, což vydá za tisíc slov...Přidejte taneček na nože pod hvězdami v rytmu čtverylky, Rushe jako snipera alkoholika a pořád ještě nebudete dokonale v obraze...Žádná sofistikovaná umělecká postmoderna, ale má to prostě svůj půvab stejně jako moment, kdy hrdinové jen tak pohupují nohama na digitálním ruském kole a sledují nakreslený západ slunce... ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Hodně stylizovaná směsice Východu a Západu, ve které tajemný šermíř utíká před svým osudem do Ameriky, kde se snaží nalézt nový smysl života. Třístovkové filtry docela fungovaly, béčkový příběh nevadil, hlavní hrdina byl dostatečně tajemný, jen choreografie soubojů si zasloužila trochu víc péče. Celkově jsem poměrně spokojen, docela jsem se po prvních ohlasech obával, že to bude katastrofa. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý akčný historický film. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom ázijskom bojovníkovi, ktorý je súčasťou dlhoročného boja medzi dvomi mocnými klanmi, ale po zabití posledných bojovníkov z nepriateľského klanu sa zľutuje a nechá žiť aspoň malé dieťa. Kvôli tomu si ale znepriatelí svoj vlastný klan a tak odchádza z krajiny do malého mestečka v Amerike za svojim dávnym priateľom, ktorý už síce je po smrti, ale aj tak sa tu rozhodne zostať a začne žiť mierumilovným životom, pričom si nachádza aj nových priateľov, hlavne smpatickú ženu. Lenže jeho klan sa nezastaví, kým sa mu nepomstí a tak musí čeliť nielen im, ale aj početnej skupine drsných pištoľníkov, ktorí mestečko ohrozujú. Spracovanie je celkom slušné, jedine ešte spočiatku som mal z toho dosť rozporuplné pocity, ale po pár minútach sa už dej presunie na divoký západ a tu už ide úroveň filmu našťastie len hore. Stále sa to ešte určite dalo vylepšiť, hlavne prvú polovicu je tempo skôr také pomalšie, za čo môže aj málo zaujímavejších scén, v tejto časti si ma prakticky výraznejšie získal jedine ten tanec s nožmi, potom hlavný hrdina sa v tomto úplne odlišnom prostredí udomácni až príliš rýchlo, pričom aj to okamžité nachádzanie priateľov mi neprišlo moc dôveryhodné, nefungujú tu niektoré základné motivácie a tiež by som skôr ocenil, keby sa jednalo o bežné mestečko a nie také, ktoré tvoria prevažne cirkusanti. Ale nič z toho nie je až tak výrazný zápor, aj v tejto časti sa na to dá bez problémov pozerať, pričom cítiť, že časom sa to vylepší a to sa presne aj stane a tak druhá polovica je až prekvapivo vydarená zábava, kde sa už stále niečo deje. A síce by som určite skôr ocenil bežný štýl, ale aj tak mi na moje veľké prekvapenie tá komiksová štylizácia ani až tak moc neprekážala. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Choreografia akčných scén nie je až tak prepracovaná a nápaditá, ako by mohla, ale je zase pomerne dobre natočená, sadlo mi prostredie, nechýba plno zabitých a hlavne na ten nemilosrdný boj troch strán, kde sa vo veľkom používajú rezné a strelné zbrane z poslednej tretiny sa pozerá skutočne dobre. S hereckým obsadením som dosť spokojný, Jang Dong-Gun v hlavnej úlohe je tu ten správny sympaťák, dosť ma bavila Kate Bosworth, ktorá tomu dodá ten správny náboj, nesklame ani Geoffrey Rush a chválim aj hlavných záporákov, či už Danny Huston alebo Ti lung. A čo sa týka réžie a technickej stránky, síce nie sú práve v mojom štýle, ale nie sú ani zlé a našťastie som sa dokázal naladiť na tú správnu vlnu. Takže keby sa to ešte trochu doladilo, rozmýšľal by som aj nad lepším hodnotením, ale aj tak mi Warrior's way príde, ako celkom slušná zábava a hlavne tá druhá polovica. 67% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Škoda, že je první polovina poměrně nudnou snůškou zadumaného hledění do dálky a naivních mouder dobrosrdečného zabijáka, kterou zachraňuje hlavně k zulíbání roztomilá Kate Bosworth, neskutečně si užívající svou roli. Protože polovina druhá rozpoutává akční peklo s mnoha choreografickými, obrazovými i zvukovými (rotační kulomet zpomaleně udávající rytmus hudby) vychytávkami, že zábava najednou povyskakuje strmě nahoru. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (4)

  • Zatímco obyvatelé městečka očekávají příjezd plukovníka a jeho mužů, můžete si povšimnout jejich vybraných oděvů, kostýmů a pitoreskních doplňků, a právě zde lze objevit černý šátek obvázáný kolem Ronova (Geoffrey Rush) krku, který z jeho krku v následném boji záhadně zmizí. (Conspi)
  • V průběhu boje mezi obyvateli městečka a plukovníkovými muži si lze povšimnout Ronalda (Geoffrey Rush), jak svoji výstavní kulovnici láduje náboji holým palcem, kdežto v záběru následujícím bezprostředně poté, kde pálí jednu ránu za druhou, se na jeho rukou nacházejí černé kožené rukavice. (Conspi)
  • Ryba, která je na samotném konci filmu násilně vbodnuta do oka jednoho z nájemných vrahů, se nazývá garfish, half-beaks nebo ballyhoo a pochází z rodu Hemiramphus, který se vyskytuje pouze v teplých vodách a ne v chladných regionech polárního kruhu, jak lze vidět ve filmu. (Conspi)

Související novinky

Goliáš bude hodovat v pekle

Goliáš bude hodovat v pekle

23.01.2011

„Ve stylu 300“ je už poněkud ošoupaná formulka, ale Hollywood s ní pořád operuje. Několikrát jsme něco takového opravdu viděli, hlavně v seriálu Spartakus: Krev a písek či v aktuálním mixu westernu a… (více)

Reklama

Reklama