Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří jí namluvili, že byli požádáni jejími rodiči, aby se o ni postarali. Odvezli ji na neznámé místo, kde se setkala s černošským sirotkem Donniem. Po čase Leslie uvěřila, že rodiče už o ni nemají zájem a nechtějí, aby se vrátila domů. Obě děti zůstaly v rukou pedofilních únosců a musely se podvolit i požadavkům jejich zvrhlých „zákazníků“. Leslie s Donniem spojilo vzájemné až sourozenecké pouto a společně utíkali do svého tajného světa, který si vytvořili při čtení Knihy džunglí. Pak se příběh posune o deset let dopředu, kdy oba, již na prahu dospělosti, žijí na ulici, živí se tím jediným, co se v životě naučili, a přitom se stále starají jeden o druhého. Jednoho dne je však Leslie postavena před fakt, že její rodiče stále žijí a ona by se mohla vrátit domů. (lola3121)

(více)

Recenze (88)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

To zase bylo silné téma - na večer až moc! Tyhle pervérzáky, kteří tvoří z "housenek motýly" pověsit za koule do průvanu a něco jim při tom vrazit někam, aby měli čas si trošku v klidu zapřemýšlet, co to vlastně provádí a pokud to dělají otcové vlastním dětem, je to snad ještě horší. Klobouk dolů před holčičkou, která hraje hlavní hrdinku v 7 letech a která má nejen krásnou tvářičku, ale podle mého názoru i skvěle hraje. Naprosto reálné i realisticky pojaté (doufám, že by se rodiče ve skutečnosti při shledání po tak dlouhé době, chovali jinak a srdečněji, i když by to už asi bylo jedno, návrat ztracené dcery by se stejně nekonal...) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Od začátku natolik drsné, syrové a pod kůži i nehty se vtírající drama, že u mnohých scén jen sedíte se zachmuřeným, až depresivním výrazem v tváři a říkáte si, že tohle je poněkud silný šálek kávy, o to silnější, že se podobné věci prostě dějí a nejsou pouze dílem fantazie scénáristů. Pochválit musím obě herečky, které ztvárnily Leslie. Za působivost snímku musím hodnotit plným počtem. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Sedmiletá Leslie je při cestě ze školy unesena dvojicí mužů, kteří se živí prodáváním dětí pedofilním zvhrlíkům. Kromě Leslie drží ještě stejně starého černošského chlapce Donnieho. Aby všechna ta zvěrstva Leslie s Donniem přežili, slíbí se věčné přátelství a společně unikají z reality do světa dle Knihy džunglí. Po deseti letech již nejsou v rukou únosců, ale stále jsou si nablízku, bez ohledu na činnost, kterou oba vykonávají - prostituci. Ale pak se Leslie dozví, že její rodiče jsou stále naživu... Film se dá rozdělit na dvě poloviny, které jsou obě stejně hrozné (po obsahové stránce), ale skvěle natočené. V té první, při únosu Leslie, se mi docela zvedal žaludek - hlavně při tom, s jakou rafinovaností oba únosci s dětmi pracovali - jak v nich vzbudili iluzi, že jim vlastně pomáhají, brrr. I přes závažnost tématu musím vyzdvihnout herecké výkony malé Ryan Simpkins i Toma Arnolda. Druhá část je o chloupeček slabší, i když slabší asi bude jen když se na to člověk dívá z tepla obýváku po šťastně prožitém dětství a dospívání. Opět musím vyzdvihnout Gillian Jacobs (Leslie starší) i Evana Rosse (staršího Donnieh). Menší role Johna Malkoviche potěšila... ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě hned od začátku strašně vytáčel. Šílený očekávání toho, co přijde a obrovskej vnitřní boj - popravdě ani přesně nevím, s čím. Je to silné téma, to nepopírám, ale nebýt těch několika scén, které mě opravdu vytáčely, nějak bych si "Gardens of the Night" ani zvlášť neuchoval v paměti. Tak, jak je to natočené, to působí vlastně dost mdlým a prázdným dojmem, vyznění je přinejmenším nedostatečné, myšlenka nedotažená. Další z řady snímků, které měly potenciál, ale nedokázaly ho zužitkovat. Není to špatný film, ale není ani dobrý. Je to prostě jen čistý průměr. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je v podstatě rozdělenej do dvou částí. První část tvoří únos a pak zobrazení toho, jak si unesený děti postupně zvykaj na život u dvojice pedofilů a s tim spojený nejrůznější činnosti. Zhruba v půlce filmu přijde střih a začíná se v podstatě od nuly. Ta druhá část je o tom, že život na ulici jako neni nic moc. Takovejch filmů už se natočily mraky a tenhle nepřináší celkem nic novýho. Jinak když jsem na konci viděl ty rodiče, tak bych snad radši žil u hodnýho strýčka Pedobeara v podání Toma Arnolda, kterej tady předved asi svůj životní výkon. Osobně ho mam zafixovanýho jako komika druhořadý kategorie a tady fakt překvapil. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Útulek, který Leslie (Gillian Jacobs) navštěvovala, se nachází ve čtvrti Malá Itálie v San Diegu. Ve skutečnosti je to však autopůjčovna. (hellstruck)

Reklama

Reklama