Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Recenze (247)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $105miliónovTržby USA $104,400,899Tržby Celosvetovo $267,045,765Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,760,967Tržby za predaj DVD v USA $109,021,359║ Konečne! sa Animačné štúdio Disney zobudilo a opäť sa vrátilo ku klasickej kreslenej rozprávke, mne urobili radosť, lebo po tej hromade CGI rozprávok čo v poslednej dobe vznikajú mi strašne začali chýbať klasické 2D rozprávky. Svieži príbeh, slušná zábavnosť, chytľavé pesničky a nečakaná dramatická vložka s prichádzajúcim záverom prinášajú silný zážitok, samozrejme nejde o vrchol tvorby ale ako návrat k starej dobrej kreslenej klasike to určite poteší. Nadmieru uspokojí aj Slovenský dabing a pekné pesničky! /videl v kine: 80%/ ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Princezna a žabák nemá problém obstát jako písničkami protkaná pohádka pro větší i menší, o moc víc ale nečekejte. Kreslené New Orleans je sice stejně kouzelné a zábavné jako předchozí světy z rukávu strýčka Walta, po příběhové stránce se však už neuspokojuje tak jako kdysi. I přesto je o jazzem nabitou zábavu na hoďku a půl postaráno a v době zbytečných animákových sequelů, hrajících skoro výhradně na 3D notu, musí člověk zvednout palec lehce nahoru. Na tenhle film by se měly pořádat školní výlety, ne na vyvařené zlobroviny, které umí akorát šermovat popkulturními odkazy a jdou diváctvu na ruku úplně ve všech směrech. 6/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Polibek žabákovi neznamená automaticky bohatství a slávu….. Běloška je bohatá, černoška ne, ale žije svůj sen. Abych nebyl obviněn z rasismu... tak jinak: ta chce prince, ta hospodu, aligátor kapelu a Temný muž zase moc. Má na svědomí voodoo spiknutí a fakt, že chudinka dívka v jeden den líbá žabáky a pojídá brouky. Animace jako za starých časů, hodně různorodý muziky, který nerozumím, ale je chytlavá a po pomalejším rozjezdu se postupně celkový dojem móóc vylepšuje. V rytmu jazzu začínám věřit, že sny se plní v New Orleans a že před láskou si nikdo nemůže bejt jistej tím co vlastně chce. Což víme. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Zeptat se aligátora na cestu mi připadá normální. 2.) Chci vidět skutečnou lásku jako v pohádce. 3.) Nevěřím, že v Disneyovce někdo umře. 4.) Mám restauraci, kde se jamuje. 6.) Můj žabák neustále žadoní o ,,hubana“ a já se nemohu rozhoupat. 7.) Zjistit, jestli má Oskara správný film. PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne P.S: Jestli jste děťátko v růžových šatičkách, všude si přidejte 5*. ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Bažiny New Orleans, nádherná staromilská animace and all that jazz, tentokráte v orchestrálním provedení složeným z muzikálního aligátora Louise aka Armstronga, chudé černošské krasavice, prince-spratka-žabáka a láskou poblouzněného světlušáka, který vidí jen světlo své lásky. (láska na dálku dostala skutečně neobvyklý rozměr) Princezna a žabák funguje jako sentimentalní pocta městu, jakési New Orleans, I love you, tradiční pozdrav z 2D minulosti a odzbrojující bezelstná naděje v lepší budoucnost, American dream 009, ne nadarmo připomíná ona rodina aktuální First Family. Navrch oceňuji, že magnátovu rozmazlenou blonďatou dcerunku nehodili do pytle s nápisem "mrchy s iq houpacího koně" . Varování pro žabáky: pozor, po premiéře na vás budou slintat dvounohé obludy. (Viděno v originálním znění se simultánkou) 7/10 ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Randy Newman: 1. Never Knew I Needed - Ne-Yo ,2. Down In New Orleans (Prologue) - Anika Noni Rose ,3. Down In New Orleans - Dr. John ,4. Almost There Anika - Noni Rose ,5. Friends On The Other Side - Keith David ,6. When We're Human (Feat. Terence Blanchard) - Anika Noni Rose ,7. Gonna Take You There (Feat. Terrance Simien On Accordion) - im Cummings ,8. Ma Belle Evangeline (Feat. Terence Blanchard On Trumpet) - im Cummings ,9. Dig A Little Deeper (Feat. The Pinnacle Gospel Choir) - Jenifer Lewis featuring the Pinnacle Gospel Choir ,10. Down In New Orleans (Finale) - Anika Noni Rose ,11. Fairy Tale/Going Home - Randy Newman ,12. I Know This Story - Randy Newman ,13. The Frog Hunters/Gator Down - Randy Newman ,14. Tiana's Bad Dream - Randy Newman ,15. Ray Laid Low - Randy Newman ,16. Ray/Mama Odie - Randy Newman ,17. This Is Gonna Be Good - Randy Newman ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Mám takový dojem, že tvůrci tohohle filmu klasické disneyovky upřímně a ze srdce nenávidí. Nenechte se zmást všudypřítomným nostalgickým vzdycháním o návratu k tradicím – když přijde na ty důležité věci, má toho Princezna a žabák se svými předchůdci společného sakra málo. Přítomnost (zapamatovatelné, hurá!) hudby je konečně obhájena prostředím, zvířátka a komické prvky, třebaže chvílemi přetažené přes čáru, konečně zase slouží i něčemu jinému než roztomilosti a v jádru příběhu stojí potřeba napravit za přispění krokodýlího Louise Armstronga, senilní vúdú babky a zhulené světlušky špatné vlastnosti protagonistů. Ale především se film ostře vyjadřuje k fenoménu disneyovské princezny, nahrazuje veškeré její negativní rysy a otevřeně říká, že spoléhat na náhody a kouzla je volovina a že bez tvrdé práce a vlastního přičinění to jaksi nejde. Neskutečně osvěží, že láska ke zbankrotovanému princi se šarmem Zappa Brannigana nepředstavuje lístek k prolenošené existenci, ale prostě jen jednu z mnoha součástí šťastného života. K tomu přidejme tuny jazzu, New Orleans, Charlotte coby snad až přespříliš optimistickou ukázku, jak by taková klasická princezna vypadala v reálném životě, osobitou animaci a výstavbu a nelze být nespokojen. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemný šok v tom, že se Disney odvážil do vod svých nejklasičtějších příběhů v době, která bez popkulturních narážek či 3D animace fungovat snad ani neuměla. A posléze i v tom, jak moc si převrací pár nezaměnitelných archetypů známých pohádek. Jakkoli tak bažina nebo jazz mohly nabídnout o něco více, musím tohle snažení jednoznačně pochválit. Tím spíš, že místo labutí písně otevřelo studiu cestu k dalšímu výstupu vstříc slávě v podobě Na vlásku nebo megahitového Ledového království. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Princezna a žabák je disneyovka klasického ražení – barvičky, hudební čísla a tradiční významy. Při pohledu na filmografii režisérského dua představuje jejich novinka průnik klasik jako Malá mořská víla a Aladdin s invenční Planetou pokladů, z níž přejímá atrakci přesazení starého příběhu do nevídaného prostředí. Bohužel narozdíl od Planety pokladů postrádá ambice oslovit i náročnější diváky a namísto mnohoznačnosti či pokrokovosti přichází s konzervativním poselstvím, které halí do zdánlivě progresivního vyprávění – co naplat, že hrdinkou je kariéristicky smýšlející děvče, když se ji její sen o vlastním podniku splní pouze pokud restauraci povede ne sama, ale spolu s manželem. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Dadel 

všechny recenze uživatele

Disney je tak velké a vlivné studio, že může natočit prakticky cokoli, a nominaci v animované oscarové ktegorii, kterou si před lety vylobbovalo, získá automaticky. Zde se jim povedl výborný marketingový tah s umístěním děje do černošského prostředí (takže média můžou vyzdvihovat politickou korektnost (na rajčatech 85%, he?)) a s návratem k 2D animaci, která po hromadě 3D braku působí svěže (aspoň zpočátku). Prostředí New Orleans je skutečně pěkné, hudba taky, ale film je velice tupá, otravná, zmatená slátanina POUZE pro děti (do max. 8 let), plná nesympatických pitvořících se postav (úplně všechny!) a otravých zdržujících písniček. Všechny ostatní animované filmy roku 2009 byly podstatně lepší než tento. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Kouzelná animace, nápaditá čísla... a to je, bohužel, vše, kvůli čemu stojí vyrazit do kina. Kromě toho už Princezna se žabákem nabízí jen velmi vratkou romantiku, otravné ženské postavy (od té hlavní až po tu úplně nejvedlejší) a až příliš průměrný scénář, jemuž na rozdíl od animátorů dojdou nápady po 10 minutách. Škoda, těšil jsem se víc než na všechny pixarovky dohromady. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

rozjuchany zabacky road trip pres baziny mesta jazzu + klasicky vychudly (zajimave, jakto, ze ti padousi jsou vetsinou vzdycky takove tycky,...) lotr, tentokrate upsany peklu.. coz je na muj vkus az prilis nebezpecne a strasidelne (myslim ted na deti, ne na sebe), ale Disney to uz parkrat zkusil, takze az tak prekvapen nejsem.. Roztomile postavicky (priblbly tlustoch - lovec, priblby krokodyl - dalsi klasicka disney metoda, ta svetluska, to uz bylo neco jineho), zajimave zmodernizovani klasicke pohadky, pocta jednomu mestu a jednomu stylu (ted me napada, proc dali zrovna ted hlavni hrdinku afroamericanku..) a typicke pekne pisnicky.. i kdyz nekdy trochu otravne.. takze takove prumerne 4, snaha o pripomenuti starych casu se ceni, ale prece to mohlo mit trochu lepsi dej.. vcelku souhlasim s Nathalii :-) ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Poměrně zábavný film, který se děti dost užijí, ale v kontextu historie Disneyho tvorby se jedná pouze o průměr, který ničím nevyčnívá a na který asi divák lehce zapomene. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Okouzlující žabí romance v kulisách jazzového New Orleans. Málem jsem zapomněl, jak kouzelná umí klasická Disneyovská pohádka být. Ochuzená o třetí rozměr, leč stále dýchající uzavřená v klasickém (2-D) prostoru zachumlaná do deky vše říkajících a chytlavých songů se spoustou much a mušek. Šablonka, která kdysi fungovala je už pouhou vystřihovánkou, ohranou, zmuchlanou a možná už ani použitelnou. Ale stále v ní je něco, co zatahá na těch správných místech a vyvolá nostalgické ohlédnutí za jedním dětským snem. Co víc dodat snad jen přečtěte si Nathaliin komentář. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

49. celovečerní Disney Kino Otava bude moje spása :) Klasické placaté Disneyovky žijí a daří se jim velice dobře. Miluju každou minutu na téhle žabí jazzové jízdě a užívám si ten New Orleanský touch (jak ho často líčí Anne Rice v jiném žánru) ve velkém stylu. Švětlušák, voodoo i trhlá meziválečná blondýna mě berou za srdce. Tianin Palace beru za svůj - kde jinde si štrejchnu art deco, aligátora s trubkou a variaci na Josefínu bez banánu? A ty žáby a had... krásné. Báječné, bůh žehnej vyhnání 3D nevkusu. Takhle jsem se nebavila (a netetelila) od dob Dumba a Pocahontas. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Film bol nominovany na Oscara za najlepsi animovany film, avsak zvitazil VZHURU DO OBLAK / HORE (2009). _________ Anika Noni Rose - (Tiana) +++ Bruno Campos - (Princ Naveen) +++ Keith David - (Dr. Facilier) +++ Michael-Leon Wooley - (Louis) +++ Jennifer Cody - (Charlotte La Bouff) +++ Jim Cummings - (Ray) +++ Oprah Winfrey - (Eudora) +++ Terrence Howard - (James) +++ John Goodman - ('Big Daddy' La Bouff) +++ Produkcia: John Lasseter +++ ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Princezna a žabák" - návrat ku klasike. Žiadne supermoderné, počítačové 3D animácie, tak ako sme si na ne za posledné roky zvykli. Pri tomto celovečenom kinofilme boli použité staré, dobré kreslené postupy. Nečakaný ťah zo strany spoločnosti Walt Disney Studios, ktorý ma dosť prekvapil a zároveň aj trocha potešil. Príbeh o láske zasadený do atraktívneho prostredia New Orleans, plný hudby, piesní, šmrncnutý kvapkou tajomného voodoo. Samozrejme, že na konec všetko dobre dopadne a čaká nás sladký a veselý happyend. Proste Walt Disney ako za starých časov. *** ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Příjemný animák od Disneyho, který mě zahřál a potěšil, to jsou mé pocity z tohoto filmu, který příjemně překvapil hned v několika směrech. Předně je fajn, že se nejedná o jeden z těch moderních druhů animací, ale že film je animován klasickým způsobem tak jak to znám ze starých dobrých Disneyovek, na kterých jsem vyrůstal. Potom mě překvapilo, že je ve filmu nemalé zastoupení černošské komunity, to opravdu dosud nebylo u Disneyho zvykem a je to jakési velice příjemné ozvláštnění příběhu. A nakonec jsem byl potěšen tím, že hudební stránka filmu se odehrává v rytmu jazzu, což je další příjemné překvapení, které mi tento film nachystal. Takže zde spíše hodnotím odlišnosti a odklon od klasických 2D filmů z produkce studia Disney, protože tento film nabízí těch zvláštností opravdu mnoho a každé z těch ozvláštnění mě potěšilo. Ovšem příběh samotný je také zajímavý a až do konce jsem nevěděl, jak to celé vlastně dopadne a užíval jsem si ten příběh od začátku až do konce. Zkrátka tohle je další příjemný klasický animák od Disneyho, který se mi líbil a na který se velice rád někdy podívám znovu. A ještě jedna chvála směrem k dabingu, Jiří Korn pro roli světlušky Raye byl trefa do černého a velice příjemně mě překvapilo, když jsem slyšel jeho hlas, jako zpěváka ho sice moc nemusím, ale pro dabing Raye si těžko umím představit někoho jiného. Takže i za tohle jde ode mne palec nahoru a filmu uděluji čtyři hvězdy. ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama