Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (850)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na to, že tady Sandra reprezentuje ten tábor žen, do kterého bych v běžném životě nelezl ani při Očistě, a vlastně obecně vizuálně nikdy nebyla můj typ, tak mě během filmu napadalo až podezřele moc návrhů. Měl jsem pocit, že se jí konečně někdo trefil do role, že právě taková doopravdy je. Blbost to být může, stejně jako celý film, ale blbost vždycky bavila, baví a bavit bude. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Taková romantická blbina, která nepřekvapí vůbec, ale opravdu vůbec v ničem. Začátek ve firmě, kde jsou zaměstnanci vystresovaný ze šéfky, se mi docela líbil. Sandru Bullock mam rád a tady byla (aspoň ze začátku) taková správná svině a toho podřízenýho nesympatickýho submisivního kravaťáka fakt pěkně šikanovala. Já takovýho blba mít jako podřízenýho, tak mi nebude běhat ráno pro kafe, ale pro basu piv. Jenže po pár minutách film nabere jinej směr a koho by to napadlo, zlá šéfka se nakonec "překvapivě" do svýho podřízenýho zamilovala a blablabla, čtenářky ženy a život maj slzy na krajíčku. Nemoh by nějakej romantickej film třeba taky končit tim, že jeden pošle druhýho do prdele? Za to bych i nějakou tu hvězdu přihodil... Jinak včéra jsem koukal na to, jak zub času napáchal na Sandře (myslim tim zpěvačku z 80. let, do který jsem se kdysi dávno zamiloval, když jsem viděl videoklip Everlasting love) docela brutální devastaci a teď koukám, že druhá Sandra (Bullock) už má taky blíž ke skokům do rakve než k mládí, takže jsem si zase akorát uvědomil, jakej jsem starej kokot. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

The Proposal má 2 úlohy: pobaviť a zároveň spropagovať. Okrem Sandry a Ryana si vo filme zahrá Starbucks, Coca-cola, Ford, pár módnych výstrelkov... - všetko samozrejme dôvtipne nasnímané, aby product placement nebol príliš okatý, ale tak akurát. Ústredné duo je fungujúce, scenár odľahčujúci, happyend očakávaný a celkový dojem i napriek všetkým klišé celkom príjemný a milý. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Typický tříhvězdičák z americké produkce, který dělá romantickým komediím špatné jméno. Prostě popcornový film, který vám k srdci nepřiroste, ale účel splní, s do puntíku splněnými body obdobných šablonovitých jednorázovek. Předvídatelnost, již zažitý předpokládaný vývoj, očekávaný konec.. Takových přibývá jako hub po dešti, přestože neoplývají zrovna valnou pověstí. I tak ale do kin přilákají spoustu diváků. Je pravda, že občas prostě každý potřebuje vypustit a takovou nenáročnou podívanou si dopřát. Já po "The Proposal" sáhla ve špatné náladě a docela příjemně jsem se bavila, přestože se dal předvídat každý další krok oněch hrdinů, které jen tak mimochodem nemám moc v lásce. Vtipu to také příliš nepobralo, ale je to prostě taková pohodička se zajímavými postavami (no dobře, postavou). ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Pete Chiarelli .. Stonásobně obšlehnuté náměty, jen pospojované do jiného celku. S tradičním "zvratovým" průběhem a jediným možným finále. Co ovšem musím připustit je fakt, že jsem se místy skutečně dobře pobavil, byť celá romantická příběhová linka prakticky žádné nekomediální překvapení nepřinese. Dalo by se dokonce říct, že Sandra Bullock je zpět (i když sám jsem ji nikdy v nějakém tom pomyslnéím hereckém čele neměl), roli zvládla výborně a na pětačtyřicítku vypadá jako stále slušná slečna. Jednorázovka na nedělní odpoledne / rande zn. ideální. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Scéna, pri ktorej Sandra Bullock (Margaret Tateová) vypadne z lode, vznikala tak, že nikto sa hercov nepýtal na to, či už vôbec niekedy riadili aspoň malý motorový čln. Postavili ich pred hotovú vec, ukázali im, ako sa štartuje a hneď išli do akcie a samotné natáčanie pádu bolo pre herečku dosť nepríjemné, keďže jazero bolo veľmi studené, takže v ňom poriadne vymrzla. (Raccoon.city)
  • Sandra Bullock hraje Kanaďanku Margaret, která si chce vzít svého asistenta, Američana Andrewa (Ryan Reynolds), aby se vyhnula deportaci z USA. Ve skutečném životě je však Bullock Američanka a Reynolds je z Kanady. (TomikZlesa)
  • Po opustení imigračného úradu vedú obaja hlavní predstavitelia (Sandra Bullock a Ryan Reynolds) rozhovor, počas ktorého prejde komparzistka v svetlozelenom saku okolo nich celkovo trikrát, stále v tom istom smere. (Gareth_Jones)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama