Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (850)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tradiční slabina romantických filmů, konec sráží výsledné hodnocení o jednu hvězdičku. První polovina je samozřejmě bez debat skvělá, jakmile příjde ke slovu ovšem trošku těch romantických klišé, tak je problém. Nějak se film ovšem uzavřít musel, takže no problemo. Sandra Bullock vypadá dobře, Ryan Reynolds taky v pohodě. Nejvíce se mi líbila scéna orel a pes :) 60% ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já mám taky jeden návrh. Pojďme to udělat tak, aby si Anne "poseru každej zajímavej námět" Fletcher už nikdy nic nenatočila. Sandra Bullock zvládá roli tvrdé a nekompromisní editorky - ala Meryl Streep v ďábel nosí Pradu - na výbornou. Stejně tak Reynolds svého poskoka, ale co měla proboha znamenat ta klišovitá romantická proměna, když tam chemie vůbec nefunguje? Ano, ona funguje na 100% tam, kdy je ona šéf a on nosí kávu, ale potom v nějaký lásce vůbec ne. ___ Čekal jsem mnohem víc a asi na deset minut jsem v kině usnul. Mám pocit, že jsou čím dál tím víc ty sedačky pohodlný :-) Za ty prachy se jít vyspat? Hm. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem neviděl žádný nový film se Sandrou Bullock, a tak mě zajímalo, jak dopadl tenhle, ale musím přiznat, že jsem tuhle slátaninu doslova přetrpěl. Předně Sandřina role ve scénáři působí jako by byla psána pro výrazně mladší herečku a odpovídal by tomu i výběr jejího hereckého kolegy Ryana Reynoldse. Oba se navíc k sobě ani moc nehodí a většinu času spíš hrají vedle sebe, než spolu, nenápadně soupeří o to, kdo si ve filmu urve větší prostor. Scénář je vůbec hrozný. Naše hlavní hrdiny dost často vrhá do velmi nepravděpodobných situací. Nejdříve je Sandra coby Margaret Tate ambiciozní, nesympatickou a namyšlenou šéfkou nakladatelství, která si jde nekompromisně za svým a je to prostě mrcha, která nemá úctu ke svým kolegům, ale už o hodinu později je ve filmu jakoby mávnutím kouzelného proutku milou, hodnou a sympatickou ženou, která všech svých činů lituje, ale důvod k této změně znají jen scenáristé. A to že se tihle dva do sebe zamilovali, ačkoliv se před tím nemuseli, tak to jsem jim nežral ani omylem. Že je to trefa vedle, hovoří i jasná scenáristická křeč v podobě velmi zoufalých rádoby vtipných scén. Scény s orlem unášejícího malého pejska v drápech a nebohá Sandra se tomu snaží zabránit nebo lesní obřad babičky s příšerně tančící Sandrou jako by vypadly z úplně jiného filmu. Zoufalý byl pohled i na Sandřino ( téměř) nahé tělo poté, co vylezla ze sprchy. Přece jen už má po sezoně a ve filmu jí to celkově moc neslušelo. Přiznávám, že i klady se tu najdou. Třeba úvodní dvacetiminutovka nemá chybu nebo herci ve vedlejších rolích působili přirozenějším dojmem než hlavní hvězdný pár, ale po příjezdu na Aljašku, kam veze své rodině Andrew představit svou překvapivou snoubenku, to jde s celým filmem z kopce. Prostě tady milá Sandra Bullock šlápla hodně vedle a tenhle nevtipný film je parádní slátanina. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, kdy někdo podlehl sekretářce. Teď honem na imigrační zamést to pod koberec…. Úvod – 15 minut – vypadá dost zajímavě a vesele. S.Bullock je sympatické monstrum, které s podřízenými zachází jak s otroky a R.Reynolds zase dokonalej nahrávač. Vzpomínám na Zelenou kartu, která mne tenkrát pobavila. Perfektně jim to spolu ladí a já mám na tváři takovej ten sympatickej škleb. Přestože Zelená karta byla jiná, také zde jde o sympatickou nenáročnou romantickou komedii, které ,,hraje“ na rodinné hodnoty a upozorňuje, že nejen štěstí, ale i lásce se musí občas naproti. Závěr mě k slzám nedohnal, ale ani mi nepokazil zážitek z příjemně prožitých 107 minut. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Překvapivě docela příjemná romanťárna. Sandra Bullock se sice zase snaží zkazit co se dá a její přerod z mrchy v dobračku jsem jí vůbec nevěřil. Ryan Reynolds to ale všechno zachraňuje a svým charizmatem pomalu utáhne celý film. A vedlejší postavy, v čele s babičkou, jsou taky fajn. Celý to navíc celkem příjemně uteče, i když kdyby se na stopáži takových 10 minut ubralo tak by to nebylo na škodu. Celkově ale příjemná romantická jednohubka, která sice žádným velkým filmem v rámci žánru nebude,ale vaší drahé polovičce se to bude líbit. A to se počítá. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Film získal 20 nominácií v diváckych anketách a v roku 2009 sa stal najziskovejšou romantickou komédiou, keď si z tržieb kín odniesol 317 miliónov dolárov. (Raccoon.city)
  • Po opustení imigračného úradu vedú obaja hlavní predstavitelia (Sandra Bullock a Ryan Reynolds) rozhovor, počas ktorého prejde komparzistka v svetlozelenom saku okolo nich celkovo trikrát, stále v tom istom smere. (Gareth_Jones)
  • Hlavná časť príbehu sa odohráva v dome na Aljaške. V skutočnosti sa táto stavba nachádza v americkom Manchestri v štáte Massachusetts. Nachádza sa v ňom deväť izieb s dominantou veľkou obývačkou a desať kúpeľní. Interiér domu kompletne prerobili, pretože bol zariadený priveľmi koloniálne, čo im vôbec nevyhovovalo. (Raccoon.city)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama