Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (850)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tradiční slabina romantických filmů, konec sráží výsledné hodnocení o jednu hvězdičku. První polovina je samozřejmě bez debat skvělá, jakmile příjde ke slovu ovšem trošku těch romantických klišé, tak je problém. Nějak se film ovšem uzavřít musel, takže no problemo. Sandra Bullock vypadá dobře, Ryan Reynolds taky v pohodě. Nejvíce se mi líbila scéna orel a pes :) 60% ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zvláštní… od tohohle filmu jsem nic nečekal, dlouho jsem se mu vyhýbal (jen jméno režisérky, která má na svědomí dva opravdu slabé filmy, bylo pro mě dostatečná výstraha) protože dnešní (americké) komedie jsou prakticky na jedno brdo, jen si vždy dosaďte jiné herce. A právě proto jsem si sehnal a nakonec teda i pustil tuto komedii - mám rád jak Sandru, tak Ryana a poslední dobou začínám hodně mít rád i Betty (kdo by nechtěl takovou čupr babičku). A musím říct, že tento film mě hodně příjemně překvapil. Zpočátku mi to připomnělo snímek Ďábel nosí Pradu, pak to přejde spíše do snímku Zelená karta, ale kupodivu ani jednou mi to nepřišlo jako nějaká hloupá vykrádačka, protože film pak jede ve svých kolejích. Neříkám, že to jsou koleje nové, které bychom v rámci romantických komedií posledních let neviděli asi milionkrát, ale nesnaží se kopírovat ani jeden z výše zmíněných filmů, což je plus. Vtípky tu jsou vcelku vtipné, trapných momentů je zde opravdu minimum a jak už jsem předznamenal, casting se povedl - Sandra i Ryan mají mezi sebou tu správnou chemii, Malin je kočka a jak už jsem psal, chci mít babičku jako je Betty White. Jestli to bylo kombinací těchto faktorů, co jsem právě vyjmenoval, nevím. Ale co vím je, že jsem tomuto filmu křivdil ještě předtím, než jsem ho zhlédl a teď vím, že jsem udělal chybu. Jedna z mála amerických komedií poslední doby, kterou si určitě nechám a někdy ji zhlédnu zase… 80 %. ()

Reklama

lesumir 

všechny recenze uživatele

Já mám taky jeden návrh. Pojďme to udělat tak, aby si Anne "poseru každej zajímavej námět" Fletcher už nikdy nic nenatočila. Sandra Bullock zvládá roli tvrdé a nekompromisní editorky - ala Meryl Streep v ďábel nosí Pradu - na výbornou. Stejně tak Reynolds svého poskoka, ale co měla proboha znamenat ta klišovitá romantická proměna, když tam chemie vůbec nefunguje? Ano, ona funguje na 100% tam, kdy je ona šéf a on nosí kávu, ale potom v nějaký lásce vůbec ne. ___ Čekal jsem mnohem víc a asi na deset minut jsem v kině usnul. Mám pocit, že jsou čím dál tím víc ty sedačky pohodlný :-) Za ty prachy se jít vyspat? Hm. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock se asi hned tak romantických rolí nezbaví, nicméně tato role jí fakt sekla a mohu opravdu konstatovat, že jí to tady sedí i když nejeden škarohlíd by řekl, že by toho "romantického diblíkování" Sandra a Meg Ryan měly zavčas nechat, pravdou je, že se mi film moc líbil a na tutovku si ho pro relax v dohledné době pustím znovu.... 70% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak priemerné, až je to podrpriemerné. Načo sa takýchto kvázi vtipných a kvázi romantických komédií točí toľko? A pre koho? A prečo v nich hrajú stále tie isté herečky, ktoré nemladnú, zato ich partnermi sú stále mladší herci? A prečo si nedám povedať a občas si takýto film pozriem a potom som na seba naštvaný, že som si mohol pozrieť radšej nejakú filmovú klasiku? ()

Galerie (33)

Zajímavosti (20)

  • Přestože se většina filmu odehrává na Aljašce, ve skutečnosti se natáčelo v Bostonu a na jeho severním pobřeží. V jedné ze scén můžeme vidět slavnou ikonu Rockportu, "Motif No. 1", malou červenou chatrč proslulou tím, že se stala námětem pro díla mnoha slavných malířů a fotografů. Zasněžené hory na severním pobřeží nenajdete. Ty byly přidány digitálně. (TomikZlesa)
  • Sandra Bullock hraje Kanaďanku Margaret, která si chce vzít svého asistenta, Američana Andrewa (Ryan Reynolds), aby se vyhnula deportaci z USA. Ve skutečném životě je však Bullock Američanka a Reynolds je z Kanady. (TomikZlesa)

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama