Reklama

Reklama

Margaret Tateová nemá žádný osobní život a je oddána svému náročnému zaměstnání. Pracuje jako výkonná šéfredaktorka knižního vydavatelství, která se s oblibou vozí po svých podřízených včetně svého asistenta Andrewa. Když se dozví, že jí nebylo obnoveno vízum a hrozí jí deportace z USA, prohlásí se před imigračním úředníkem za Andrewovou snoubenku. Zaskočený asistent svou šéfovou z duše nesnáší, nakonec s návrhem souhlasí jen pod podmínkou, že ho po svatbě udělá redaktorem a pojede s ním na rodinnou oslavu na Aljašku. Imigračnímu úředníkovi jsou od začátku podezřelí. Informuje je proto, že budou vystaveni sérii otázek o sobě navzájem a pokud se jejich odpovědi nebudou shodovat, Margaret bude deportována a Andrew půjde do vězení. Svatba se blíží, málokdo jí věří, ale pro dříve silně ponižovaného asistenta je to jedinečná možnost, jak své nadřízené oplatit všechno dosavadní příkoří. (TV Nova)

(více)

Recenze (849)

POMO 

všechny recenze uživatele

Stopercentne naplnené ambície šablónovitej hollywoodskej romantiky s neodolateľne sympatickými hercami a psom na záhrade. Ukážkový príklad dokonalého komerčného produktu / radikálne obmedzených možností akejkoľvek autorskej kreativity. Sandru Bullock aj Ryana Reynoldsa mám rád, ale toto už trochu bolelo. Prečo sa v novom storočí nekopíruje radšej šablóna Lásky nebeskej? ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Ohraný romantický popcorn s neoriginálním námětem, ale na Sandru se docela příjemně kouká a taky vypadá jako pěkná třicátnice, i když jí už pěknou řádku let není. Všichni víme už předem, jak to skončí a ani od filmu víc nečekáme. Já však čekal alespoň trochu víc té komediální složky, vtipu tu však není ani za mák. Naprosto průměrný film, kterému by pět hvězd nedala snad ani moje babička, kterou dojal každý film, ve kterém muž políbil ženu a vznikla z toho ♥. (5/10) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je sice průhledný jak horský jezírko, ale dokáže docela dobře pobavit a to je hlavní. Jo a Sandy je na svůj věk fakt kus baby, sice se jeden nemá na jejím hrudníku čeho chytit , ale jak říká kámoš "představ si tam měchy pěněz a máš to". ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasická romantická komedie, u které je úplně jedno, jaká hollywoodská hvězda by hrála hlavní role dvou protikladů. Pokaždé by to bylo fajn. Nicméně Sandra Bullock a Ryan Reynolds se toho zhostili se ctí a tak z filmu udělali příjemnou komedii, u které se na gauči dobře hoví. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $40miliónovTržby USA $163,958,031Tržby Celosvetovo $317,375,031Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,521,446Tržby za predaj DVD v USA $114,965,015Pripravte sa na divokú "romantickú?" jazdu na Aljašku! Možno to nie je po všetkých stránkach dokonale vyleštený diamant ale aj tak to je viac než by asi každý od komédie mohol čakať. Hlavne v poslednej dekáde dosť komédie ako také stagnujú a nedokážu moc toho ponúknuť, prevažne len klasickú otrieštenú "otravnú" vtieravú prevarenosť. Mňa osobne duo Bullock-Reynolds dostalo, aj keď Sandra Bullock je vo svojom hereckom prejave dosť kolísavá, našťastie tých slabších chvíľ je tu s ňou minimum, aj vďaka skvele sekundujúcemu Ryanovi Reynoldsovi, prípadne starkej(Betty White) opantanej starými rodinnými zvykmi. Treba jednoznačne pochváliť debutujúceho scenáristu(Pete Chiarelli) a jeho šikovné dialógové hrátky vyšperkované k dokonalosti, ja som sa smial po celý film do popukania. Okrem skvelých humorných scén, je v príbehu zachytené aj príjemné iskrenie medzi hlavnou dvojicou, občasné a asi aj nevyhnutné klišé sa tiež dá zniesť, proste komédia na uvoľnenie mysle, ktorá sa dá zožrať aj s navijakom. Je možné aby všetko čoho sa dotkne dvojica Alex Kurtzman a Roberto Orci(pre rok 2009 napísali scenár pre Transformers 2, Star Trek) premieňala v zlato? -aj keď na tomto projekte boli podpísaný len ako producenti. A že by režisérka Anne Fletcher sa po Nancy Meyers stala novou kráľovňou romantických komédií? /videl v kine: 100%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Pete Chiarelli .. Stonásobně obšlehnuté náměty, jen pospojované do jiného celku. S tradičním "zvratovým" průběhem a jediným možným finále. Co ovšem musím připustit je fakt, že jsem se místy skutečně dobře pobavil, byť celá romantická příběhová linka prakticky žádné nekomediální překvapení nepřinese. Dalo by se dokonce říct, že Sandra Bullock je zpět (i když sám jsem ji nikdy v nějakém tom pomyslnéím hereckém čele neměl), roli zvládla výborně a na pětačtyřicítku vypadá jako stále slušná slečna. Jednorázovka na nedělní odpoledne / rande zn. ideální. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Pre mna rozhodne jedna z najprijemnejsich romantickych komedii, ake som kedy videla. Malo to grady, humor, chvilky na zamyslenie, ale hlavne uzasne obsadenie, kde fungovala chemia na 100 %. Sandra a Ryan maju taku charizmu, ktora sa musi hladat naozaj s lupou a na mna to rozhodne ucinkuje :) Ach, skoda, ze nezijeme v rozpravke... ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Sandra Bullock na mě fungovala kdysi dávno (viz např. hodnocení filmu jako Živelná pohroma) a překvapivě jí dokážu podlehnout i dnes. 70% a v rámci žánru nahoru. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Není to poprvé, kdy někdo podlehl sekretářce. Teď honem na imigrační zamést to pod koberec…. Úvod – 15 minut – vypadá dost zajímavě a vesele. S.Bullock je sympatické monstrum, které s podřízenými zachází jak s otroky a R.Reynolds zase dokonalej nahrávač. Vzpomínám na Zelenou kartu, která mne tenkrát pobavila. Perfektně jim to spolu ladí a já mám na tváři takovej ten sympatickej škleb. Přestože Zelená karta byla jiná, také zde jde o sympatickou nenáročnou romantickou komedii, které ,,hraje“ na rodinné hodnoty a upozorňuje, že nejen štěstí, ale i lásce se musí občas naproti. Závěr mě k slzám nedohnal, ale ani mi nepokazil zážitek z příjemně prožitých 107 minut. PŘÍBĚH **** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Nathalie 

všechny recenze uživatele

Devil wears Prada meets Zelená karta. Romantický cukrovar, v němž je vzorec ňoumovitý podpantoflák a údernická kanadská ochechule doplněn netradiční aljašskou scenérií a komikou, která staví na šílené rodině, šíleném psisku (American pie revival?) a patálii s úřady. Celá ta trapnost je předvídatelně umírněná, až na několik narážek striktně celibátní, Sandra Buldok nicméně vypadá díky přesčasům v maskérně půvabně a roli nesnesitelné šéfky na rozdíl od dýchavičného Reynoldse nikterak nekazí, takže ta jedna vtipná scéna (orel a pejsek rulez) , jeden o-bozi-vidíme-téměř-romantický moment, snesitelný soundtrack a okouzlující lokace k průměru postačí. As for me: proposal rejected. Možná mi prostě koncept woman on top nesedí:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Aaron Zigman: 1. Hot & Cold (Music Trailer) - Katy Perry ,2. Find My Way - The Gabe Dixon Band ,3. I’ve Got You Under My Skin - Michael Bublé ,4. Coolin’ - Alex Wilson and Paul Booth ,5. So Danco Samba (I Only Dance Samba) - Stan Getz & Luis Bonfa ,6. Relax - Frankie Goes to Hollywood ,7. U Cant Touch This - MC Hammer ,8. Cult Of Personality - Living Colour ,9. Freedom - Beautiful Creatures ,10. Get Low - Lil Jon & Elephant Man ,11. Canon In D - Johann Pachelbel ,12. It Takes Two - Rob Base and DJ EZ Rock, ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Aj, tyhle filmy, ve kterých ze zapšklé ženštiny pod tíhou lásky vyhřezává při sledu pokusů o vtip její lepší já, to není nic pro Subjektiva. Za 5 minut zná člověk konec a pak již jen útrpně čeká, až přijde. Co chvíli pak přichází všeliká další poznání, jako třebas: a ejhle, ta žena říká: "...neumím plavat!" Tak to ona asi někdy spadne do vody. A taky že jo. A takové filmy že ne. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Zatímco zápletka může na první pohled působit za vlasy přitažená (kdo by se do téhle situace nechal navést i přes vyslovená rizika?), postupující nosná linka, navěšené gagy i všechna příslušně upravená romantická klišé fungují přímo pohádkově. Největší prémií je ale Sandra Bullock, která vypadá a hraje nejlépe v kariéře a každou svou replikou nebo gestem mě rozněžňuje až na doraz. Když připočtu přirozenou chemii se spolehlivým Reynoldsem, spokojenost narůstá vysoko nad úroveň milé romantické komedie. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nesmej sa. Je to do plaču.“ Nemám príliš v láske romantické komédie, Sandru Bullock nijako extra nežeriem (ale rešpektujem ju, keď chce a má poruke dobrý materiál, vie byť veľmi dobrá, síce nie nejako extra herecky nadaná a talentovaná, ale profesionálna a presvedčivá hej) a Ryana Reynoldsa pokladám za fajn týpka, ale neucvrkávam si z neho. Napriek tomu je Návrh vydarená, príjemne oddychová a sympatická (i vďaka postavám a dialógom) ľahko nadpriemerná záležitosť. Obe hlavné postavy sú síce amorálne dno (Bullock pácha ukážkový zločin kvôli „zelenej karte“ a ako šéfka stojí za ho*no, Reynolds ju pre zmenu vydiera tým, že jej v páchaní trestného skutku pomôže, ak mu v práci udelí vysokú funkciu). Avšak treba povedať, že je to tak dobre zahraté, že vám to nevadí a takmer vôbec sa nad tým nepozastavujete (Bullock to celé produkovala). Obaja majú skvelý cit pre sitkom, čo je obzvlášť vidno u Reynoldsa, ktorého minimalistická mimika je miestami neskutočne smiešna a je presným opakom napr. megaprehrávajúcveho Jima Carreyho (scéna u agenta, kedy mu oznamuje, že ak sa dopúšťa trestného činu, môže za to dostať v prípade dokázania viny fajnovú pokutu a pár rokov za mrežami, zrejme raz vstúpi do komediálnych análov). Pozitívne ma zaujali herci v podporných úlohách, running gag s megarozkošným psíkom, krásna Aljaška, plno vydarených scén (zrážka dvoch nahých tiel alebo najodpudzujúcejší mužský striptíz v dejinách modernej americkej kinematografie) a ešte viac skvelých dialógov a suchých hlášok („Vieš, ako to bude vyzerať na tvojom pohrebe?“ – chvíľa hrobového ticha – „Nikde nikto.“). Nečudujem sa, že diváci boli nadšení, berúc kiná útokom: snímka s rozumným rozpočtom 4O miliónov ich na celom svete zarobila 317. P.S. Dajme tomu, že som Kanaďan, ktorý príde na dva dni do USA. Na ulici stretnem ženu, zamilujem sa do nej na prvý pohľad, ona do mňa a rozhodneme sa, že na druhý deň budeme mať svadbu. Láska na prvý pohľad je v USA trestná? Je zakázané, vziať sa 12 hodín po spoznaní? Ak nie, tak prečo by ma mali vyšetrovať, či viem, aký je jej obľúbený šampón? SAMOZREJME, že to neviem, poznáme sa predsa iba 12 hodín. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Před třemi dny jsem tě nesnášel a snil jsem o tom, že tě přejede auto nebo se otrávíš. - To je milé." Ve svým pracovním životě jsem byl šikanován nejednou svou nadřízenou, ale všechny byly spíše těžší než vyšší, takže jsem si to pořádně neužil. Být jí však Margaret, tak vrním blahem a kdybych dostal šanci ji trošku potýrat, tak bych si to skutečně vychutnal. Ale konec snění. Tu šanci dostal Andrew a já musím uznat, že se mu to povedlo. Mezi nedobrovolnými snoubenci to zkrátka přívětivě jiskřilo, mezi jejich ústy poletovaly vtipný repliky a mně s nimi, rodinou, imigračním úředníkem, orlem, psem a mobilem bylo moc fajn. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Možná jsem dlouho neviděl pořádnou romantickou komedii, ale jsem spokojený a kdybych měl dat tři hvězdičky, připadal bych si jako pokrytec. Ano, pod veškerou kritiku se klidně podepíšu, ale všichni herci jsou prostě hrozně sympatičtí a všechna ta klišé strašně oživují. A Sandra je i v pětačtyřiceti miláček. 70% P.S. Zápletka připomíná film mnohem starší než Zelená karta: http://www.csfd.cz/film/16224-come-live-with-me/ ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Relativně zajímavá premisa zasévá semínko naděje v originální komedii se silným charakterem v popředí, jenže následný vývoj ne a ne vybočit ze zajetých kolejí, přičemž potvrzuje všechna předpokládaná žánrová klišé. Takový film mě už po sté nemůže oslovit, natož trvanlivěji zasáhnout. Většina zábavy je koncentrována v silné a dobře zahrané postavě Sandry, jakožto náročné businessmanky, a jejích konfrontacích s vesnickým prostředím... Nebýt ní, tak fakt nevím. 5/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Typická romantická komedie, která baví, nenudí, ale jen ten konec je tak hnusně hollywoodskej (tím myslím její proslov na svatbě a jeho proslov v kanceláři), až mě to bolí. Jinak to určitě stojí za shlédnutí. ()

Související novinky

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

Tatum a Bullock hvězdami romantické komedie

30.12.2020

Mělo se jednat o opětovné setkání hvězd filmu Návrh Sandry Bullock a Ryana Reynoldse, nakonec se ale v nové romantické komedii The Lost City of D od studia Paramount objeví po boku známé herečky… (více)

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

Šíleně bohatí Asiati mají bohaté problémy

06.09.2019

Člověk by řekl, že když studiu nějaký film, obzvlášť chválená komedie, ještě navíc s asijskými hrdiny v popředí, vydělá nečekaně velký balík peněz, budou zástupci studia ochotní tvůrcům na… (více)

Sandra a Ryan tentokrát v akci

Sandra a Ryan tentokrát v akci

09.06.2010

Jejich loňská spolupráce Návrh vydělala při 40-milionovém rozpočtu jen v kinech krásných 317 milionů. Člověk logicky čeká dvojku, ale namísto toho dostaneme nový příběh a nové postavy. To, co se… (více)

Reklama

Reklama