Reklama

Reklama

Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (34)

Trailer 1

Recenze (764)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Celkem milé, vtipné se slušným dabingem. Jsem už ale toho všeho tak nějak přeslazen. Už při sledování jsem si uvědomoval, že si tvůrci dokonale vyhráli s detaily a různými fórky, sám příběh už však tak skvělý nebyl. Dokonce jsem ke konci občas koukl na hodinky. Jednou vidět stačilo. Tři mrtváci. * * * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Čistě průměrný film. Tvůrci zřejmě zamýšleli kanonádu vtipů, jenže zdaleka ne všechny pokusy o humor jim vyšly, navíc se nevyhnuli asi největšímu nešvaru současné (především americké) komediální tvorby - bolestivě krkolomnému kombinování humoru s moralizujícím poselstvím. Ano, ano, tu a tam jsem se vážně zasmál, ale často to zkrátka bylo takové, hm, bezkrevné.___P.S. Vlk(odlak) Wayne se v českém dabingu jmenuje Helmut a má německý přízvuk. Tuší někdo proč? ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Lidi o strašidlech říkají spoustu ošklivých a nepravdivých věcí, třeba to, že upíři sají krev. Ale fuj, co si myslí, že by požírali něco trejfe, hnusnou lidskou krev? A vlkodlaci že jsou zlí? Takoví rozkošní vlci a ta jejich štěňátka, celá smečka těch nevycválaných zmet... bratránci drazí. Když chcete odsuzovat, zameťte si před vlastním prahem, já tam pak zkusím strčit prstík nebo dva a běda vám, jak budete asociální a skřípnete mi ho mezi dveře. To bych musela ... s vlídným úsměvem zkusit znovu podruhé, nebo po sto osmé, nebo po milion šesté, protože my strašidla jsme přímo nelidsky báječná stvoření. A je s námi neuvěřitelná sranda. Ona taky možnost měnit se v netopýra, létat na stole či na koštěti, používat draka k vyhřívání sauny nudu prakticky nepřipouští. Jedna věc funguje stejně ve světě strašidel i lidí, když se na někoho podíváte a ozve se to magické (vida, kouzlo, takže to patří přeci jen k nám) "cink". Jo, lidi, mějte rádi svoje strašidla. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Extrémně uřvané, hektické a nepříjemné na sledování. A s velmi hloupými a nesympatickými postavami. Slušně využité 3D je skutečně jediným kladem filmu... Kdyby nevyšel před měsícem Norman a duchové (ne dokonalý, ale aspoň sympatický film), zřejmě bych přesto o třech hvězdách přemýšlel. Takhle ale ty věci nemám důvod odpouštět. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavná ptákovina s alegorickým morálním ponaučením - především problematika rasismu. Líbily se mi rozličné vtípky a gagy (až na prvoplánové prdění a spol.) i nápady ohledně strašidel. Škoda, že film nebyl temnější (hm, to by ho musel točit nebo alespoň produkovat T.Burton), a tak pocta klasickému žánru se skrývala jen v úvodní scéně. Většina novějších animáků mě už dopředu děsí a nostalgicky vzpomínám na sílu klasických disneyovek. Žádná bomba, ale nenudil jsem se. Slušivá animace! Ovšem poslední song byl naprosto otřesný, já bych tam dal gothic rock nebo dark wave, dobře, alespoň pochmurné EBM. Já vím, je to pro děti, ale proto tam snad nemusí být podbízivé cukrkandlové rapování...3,5* ()

Galerie (68)

Zajímavosti (23)

  • Když Johnny (Andy Samberg) ukazuje Mavis (Selena Gomez) východ slunce z úkrytu ve stínu, jde o nesmysl. Pokud je nějaký objekt naprosto schován ve stínu a nedopadá na něj žádné světlo, nemůže za žádných okolností zdroj světla vidět. Mavis však vidí východ přímo, má jeho odraz v očích - v tom případě by se její tělo ocitlo v plamenech. (CrypzzXD)
  • Jediný lidský hlavní hrdina se jmenuje Jonathan (Andy Samberg), stejně jako hlavní hrdina knihy "Drákula". (Dracconnis)

Související novinky

Johnny Depp bude neviditelný

Johnny Depp bude neviditelný

11.02.2016

Universal to s filmovým vesmírem s klasickými monstry myslí vážně. Mumii už se upsal Tom Cruise, do Frankensteinovy nevěsty je lákána Angelina Jolie a Aaron Guzikowski (Zmizení) píše nového Vlkodlaka… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Reklama

Reklama