Reklama

Reklama

Michael Dudikoff zachraňuje viceprezidenta Spojených států z rukou teroristů. Ozbrojená skupina mezinárodních zločinců přepadne chemickou laboratoř a zmocní se velice nebezpečné látky. Poté teroristé unesou letadlo, na jehož palubě je viceprezident Spojených států, a diktují vládě podmínky: pokud nebude propuštěn z vězení jejich kumpán, svrhnou ukradený jed na Los Angeles a zničí veškerý život nejen ve městě, ale i v okruhu dalších tří set kilometrů. FBI proti nim vysílá speciální jednotku, do níž se dobrovolně přihlásil Rick Harding (Michael Dudikoff). Mnoha zásahy zocelený mladý muž má velmi osobní důvod, aby si to s teroristy rozdal – mezi pasažéry uneseného letadla je jeho žena... (Řitka video)

(více)

Recenze (42)

solver 

všechny recenze uživatele

Rok po natočení Skály a Boeingu 747 v ohrožení někoho zasvrbělo a natočil remake. Dudi vzal nejspíš ty samé Russelovo brejle z rekvizitárny a s výrazem intelektuála, Nicolasovo injekcí a čtvrtým danem z jiu-jitsu, šel do akce s uřvaným poručíkem, který si zakládal na tom, aby jeho lidi věděli do kolika let se počůrával. Jelikož jsme všichni věděli, jak to dopadne, překvapilo nás jen málo. Např. že s tím placebem šel odklidit zvracejícího pilota a v pohodě přistál - to měkkejš Nicolas se sotva válel a zažehnul zelenou světlici. Holt VX bylo asi trochu víc biohazard. Pak mě zajímalo, co mu to vlastně chtěla ta jeho říct - tipoval jsem to na rozvod, protože Dudi se nechtěl množit, asi ještě neměl vyděláno dost dolarů - ale vlastně mu šla říct, že mu podjely nohy. Doktor se zkrátka nejistil antikoncepčně a výmluva na to, že do toho zlého světa nechce přivést potomka, se nekonala. Mému oku nemohla uniknout sadistická pravá ruka hlavního zloducha (Die Hard III), a úlisný reportér (Die Hard), zkrátka vykrádačka a mix toho, co bylo do té doby natočeno :-) ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele

Pamätám si, že posledný film s Dudikoffom bola volovina a on tam hral pakokota, tak som si dal pauzu od jeho filmov a bola to silno dlhá pauza. teraz som sa vrátil a hoci je tento film nič extra, stále má isté aspekty fajn zábavy a hoci akcia je 5-korunová, záporák nič moc, vykráda sa tu niekoľko filmov (menovať ich nejdem stačí prepátrať komentáre) tak v rámci Dudikofovín ide o vcelku v pohode film za 3*. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že by se ti teroristé dostali tak snadno do té chemické laboratoře, kde je výroba nebezpečných chemikálií, kterou dokonce hlídali vojáci. A to nebyla jediná nelogičnost tohoto akčního snímku. Dal by se tu vypsat mnohem obsáhlejší seznam. Celý film mi svým zpracováním přišel jako epizoda z nějakého akčního seriálu, teď mě napadl legendární MacGyver. Ale na Richarda Deana Andersona se koukalo mnohem lépe než na Dudikoffa. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

SPOILERY: Hele Ratnere! = Scéna ze začátku filmu, která mi utkvěla v paměti. Michael Dudikoff si při této hlášce sundává sluneční brýle a působí skutečně jako správný frajer. Dále si vzpomínám, jak si hlavní hrdina - Rick Harding (Dudikoff) aplikuje injekci do týla a zachraní se tak před účinkem Bromexu. No a vybavuji si také rvačku v letadle, při které Rick použije pánvičku jako zbraň. Těžké béčko, ale jednou se to dá vidět... ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film s Michaelom Dudikoffom. Má celkom dobrý príbeh o únose lietadla s viceprezidentom, pričom na palube sa nachádza aj biologická zbrań a manželka hlavného hrdinu. Normálne mám takéto príbehy rád, ale tu sa až moc opakuje z iných filmov, hlavne Skala a Boeing 747 v ohrození, pričom sú tu aj skoro presne okopírované scény z týchto filmov, či už zatvorenie nakazeného vojaka v mieste s biologickou zbrańou alebo prechod vojakov do lietadla. Akcie tu moc nie je, ale ani tak moc nezaujme. Pomerne dlho trvá, kým sa komando dostane na palubu lietadla, pričom dovtedy sa uskutočnia len dve nezaujímavé prestrelky, ale ani potom sa toho moc akčného neudeje, až na konci, ktorý je ale až moc krátky. Najviac ma tu zaujalo perfektné zlomenie väzov na toaletách, ale aj popravy rukojemníkov sú zaujímavé. Hudba tu nie je najhoršia, ale je rovnaká ako vo filme Útok na ponorku. Myslím si, že tento film sa dá úplne bez problémov pozrieť, ale aj tak moc nemá čím zaujať. Objektívna kvalita filmu- 50%, film sa páči mne na 55%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Náčelník teroristů se jmenuje Gruber (Richard Norton), což je pocta filmu Smrtonosná past (1988), kde se postava Alana Rickmana – jakožto hlavy teroristů – také jmenovala Gruber. (GASTON73)
  • Natáčení filmu probíhalo v září 1996 v lokalitě Los Angeles (Kalifornie, USA). (GASTON73)

Reklama

Reklama