Uživatelská zóna Přihlásit Registrovat Ztracené heslo

My Bloody Valentine

Horor / Thriller / Mysteriózní / Krimi
USA, 2009, 101 min

Režie: Patrick Lussier
Hrají: Jensen Ackles, Jaime King, Kerr Smith, Edi Gathegi, Kevin Tighe, Tom Atkins, Megan Boone, Betsy Rue

komentáře
V kinech ČR:30.04.2009Bioscop
V kinech SK:30.04.2009MagicBox
Na DVD od:24.08.2009MagicBox

Obsah:

Před deseti lety tragédie změnila město Hormony navždy. Tom Hanniger, nezkušený horník, způsobil havárii v tunelech, které uvěznily a zabily pět mužů a poslaly jednoho přeživšího, Harryho Wardena, do trvalého kómatu. Ale Harry Warden chce pomstu. Přesně o rok později, na den sv. Valentýna, se probouzí... a brutálně zavraždí dvaadvacet lidí krumpáčem před tím, než je zabitý. Deset let nato, Tom Hanniger se vrací do Harmony na Valentinský Den, stále pronásledovaný smrtmi, co zavinil. Bojující k vytvoření kompenzace ke své minulosti, zápasící s nevysvětlitelnými pocity ke své ex-přítelkyni, Sarah, která je nyní vdaná za jeho ... (zobrazit celý text)

Komentáře uživatelů k filmu
profil / všechny komentáře uživatele POMO **

Televízna inscenácia, ktorá sa topí v krvavej brutalite a 3D efekty využíva prekvapivo poskromne a nenápadito. Vďaka lenivosti scenáristu (ktorému jediné čo sa darí je skryť vrahovu identitu) asi najzaostalejšia vyvražďovačka široko ďaleko. Že sa nenachádzame v osemdesiatych rokoch ale v súčasnej kinematografii, prezrádzajú iba modernejšie "štekle" na nohách jednej nahej a čoskoro rozpáranej blondýny.

profil / všechny komentáře uživatele Blizzard **

Patrick Lussier směle pokračuje ve své hororově béčkové řadě a ani tentokrát svým nejnovějším počinem nepřekvapil. Na rozdíl od blonďaté plochodrážky s lentilkami, které ani 3D nepomůže, mě alespoň potěšil pekelný Jensen Ackles aka Dean ze seriálu "Supernatural" a zajímavé úvodní titulky, ale zbytek filmu snad nemůže fungovat ani jako levná americká popcornovka večer u televize. Remaky již ne zrovna kvalitních filmů z minulosti by se točit opravdu nemusely, ale dnešní svět dává bohužel prostor vzniku spoustě nekvalitních snímků, které se na nás linou ze všech stran filmového plátna. Tento skvost ale nezachránila ani nálepka 3D, neboť se jedná o tak podprůměrný slasher, jehož tvůrce byste raději umlátili krumpáčem, než abyste na něj šli (znovu) do kina. (4/10)

profil / všechny komentáře uživatele imf **

K uzoufání nudný slasher s nesympatickým vrahounem, který spoléhá na 3D efekty a divnou pointu, jež se divákům skoro až vysmívá. Je to smutné resumé, dlážděné velkým množstvím neinvenčně popravených komparsistů (100+1 rána krumpáčem). V kině radno vyhnout se, ve videopůjčovně odhodit co nejdál od sebe a pak sáhnout do regálu znovu a naslepo. Šance, že vytáhnete něco lepšího se blíží absolutnu.

profil / všechny komentáře uživatele Malarkey **

Na tomhle filmu je nejzajímavější jen to třetí slovo v názvu, 3D, což znamená, že už i horor se dostal na třidé plátna a krev tu dostává prakticky nový rozměr. Jinak je to klasická vyvražďovačka, kde se snaží o příběh, ale stejně se tu kuchaj o stošest a nikoho to moc netrápí, hlavně když je krev a co nejbizarnější umírání, Produkce, co stojí za sérií Saw se každopádně nezapře.

profil / všechny komentáře uživatele AngelAngie odpad!

Jééé, nakoupím si litry červené barvy, pošlu pár SMS kamarádům a natočíme si "super" jarní horor, to bude ale trhák!

profil / všechny komentáře uživatele Cervenak **

To chce vážne talent, natočiť film s takým množstvom nahoty a brutality tak nudne, že vás z letargie nevytrhne ani lúskanie lebiek krompáčom. Trochu to zachraňuje záverečná dvadsaťminútovka, ktorej sa hrou na "ktorý z tých dvoch to teda je?" predsa len darí vytvoriť isté napätie. Áno, a ešte sa mi páčila tá vytrhnutá čeľusť.

profil / všechny komentáře uživatele larelay ***

No co... Ja som sa na tej stupidite fantasticky bavila. Ze to bolo primitivne? Nevadi. Ked ja mam tie vyvrazdovaky tak rada :D

profil / všechny komentáře uživatele tron **

„Gratulujem, šerif. Robíte z nás dedinu dementov.“ – „Ale my SME dedina dementov.“ Pokiaľ sa dostanete k 3-D verzii a niekto (DVD požičovňa, kino) vám k nej pribalí/požičia hnusné papierové 3D okuliare, budete mať z tohto podpriemerného slasheru predsa len o niečo lepší zážitok, ako v prípade, že sa dostanete k ne-3D-verzii. Môžete si totiž zo srandy dávať dole okuliare a pozorovať rozdiely medzi 3D verziou bez okuliarov (je to také... voľajaké... dajako rozmazané) a 3D verziou s 3D okuliarmi (výsledkom je relatívne zaujímavé... hm... „priestorové videnie“). Ale ani tak nie je výsledok dobrý. Síce je prekvapivo o chlp lepší, ako mizerný kanadský originál z roku 1981 (MÔJ KRVAVÝ VALENTÍN/MY BLOODY VALENTINE), ale len o malý. Zo slabého originálu si pamätám len trápny kostým vraha a bomboniéry s vytrhnutými ľudskými srdcami. V čase jeho vzniku bolo verejným tajomstvom, že sa jedná o kópiu o rok staršieho PIATKU TRINÁSTEHO, ibaže tvorcovia vymenili piatok trinásteho za Valentína, mačetu za krompáč a lesný tábor za banícke mestečko. Remake je aspoň o štipku zábavnejší, lebo je hardcore. Nielenže vraždiace scény sú brutálne (čeľusť), ale sem-tam príde aj nejaká potešujúca prasačinka: v jednej vraždiacej scéne napríklad dve minúty pobehuje CHALANI ÚPLNE HOLÁ BABA SPREDU AJ ZOZADU! Kvalitný slasher ale vyzerá inak, zopár desiatok som ich už videl a tento nie je ničím originálny.

profil / všechny komentáře uživatele obitus ****

Svižný a zábavný remake, který v mých očích nedosahuje kvalit originálu, ale rozhodně jsem se od něj zhnuseně neodvracel a nekroutil hlavou nad debilitou tvůrců jako v případě Pátku 13. Vraždící horník má koule, stejně tak tvůrci, kteří něšetří na krvi ani nahotě (dlouhá scéna se zcela nahou blondýnou je super). Herci jsou o sympatičtí, trochu úsměvně snad vypadá jejich snaha v úvodu filmu, kdy hrají teenagery. Ale jinak to šlape dobře, nenudil jsem se.

profil / všechny komentáře uživatele EdaS **

50% Do kina bych se kvůli tomu nehnal, ale doma se dá šílený horník v klidu přežít a částečně i užít. Tvůrci se tedy drží v dostatečné vzdálenosti od jakékoliv nápaditosti a kreativity a díky digitálu je look filmu pohříchu televizní, ale Valentýn aspoň ubíhá dostatečně svižně. A to v současné hororové bídě (bohužel) není málo.

profil / všechny komentáře uživatele T2 *

Rozpočet $15miliónovTržby USA $51,545,952Tržby Celosvetovo $99,060,196Tržby za predaj DVD v USA $19,288,458 //počet predaných kusov 972,044║ Prevarený priamočiary vyvraždovací vývar, ktorý nemá dej, žiadne zaujímavé postavy, atmosféru a len cedí premrštené krvyprelievanie na každom kroku. Ten minirozpočet tam je cítiť, nemalo to štýlom prevedenia ďaleko od lacnej televíznej báchorky. Tieto horrory poslednej asi 5ročnej dekády nestoja fakt za nič. /15%/

profil / všechny komentáře uživatele Dudek ***

Patrick Lussier již v první desetiminutovce ukazuje, že mu nejde o nic jiného než pobavit fanoušky žánru a vzdát poctu všem těm klasickým ultralevným direct-to-dvd hororům. Televizní look á la začátek 90. let tento odkaz jen umocňuje, překvapením pak je, že divák nebyl v úvodu svědkem projekce filmu o vrahovi z dolů, jak bývá zvykem , ale sledoval reálný děj odehrávající se před deseti lety. Samotný příběh je primitivní a příliš se nezdržuje seznámováním s jednolivými postavami. Utíká a hlavně baví. Dočkáme se všech klasických propriet, které v podobném snímku nesmějí v žádném případě chybět a staneme se svědky různých vražd na několik diametrálně odlišných místech. Vzhledem k 3D technologii je zajímavé sledovat některé scény, které by podobným způsobem bez této technologii natočené nejspíš nebyly. Zajímavá je jak vytržená čelist, tak rozstříštění skla snímané z "druhé strany". Navzdory zdejšímu velmi odměřenému hodnocení je My Bloody Valentine jedním z největších překvapení letošního roku.

profil / všechny komentáře uživatele Pumiiix ****

Příběhově je na tom Krvavý Valentýn hodně špatně, logika a scénář tedy silnou stránkou filmu určitě nebude. Krev a povedené vraždy krumpáčem naopak ano, k tomu solidní „look“ vraha v masce horníka a velmi obstojný počet vražd. V 3D by to musel být ještě o trošičku lepší prožitek. Posledních dvacet minut a finále se moc nepovedlo, úplný konec si mohl režisér také odpustit, už je to docela ohrané, zvlášť pro ty, kteří mají už dost hororů za sebou. Pátek Třináctého je podle mě o trochu lepší remake. Hodně slabé 4* ;-)

profil / všechny komentáře uživatele Shit **

No to byla ubohost, nečekal sem žádnej extra zázrak, ale tak snad by to nemuselo být absolutně tupý, nedomyšlený a souboje by nemusely vypadat tak strašně televizním dojmem. Jediný, co to opravdu drží nad vodou jsou docela slušně brutální vraždy a krumpáč, ale jinak je původní film v uncut verzi daleko lepší a to skoro ve všem

profil / všechny komentáře uživatele Tuxedo **

Skoro o stupeň lepší než Pátek třináctého. Ne snad, že by to bylo jakýmkoliv způsobem napínavé, "opravdové" a hodné chválení, ale postavy se zkrátka tentokrát nechovají až tak hloupě (no dobře, některé) a scénář není tak zoufalý, byť šokující pointa bude většině horor fandům jasná od začátku a konec tím pádem mimořádně otravný.

Hodnocení uživatelů:
POMO **