Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (více)
Trailer 3
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 125 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman (více)
(další profese)

Potterovská fantasy sága se uzavírá, tímto dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel. Vypátrání a zničení viteálů je jedinou zárukou jejich vítězství. Harryho čeká rozhodující bitva s lordem Voldemortem, která rozhodne o osudu čarodějnického světa a školy v Bradavicích. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 3

Recenze (2 341)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $125miliónovTržby USA $381,011,219Tržby Celosvetovo $1,341,511,219Tržby za predaj Blu-ray v USA $104,882,919 //počet predaných kusov 5,002,053Tržby za predaj DVD v USA $89,545,520 //počet predaných kusov 6,527,550║ __Tržby za predaj Blu-ray edície Harry Potter Wizard's Collection v USA $12,239,986 //počet predaných kusov 35,481║__ _Tržby za predaj Blu-ray edície Harry Potter: The Complete Collection Years 1-7 v USA $74,873,666║__ Tržby za predaj edície Harry Potter: The Complete Collection Years 1-7 DVD v USA $140,326,263║ Tento krát bez čo i len kúska nudnejšieho miesta úplne efektívne zakončenie. Možno mi tam chýbalo o kúsok viac emócií v tomto smere som čakal že ma to asi viac lapí ale z časti za to môže aj predošlí diel ktorý sa z mojou trpezlivosťou dosť pohral, za to nejaké tie dejové rozobratia a vysvetlenia zapasovali. Kamera a hudba moc dobre, trikovo dosť slušne a 3D ušlo. /videl v kine 3D verziu: 85%/ __Som zvedavý či ďalšie vzhliadnutie prispeje k ešte o niečo lepšiemu pocitu z filmu. __No ako tržby za premiérový víkend, no fúha ale čakal som to: zlomenie víkendového rekordu v USA=$169,189,427 + Celosvetová tržba= $481,489,427 ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Lepší než předchozí díl, ale pokud je výsledkem předlouhého čekání na něco jen tahle tempem utahaná a konverzačně směšná koncovka, neberu to. Poslední Potter je temný hlavně proto, že ve 3D není chvílemi lautr nic vidět. Jsem nečtenář ságy, takže na mě nějaká levná nostalgie neplatí a s klidem si vychutnávám neoriginalitu, nevynalézavost a sice pohledné, ale rutinní provedení. Potterovská sága pro mě i po "grandiózním finále" zůstává jen předraženou audiovizuální ilustrací knižní série, která po odchodu Cuaróna ztratila jakýkoli trvalý přesah do mé srdeční krajiny. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektné zakončenie celej série, či už od audio-vizuálnych efektov, temnej atmosféry alebo výborného deja. Videné v kine 3D a spokojnosť nesmierna. Jediné čo mi trošičku prekážalo bolo 3D prevedenie, ktoré bolo úplne zbytočné.................... . Soundtrack Alexandre Desplat: 1. Lily's Theme [2:28] ,2. The Tunnel [1:09] ,3. Underworld [5:26] ,4. Gringotts [2:24] ,5. Dragon Flight [1:44] ,6. Neville [1:40] ,7. A New Headmaster [3:26] ,8. Panic Inside Hogwarts [1:53] ,9. Statues [2:24] ,10. The Grey Lady [5:51] ,11. In the Chamber of Secrets [1:37] ,12. Battlefield [2:13] ,13. The Diadem [3:08] ,14. Br ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Dufal som po piatej a siestej casti, ze Yates nepochova Pottera ako stare uspesne zabudnute fantasticke dobrodruzstva spred desiatich rokoch, ale ze poslednou castou poriadne prida na pilu, budu v nej poriadne nebezpecne boje, pri ktorych moze zomriet ktokolvek a ze nebudu v nej chybat ani nostalgicke a pre niekoho aj dojimave spomienky na stare casti. Tych poslednych 5 minut nemalo chybu, jednoducho krasa. Yates ma dokazal velmi prijemne prekvapit, avsak tu si myslim, ze nebola to len Yatesova zasluha, ale pri poslednej casti vsetkym tvorcom velmi zalezalo na tom, aby bola co najdokonalejsia, aby sa fanusikom pacila a nastastie mali aj dostatok casu az do tohto leta. Mnohi kritizuju 3D, kedze je cely film temny a v tme, ale ja som v nemeckom kine nemal ten pocit, ze by mi 3D nejako vadilo, skor naopak, bol som rad, ze som to videl v tejto verzii. Uz prva cast tejto siedmej casti sa mi pacila omnoho viac, ako 2 predchadzajuce, ale kedze na mnohe Potterove filmy si uz len matne pamätam, urcite si velmi rad vdaka tejto poslednej casti zopakujem vsetky predchadzajuce. Ale to este nejaku dobu potrva. Mimochodom knihy som nikdy necital, takze som sa nechal vzdy unasat iba filmami. (Videl v 3D kine 19.07.2011) ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Rozhodně je to téměř o hvězdičku lepší než první část (ale hodnotím stejně, protože ty 4* si to prostě nezaslouží). Ano, máme tu závěr velkolepé ságy o Harrym Potterovi, na mrk se uvidíme se spoustou starých známých, jenomže... všichni mají štěk, nic není pořádné, opravdové a hudba taky nebyla nic extra - slečna nevýrazná (zrovna tady, když to má být tak epic!). Na to, že to mělo 130 minut, mi film uběhnul velmi rychle - plus. Bohužel spousta scén vyzněla tak nějak divně, na prázdno, byly zde nelogičnosti (viz pořadí Hermiona - had - Ron, v dalším záběru had - Hermiona a Ron; jak se ta Hermoška kolem toho hada dostala je mi záhadou...), i scéna, při které mi ukápla slza, celé to dějství bylo tak nehorázně přerušeno, že jsem si nemohla ani pořádně užít ten pocit lítosti, žalu... škoda. A pak boj s Voldym. Vždyť to bylo až směšné; i ta jeho smrt - to jsme se opět vrátili do jedničky? Přes dílčí nedotaženosti k mé nespokojenosti to byl vcelku fajn film, ale do kina bych na něj jít nemusela (byla jsem), stačilo to DVD. Na to, jak jsem očekávala, že film bude mít grády, vyzněl do ztracena. Lepší 3*, ať nežeru. Btw. Jsem fanoušek ságy, ale nechce se mi na to koukat obdivnýma očima plnýma sentimentu. ()

Galerie (260)

Zajímavosti (111)

  • Při bojové scéně mezi profesorkou McGonagallovou (Maggie Smith) a profesorem Snapem (Alan Rickman) bylo herečce 76 let. Stala se tak do té doby nejstarší ženou, která kdy natáčela bojovou scénu. (cihlenka)
  • Jednou ze zbraní obrů v bitvě o Bradavice byl rozbitý famfrpálový brankový sloup. (ČSFD)
  • Většina událostí filmu – od vloupání ke Gringottovým až po bitvu o Bradavice – se odehrává během jednoho dne. (sima275)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Marvel čelí rekordnímu propadu

Marvel čelí rekordnímu propadu

26.02.2023

Před týdnem jsme se ptali, jestli je Marvel imunní vůči kritice, když třetí Ant-Man přes špatné recenze za první víkend vydělal přes 225 milionů dolarů, na poměry hmyzího superhrdiny skvělý výsledek.… (více)

Reklama

Reklama