Reklama

Reklama

Harry Potter a Relikvie smrti - část 2

  • Velká Británie Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (více)
Trailer 1
Dobrodružný / Drama / Rodinný / Fantasy
Velká Británie / USA, 2011, 125 min

Režie:

David Yates

Předloha:

J. K. Rowling (kniha)

Scénář:

Steve Kloves

Kamera:

Eduardo Serra

Hrají:

Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Helena Bonham Carter, Bonnie Wright, Maggie Smith, Evanna Lynch, Robbie Coltrane, Alan Rickman (více)
(další profese)

Potterovská fantasy sága se uzavírá, tímto dílem nelítostný zápas dobra se zlem vrcholí. Trojice věrných kamarádů - Harry, Hermiona a Ron - plní úkol, který po zásahu smrtící kletbou nemohl splnit moudrý Albus Brumbál. Na trojlístek hrdinů číhají nebezpečné nástrahy na každém kroku, ale ani v nucených úkrytech neztrácejí podporu oddaných přátel. Vypátrání a zničení viteálů je jedinou zárukou jejich vítězství. Harryho čeká rozhodující bitva s lordem Voldemortem, která rozhodne o osudu čarodějnického světa a školy v Bradavicích. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (2 341)

Radyo 

všechny recenze uživatele

"Tak my už jdeme do finále a za všechno vážně dík, zas přijdem a možná i kouzelník. Kdo tu byl jednou, příště se vrátí. S naší partou rozehranou na shledanou." Mňo, kouzelník přišel, viděl a zvítězil (hádejte který?). To nejlepší na konec, chce se mi říci (i když ztrácím jistotu při pohledu na komentáře okolo). Podle mne rozhodně nejdospělejší, nejdramatičtější a nejkompaktnější díl celé série. A navíc s nejlepší hudbou. A navíc je to konec, tak když jsem celou sérii očtyřkoval, aspoň poslední díl dostane za pět! No ale mně se to vážně líbilo, no čestně, fakt nekecám! A ne, knížku jsem nečetl, ani jedn(o)u. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Steve Kloves | Hudba: Alexandre Desplat / John Williams, Nicholas Hooper | Produkcia: David Heyman David Barron, J. K. Rowling | Distribúcia: Warner Bros. Pictures | Štúdio: Heyday Films | Rozpočet: 250 miliónov $ | Tržby: 1,220,476,000 $ || V tomto filme všetko končí. Ako hovorí aj plagát. Comment uner construction...Ps: Nežeby som s tým komentárom súhlasil, ale prečítať sa oplatí: Verbal ()

Reklama

somnar 

všechny recenze uživatele

Oproti katastrofální části jedna znatelný progres. Harry, Ron a Hermiona už nepřipomínají twilightovskou trojku a na emopůtky zvysoka kašlou: míří nekompromisně k finálnímu aktu. Ten Yates servíruje v opulentním blockbusterovém hávů a nakonec přidává... i ty emoce. I když jsem se teda těšil, že budu brečet, což se nakonec nestalo. 80% ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Takhle se to má dělat. Během krize v rámci zvyšování cílů z jednoho filmu uděláte dva, najměte vopičáka, který za režírování nebude moc chtít a zamluvíte si finančně nenákladné lokace v pořadí: jeskyně, les, modré pozadí, pole. Pak už jenom nakukáte zhruba třístovce komparzistů, že tady všechno končí a přepisují se dějiny, pustíte jim Návrat krále („Takhle nějak musíte po tom poli zdrhat. Akorát vás bude míň.“) a vyrýžujete nejlepší víkend historie box office. Bez legrace, ta snaha ušetřit z toho bijáku čpí víc, než bych u takovýhle ságy čekal. Místo fatálních líbaček, ďábelsky rozlomených hůlek a stěžejních umrtí, ze kterých se vám zamlží brýle je tu jenom popcornová rutina zabalená do hořekujích postav proplétajících se mezi vodními tryskami, padajícími kameny a poletujícími ohni. Ale co na tom? Prostor k restartu tu přece jenom je a celá tahle série dá na chvíli účetním zapomenout, co to jsou červená čísla. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Perfektné zakončenie celej série, či už od audio-vizuálnych efektov, temnej atmosféry alebo výborného deja. Videné v kine 3D a spokojnosť nesmierna. Jediné čo mi trošičku prekážalo bolo 3D prevedenie, ktoré bolo úplne zbytočné.................... . Soundtrack Alexandre Desplat: 1. Lily's Theme [2:28] ,2. The Tunnel [1:09] ,3. Underworld [5:26] ,4. Gringotts [2:24] ,5. Dragon Flight [1:44] ,6. Neville [1:40] ,7. A New Headmaster [3:26] ,8. Panic Inside Hogwarts [1:53] ,9. Statues [2:24] ,10. The Grey Lady [5:51] ,11. In the Chamber of Secrets [1:37] ,12. Battlefield [2:13] ,13. The Diadem [3:08] ,14. Br ()

Galerie (260)

Zajímavosti (111)

  • Úvodní skladba "Lily's Theme", jejíž motiv se vyskytuje i ve více místech filmu, je nazpívána Maiou Fujisawou, dcerou známého japonského skladatele Džó Hisaišiho. (Hromino)

Související novinky

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

Čeká Hollywood historické spojení dvou studií?

22.12.2023

Americký filmový průmysl v blízké budoucnosti možná čeká spojení obřích firem, které by se zapsalo do historie. V první polovině tohoto týdne totiž v New Yorku proběhla jednání mezi šéfy studií… (více)

Fantastická zvířata mají stopku

Fantastická zvířata mají stopku

27.10.2023

Přestože David Zaslav, nový šéf Warner Bros. Discovery ustavičně tvrdí, že studio nesáhlo na značku Harryho Pottera od konce Relikvií smrti (a i tak si ty uplynulé roky od premiéry trochu plete),… (více)

Barbie má miliardu

Barbie má miliardu

07.08.2023

Ačkoliv Margot Robbie studiu Warner Bros., když pro projekt sháněla financování, slíbila, že Barbie může vydělat miliardu, sama tomu příliš nevěřila. Měla ale pravdu. Komedie na motivy ikonické… (více)

Marvel čelí rekordnímu propadu

Marvel čelí rekordnímu propadu

26.02.2023

Před týdnem jsme se ptali, jestli je Marvel imunní vůči kritice, když třetí Ant-Man přes špatné recenze za první víkend vydělal přes 225 milionů dolarů, na poměry hmyzího superhrdiny skvělý výsledek.… (více)

Reklama

Reklama