Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fred chtěl jenom udělat dojem na syna své snoubenky a obstarat pro něj basketbalový míč podepsaný Mercuriem Müllerem, hvězdou klubu Alba Berlín. Mercurio však svůj rekordní míč vždycky háže na tribunu s tělesně postiženými. Fred se tedy rozhodne předstírat, s pomocí svého přítele Alexe, že je na vozíčku, čímž se absolutně změní jeho dosavadní život... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

italka63 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že se nenašlo pár úsměvných momentů, to ano. Bohužel celkově je to přehrávání čehosi, o čemž už dopředu herci vědí, že to bude konina. Til Schweiger se tak trochu snažil, jenže kde děj není, ani herec se na hlavu nepostaví, tím spíše když předvádí postiženého vozíčkáře. Děj byl předvídatelný, ještěže fungoval půvab Alexandry Marie Lary. ()

Kvasekus 

všechny recenze uživatele

K německým filmům a seriálům mám trochu odpor. Nejsem si jistý jestli to je rize z filmového hlediska nebo jestli tam hraje roli kapku historie tohodle malebného státečku, ALE musí se nechat že Til je fajn herec. A s ním film svojí kvalitu má. Komedie neurazí a člověk si u ní hezky odpočine a pobaví. Nápad se tu skloubil s celkem fajn scénářem a už jen proto je to pěknejch 60% ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že Němcům jdou lépe černé komedie, než tyto bláznivé romantické, ale ani tato není úplně k zahození. Samotný příběh bych řadil k těm absurdnějším, být na místě Tila Schweigera, skončil by film hned v prvních minutách, protože tomu spratkovi bych jednu fláknul a jeho povedenou maminku poslal k čertu, ale tady šlo jen o čistou zábavu. Ta se bohužel rozbíhá poněkud krkolomně, chvílemi tlačí až příliš na pilu, ale naštěstí ve druhé polovině se zábava celkem dobře rozjede - především převleková scéna v restauraci byla vrcholem, který ve mně vyvolal výbuch smíchu. Nakonec se ztoho vyklubala celkem sympatická zábava. ()

Frenegonda 

všechny recenze uživatele

To bylo tak... jednou jsem se tak válel v posteli. Televize nebízí obvyklou plejádu a v tom ššššškkkkrk!!!! na obrazovce známej ksicht. Hele toho znám ten je z Klepání na nebezskou bránu.... aha počkat on hraje i v jiných filmech na který se dá koukat? Světe div se. tahle komedie je krásně ujetá místy trošku trapná místy malinko přitažená za vlasy, ale... co byyste neudělali pro ženu svých snů...že? A sehnat jeden basketbalovej balón přece nebude takovej problém... že! ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

Tak teprve druhý německý film, který se mi opravdu líbil. Můžete hádat, který byl ten první. Celý film samozřejmě stojí na perfektním, charismatickém sypaťákovi Til Schweigerovi. Ačkoliv zápletka je jak z béčkové hollywoodské patlaniny (Fred je zedník zamilovaný do dcery svého šéfa, pro kterou dokáže udělat doslova cokoliv), myslím si, že film dokáže nabídnout mnohem víc. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

  • Ve Fredově (Til Schweiger) bytě je několikrát v pozadí záběru možné spatřit plakát k filmu Big Lebowski (1998). (nopud)
  • Několikrát je ve filmu zmiňováno, že se sportovní události odehrávají v Max-Schmeling-Halle, tedy v berlínské sportovní hale pojmenované po Maxi Schmelingovi, největším německém sportovci 20. stotetí. V životopisném filmu Souboj o vše (2002) hrál Schmelinga Til Schweiger. (NinadeL)
  • Když Alex (Jürgen Vogel) ukazuje Fredovi (Til Schweiger) své ošetřovatelské osvědčení, na listu je uvedeno datum narození 19.12.1963, Freiburg. Ve skutečnosti se však tento den ve Freiburgu narodil Til Schweiger. (LucMosss)

Reklama

Reklama