Plakáty
Mladá argentinská reportérka píše článek o snuff filmech. Tedy o filmech, které zobrazují reálné mučení, znásilňování a vraždění lidí. Pátrání po těchto filmech a lidech, kteří je točí, se jí ovšem stane osudným. Sama se totiž dostává před kameru jednoho sadistického režiséra. (Sesshoumaru)
AngelAngie
odpad!Ultrabrutální spletenec všeho, který téměř nedává smysl a za každou cenu chce ukázat co nejvíc bizardností a při mnohých záběrech jsem i přivírala oči, to konkrétně v různých sestřizích, které mi tam zároveň připadly úplně zbytečné. Co se týče děje a zpracování, tak kamera byla hrozná. Nikdy víc, tohle už je moc ..(13.10.2008)
Flipnic
Předem upozorňuji, že komentář k tomuto filmu, je určen vyloženě pro silně okrajové publikum a otrlé diváky, kteří jsou ochotni a schopni v rámci kinematografie sáhnout po nejzvrhlejších kouscích toho nejextrémnějšího kalibru. Běžný divák, v tomto případě si myslím že 99,9% možného publika, tento film absolutně nepobere!!! Tohle je další z filmů, které jdou BEYOND ALL LIMITS!! Nic v něm není tabu!! Ale i když je neskutečně brutální a zvrácený, funguje ve výsledku spíše jako horor, než jako "fake-snuff", za který jsem ho původně považoval. Ta strašlivá zvěrstva, která se ve filmu odehrávají, jsou přece jen "zdůvodněná" jistými flashbacky, které vysvětlují pozadí celého "incidentu" (tedy "snuffu, který divák sleduje). Tři holky svede osud nečekaně před kameru úchylného sadisty, který s nimi natáčí snuff. Hlavní z postav je dívka, která chtěla přijít na to, jestli "snuff" opravdu existuje ... Konfrontována je s jeho realitou nečekaně drsně ... Tohle je pozadí děje, který pak nechává prostor pro mnohaminutové záběry natáčení snuffu a to je ... NEHORÁZNĚ BRUTÁLNÍ, ÚCHYLNÉ a ZVRÁCENÉ!!!! Tři holky sedí na židlích a sadistickej šílenec vždy jednu vezme a začne ji likvidovat. Hned na začátku je míra násilí vybičována na opravdu vysoký level, když sem myslel, že film nemůže zajít dál, tak nemilosrdně přidával jednu odpornější scénu za druhou, pořád se to stupňovalo ... Popisovat, co se tam děje, to radši nebudu ... Nechci zde působit za ještě většího úchyla, než působím. :-)) Každopádně tohle je spíš varování - je tam opravdu všechno a je toho tam hodně!!! Od sadismu, přes zneužívání, gore až po nekrofilii. Osobně musím za sebe říct, že tvorba "proslulého" prasáka Vogela (August underground série), filmy jako Dosalja (Korea), Srpski Film, Cannibal Holocaust a další, mi proti tomuhle připadaly jako večerníček pro děti!! Opravdu nepřeháním... Na druhou stranu, film má úžasný vizual, totálně nemilosrdnou depresivní elektronickou dunivou hudbu, působivou atmosféru a i když si při gore efektech vypomáhá občas střihem, výpadkem kamery, stíny atd., nepůsobí to jako amatérština, ale spíš film s docela obstojným rozpočtem. Osobně tomu dávám plný počet, protože jako horor, to na mne zapůsobilo naprosto perfektně, je to temné, je to brutální, je to napínavé ... je to první "fake-snuff", který není úplně blbý. Film vsází čistě na sadismus, krev a násilí ... Pouze pro okrajové publikum, tohle je film, který nesmí vidět vaše děti!!! Zákaz pro těhotné ženy, kojící ženy, publikum s problémy s psychikou, se srdcem atd. Tohle rozhodně není sranda ... Ale svým způsobem je to prostě hodně dobré (pro někoho ..).(22.4.2011)
Bloody13
odpad!O Snuff 102 se dá říct, že je to dost undergroundová záležitost. Šíleně brutální, nechutná a zcela bez tabu. Vyžívá se v mučení, znásilňování a v naprosto odporných popravách dívčích obětí. Aby dosáhla co nejreálnějšího dojmu, působí tu kamera jako další osoba, skrze níž vidíte všechny ty prasárny a zvěrstva hezky zblízka. A to i přesto, že díky záměrnému amatérskému sevření často vypadává obraz i zvuk, místy je to hodně tmavé, občas cíleně nepřehledné. Snímek působí špinavě, reálně a díky neustále se opakujícímu "hudebnímu podkresu a jiným ruchům" i hodně depresivně, ale jako celek mi to přijde naprosto o hovně. Třeba takový korejský Dosalja, což je svým námětem příbuzný bratříček, oproti tomuhle kousku vypadá jako umělecké dílo. Je to vážně extrém, v němž už nenacházim jediný důvod na něj koukat. Jsem nesmírně rád, že to mám už za sebou...(25.4.2011)
panjosef
Excelentně natočená argentinská brutalita, někde mezi fake snuffem a brutálním thrillerem, s mimořádně vynikajícím audiovizuálním zpracováním. Máme tu v podstatě velice jednoduchej příběh o maniakovi, kterej vězní pár mladejch bab ve svym sídle a tam je vraždí, souloží s nima (většinou po smrti) a celý to natáčí, a fotí...Pak tu máme nějaký časový vhledy před a po, mimořádně přitažlivá a velice sexy novinářka Yamila Greco (všimněte si těch riflí, bot a bundy v cca dvou scénách :-) ) která pátrá po prapůvodu lidské touhy vidět vše a několik prostřihů k dalším obětem... Film je mimořádně efektně zpracován, maximálně syté barvy a odstíny, kombinace černobílých a barevných pasáží, temnota, až snově depresivní podání šílených masakrů...trochu to připomíná skvělé vizuální podání Valentinova Slaughtered Vomit Dolls (jj, souhlasím s Flipnicem ;-) ) a následujících vomit gore snímků, či podobně vizuálně laděný snímek The Great American Snuff Film. Děj občas plyne velice tiše a klidně, v kontrastu s hrůzami které se tam dějí, až to někdy směřuje k taktéž jihoameričanovi Boglianovi a jeho No Moriré Sola. Do toho se občas mísí hutný elektronický doprovod, který skvěle dotváří již tak pekelnou atmosféru filmu. Co do brutality je to hodně veliká prasárna, nicméně díky fake snuffovému podání ony hrůzy co se tam dějí nedosahují tak extrémně vyprecizovaného audiovizuálního tlaku na diváka, jako dnes již skoro legendární Srpski film. Nicméně musím varovat, během filmu shlédneme pár záběrů, na které hlavní postava narazí na netu a myslím že tady se jedná o skutečné masakry typu Faces of Death, či extrémní pornografii, takže se na to raději připravte. Jinak je to, zejména co do zmiňovaného vizuálu a hudby mimořádně vyvedené dílo, vysoce vysoce zvrhlé, které by nemělo chybět v každé sbírce řádného fandy extrémní kinematografie. Jen pro ty nejotrlejší. 9/10(2.5.2011)
Z0oMb3E
odpad!Toto sa jednoducho nedalo dopozerať! Fakesnuff ako má byť. Keď si počas sledovania likvidácie žien poviete, že už nič horšie nemôže byť, a po pár prestrihoch na vás vybehne ešte väčšia brutalita, tak snímok nieje určený vám. Film sa dá rozdeliť na dve časti. Dokumentárnu, kde si užívate sympatickú reportérku (relatívne v celku), ktorá prišla na nápad spraviť reportáž o mýte zvanom snuff. Kvalitnú kameru dopĺňa zaujímave teoretizovanie a výklad odborníka na tému. Druhá časť je originál snuffová. Čiže zvrátenosti sa na vás valia jedna za za druhou. Všetko to dopĺňa nekvalitná kamera a psychedelická hudba. Mal som poslúchnuť varovanie na začiatku filmu, ktoré upozorňovalo na nevhodný obsah pre citlivých divákov. Nevyžívam sa v podobných veciach, čiže nedokážem oceniť kvalitu filmu. Toto už nechcem v živote vidieť!(5.5.2011)
Karamanlis
V rámci kinematografie podľa mňa neexistujú hranice, čo sa extrémnosti a brutality týka, no ak by nejaké boli vytýčené, tak Snuff 102 ich iste dosiahol. Inak ale ide o zlepenec ultranásilných záberov, snažiaci sa prostredníctvom rôznych spojítok a flashbackov pôsobiť ako príbeh, majúci hlavu aj pätu, miestami však viac pripomínajúci samoúčelný mondo dokument než niečo ucelené (to ma však neprekvapuje, neočakával som, že tu natrafím na oscarový scenár). Ten záver a objasnenie toho, kto je onen snuffový sadista, stojaci v pozadí tohto masakru sú z logického hľadiska dosť pritiahnuté za vlasy, nemôžem však povedať, že by ma tento nezávislý argentínsky počin nezaujal a rovnako mu nemôžem odoprieť, že miestami naozaj pôsobí pomerne autenticky.(16.1.2012)
hladass_666
odpad!Extrémně brutální a zvrácený kus... Nemůžu říct, že bych byl nějak moc znechucen, ale prostě nevidím důvod, proč se na tyhle kousky dívat... Za mě už nikdy víc...(14.1.2012)
radeko
Pred takýmito špecialitkami mám vždy stiahnutý žalúdok, proste ma chytajú podobné stavy ako pred Cannibal holocaust, veď to poznáte. Počas Snuff 102 mi však ´´traktory´´ v bruchu prestali behať už po prvej polhodinke. Keď ich tam mal už zviazané, so zatajeným dychom som čakal, čo príde. V poriadku, súhlasím , to čo tam s nimi stváral, bolo ďaleko za hranicou nazvime to hollywoodskej normálnosti, ale pán režisér mohol podľa mňa ešte pritlačiť na pílu. Nevyžívam sa síce v mučení, ale keď chcel autor filmu diváka ozaj znechutiť, mohol pokojne niektoré tmavšie scény lepšie osvetliť, poprípade využiť viacej mučiacich praktík. Hudba bola depresívna, strih a prelínačky na mňa príliš amatérske. K výkonom účinkujúcich sa radšej nevyjadrujem. Film na nedeľné popoludnie s rodinkou to ale určite nie je.(28.4.2011)
lillien
Pokud jste schopni povznést se nad brutální řezničinu a kuchání těl ve filmu, tak vás může tento snímek v podstatě dost nudit. Děj plytký, o nějakém strachu nemohla být řeč.To má být nějaká ultrazáživnost, že nějakej zvrhlej kokot nemá jinčího na práci než šudlat řeznickým nožem mrtvé těhotné cundě v piči...noacojako..onanovat se nad tím nedá, blít už taky ne, když jste někdy zažili opravdový jatka..Nebyl by ještě kdyžtak i nějaký děj příště? ať u toho člověk nemusí pořád klikat na přetáčení..prostě příručka pro porcování , masakrování a týrání. A to celé k čemu? čistě za edukaci, jak křupne takový kombinačkama odstřihnutý prst dávám jednu hvězdu ( ačkoli pochybuju, že to budu kdy potřebovat), jinak mi to skutečně přišlo jen jako uječené, porcovací video (a ještě blbě natočené ) z praxe vyšší odborné školy uchylů, třída ŘT1 (řezničina těl). Prostě zbytečnost pro kanálníky.(7.4.2012)
Socom
Podľa môjho názoru ide o nevydarený žart.Čakal som niečo horšie popravde ako kamerový záznam z dedinskej zabíjačky a pár faciek spolu s kopancami.Je to úchylné,nenormálne nemorálne no videl som aj horšie veci.Každopádne nič moc.(31.5.2011)
fugazi
odpad!Je mi líto všech, co daji vyšší hodnocení než odpad. Zamyslete se, zda nepřichází čas chodit na nějaké terapie :-D Film jakožto audiovizuální dílo, zde ztrácí svůj význam !(9.8.2011)
Mefistofelle
Chce někdo vidět nějakou tu prasárnu...? Snuff 102 je jedna z těch brutálnějších věcí, které v rámci exploitation žánru můžete vidět. Násilí zde prezentované je brutální, nechutné, daleko přesahující vše, co si většina lidí dokáže představit. A přesto jsou zde náznaky určité myšlenkové hloubky. Jsme stavěni před několik otázek: Můžeme o dnešním světě a lidech, se kterými se setkáváme, vědět skutečně vše? Neexistuje za hranicí toho, co jsou na sebe lidi ochotni prozradit, také něco jiného? Zdá se, že pokud jste anonymní (a to za zavřenými dvěřmi svého obydlí skutečně jste) můžete dělat téměř cokoliv. A i ten chlápek odvedle, který vždy slušně pozdraví když vás potká přede dveřmi, může někým jiným pokud je sám... A další znepokojivá věc - existují lidé, a není jich málo, kteří když zmizí, nezdechne po nich ani pes. Jako kdyby nikdy nebyli. S těmito tématy se potýká Snuff 102 způsobem, který je sice hodně drsný, ale neumím si představit, jak lépe a sugestivněji lze něco podobného prezentovat. Za sebe musím říct, že na mě snímek hodně zapůsobil. Donutil mě přemýšlet.(18.8.2011)
ledzepfan
Kurvadrát nééééé :D ...Na základě Flipnicova komentáře jsem se na to dost těšil(pač některé věci často vidíme podobně) ale tentokrát se s ním zasejednou neshodnu...........V žádném případě mi nevadí úchylný obsah(vítám všechno ujeté)-ale ta forma?!?.......Snuff102 totiž užívá metody, které z něj mají dělat jakože reálný záznam a přitom tyto záběry skládá do skoro klasického filmového konceptu=Taková kombinace nemůže fungovat!..Když si Srbský film na nic nehrál a ukázal nám všechny své prasárničky v mantinelech dobře natočeného filmu, byla to opravdová "zábava"....Když na netu sleduju autentické záběry všechmožných podivností jaké je člověk schopen provést sobě či druhým, je to kdyžužnic tak minimálně poučné......Ale díky kombinaci těchto dvou realit(právě zde ve snuffu102)se síly obou realit vzájemně anulují a je z toho všeho jen uřvaný chaos.........A to vůbec nemluvím o tom, že je to celé tak tmavé, že to samo o sobě působí jako cenzůra..ostrých záběrů je tam tak 10%..je to chaotyčtější než ty noční scény v blair witch :D .. musíte na to koukat aspoň z dvou metrů, pač jinak neuvidíte nic než pár barevných pixelů a šmouh..a pak jsou tu vychytávky jako efekty poškrábaného filmového pásu, nebo pokrčené vhs na evidentně digitálním záznamu..............První hvězda je za to, že filmaři o svém projektu evidentně aspoň trochu uvažovali(ty rozhovory s perverzem ukazovaly náznak jakési nosné myšlenky)..a ta druhá je za posledních cca 15minut, kdy tvůrci od všeho zbytečného upustili a film se dokutálel do konce ve skoro klasickém slasherovském duchu..............jinak zklamání obrovské....holt-Reznorovo Broken zůstane na svém levelu ještě chvíli bez rovnocenného soupeře..(2.5.2011)
foundation
Čisto objektívne neohodnotiteľný film, ale na druhej strane neviem kto by ho tak hodnotil. Ako vraví Flipnic vo svojom komentári Snuff 102 sa dá naozaj kategorizovať oveľa viac ako horror než ako nejaký fake snuff. Ono sa to na neho ani nesnaží hrať. Miera brutality a násilia je tu obrovská ale za ten silný psychologický dopad, aspoň na moju osobu (a to som si myslel že už so mnou nemá šancu pohnúť nič ), môže určite spolovice aj kombinácia s vizuálom a vôbec technickou stránkou, ktorá je buď otrasná alebo vynikajúca ( podľa toho ako sa to vezme ). Po dlhej dobe film ktorý ma vo vnútri zovrel viac ako by sa na horrorového šialenca patrilo. Toto sa dá buď maximálne doporučiť ( absolútne okrajovému publiku a horrorovým maniakom ) alebo okamžite zavrhnúť a nikdy nikoho k tomu nepustiť ( platí prakticky pre 100 percent normálneho spoločenského publika ). 85 čisto subjektívnych percent. Uvidíme keď sa mi to trochu usadí. Dovtedy ruky preč :D(6.7.2011)
Dzeyna
No, mám z toho hodně smíšené pocity. Rozhodně pěkná hrstka nechutných a drsných záběrů, je zde snaha o velký dokumentární snímek, který nemá ani děj. Je to natáčeno amatérskou kamerou, aby to vypadalo autenticky a reálně, ale řekla bych, že by to bylo na úrovni teprve tehdy, kdy by v těch drastických záběrech bylo aspoň něco vidět, jelikož to tady fakt nebylo a lidem to nic neřekne. Nebyla to úplná ztráta času, ale taky mě to tak nenadchlo, čekala sem, něco u čeho se vážně zhrozím a bude se mi chtít zvracet.(1.5.2012)
LBsmoke
odpad!není na tom nic zvráceného, nechutného či kontroverzního!!!! rozhodně ne autentického!! pokud chcete vidět opravdu opravdu špatný maximálně amatérský film.. tohle je to pravé! ...ve všech ohledech blbě napsaný a natočený (v přeexponované kameře se snaží maskovat chyby) a rádoby brutální triky jsou ve stylu kouzla pro malé dítě "mám tvůj nos" -já sem film viděl celý, protože tak špatný film jsem asi ještě neviděl tak sem díval na chyby, abych se poučil.. navíc to naprosto mylně chápe a interpretuje "snuff"!!! a ty chytré kecy "odborníka"(o kterém hned víme, že z něj bude vrah) wtf?? někteří lidi tu na csfd sou fakt IDIOTI !(31.3.2012)
McDom
Opravdu Hrůza! Tohle jsem neměl snahu ani dokoukat.. Ne nebudu tomu říkat FILM!!. Ta neuvěřitelná nuda, kterou jsem zažíval je fakt nepopsatelná!.. I love Torture, ale v plnohodnotném filmu s efekty a skvělým vizuálem.. Né na černotmavé, místy až šedé obrazovce, kde nevidím vůbec nic. Chápu,že pár jedincům se to líbilo.. Na mě to však nezapůsobilo..(17.4.2012)
mourinho
Odporná a zvrhlá brutalita toho nejhrubšího zrna! Jako nic proti, jenže forma, jakou je film natočen to všechno sráží takovým způsobem, až je to pomalu nekoukatelné. To je samé věrohodnost a autenticita a ve finále kamera stejně uhne. Proto si myslím, že tento styl natáčení není nijak efektní, ale spíše rušivý. Ale je pravda, ža na každého to může působit jinak. Každopádně míra násilí tady je vybičována na nejzazší mez, místy je to fakt skličující a nepříjemné, takže nezasvěcení s tímto opatně!(20.3.2012)
Soubi
odpad!Tvůrcům asi není jasné, že míra reálnosti a brutality je pouze jeden z mnoha faktorů, které tvoří atmosféru tohoto subžánru. Snuff 102 je zbytečný počin, jehož hodnota nepřesahuje cenu pásek, na které byl natočen.(11.10.2011)
Unrealik
odpad!Jen jsem to během pár minut proklikal. Scéna mě nezaujala žádná. Vizuální a zvukové zpracování mi přijde příšerné.(27.11.2011)