Reklama

Reklama

Oči šílenství

  • USA Five Across the Eyes (více)

Obsahy(1)

Päť stredoškoláčok sa záhadne stratí cestou domov z futbalového zápasu. Päť študentiek sa vracia domov zo školského futbalového zápasu. Cestou pri opustenom sklade narazia do terénneho auta. Dievčatá sa vyľakajú, ujdú z miesta nehody a ženú sa preč tmou a neznámou cestou. Napokon sa dostanú na miesto nazývané Oči. Šokuje ich, keď uvidia jedno predné svetlo auta, ktoré sa za nimi zjaví. Šofér ich začne ohrozovať a im nezostane nič iné, len pred ním unikať, inak prídu o život. Otázka však je, či sa im to podarí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Oči šialenstva nedostali hodnotenie odpad z dvoch dôvodov -úvodná a záverečná pieseň mi pripomenula prvé potulky po dedinských diskotekách, kedy bola hudba tohto štýlu na výslní a druhým dôvodom je to, že som film nakoniec dopozeral.Rovnako nechcem, aby sa u mňa hodnotenie odpad vyskytovalo príliš často, ale tento štýl filmov sa dá zvládnuť oveľa lepšie (posledný dom naľavo, pomsta znásilnenej, deliverance a pod.) Snaha pridať filmu atmosféru tým, že sa takmer nepohneme z auta a škrekot mladých dievčat nie je nič, čo by obohatilo filmové plátno. Film patriaci do kategórie nikdy nechcete vidieť. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si četl při koupi DVD zadní stranu, tak mě popsaný děj docela hodně zaujal a já se těšil na další psychologický thriller, ale při náběhu závěrečných titulek jsem jen nevěřícně hleděl před sebe, cože jsem si to zase koupil za hrůzu. Kdybych si dal tu práci a zjistil si o filmu více informací ještě před jeho spuštěním, tak bych s ním určitě neztrácel čas a požil pouze rychlé přetáčení. Bohužel jsem musel přetrpět hodinu a půl totální odpadní podívané, ze které mi začalo být šoufl. Otřesná amatérská kamera, zoufalé herecké výkony a nulová atmosféra mě ještě dlouho bude strašit v hlavě. Škoda že je nepostřílela hned na začátku. Nu alespoň jsem se podíval na házení hoven, strkání šroubováku do... atd... Prostě ubohost ()

Reklama

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Film, který měl v době mého hodnocení 14 % mě měl varovat, nicméně zvědavost byla jako už tolikrát silnější. Pětice hlavních hrdinek je nejen, jak už to v hororech bývá, hloupá... je tak neskutečně hloupá, že má divák brzy silné nutkání je pozabíjet sám, jenom aby film už konečně skončil. K tomu přidejte kameru tak mizernou, že i většina turistů natáčejících si dovolenou v Chorvatsku by to zvládla lépe (roztřesená kamera byl buď umělecký záměr nebo kameraman měl pokročilou fázi Parkinsona)... ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Koukám, že jdu hodně proti proudu, ale tentokrát to není ani recese, ani z důvodu mého ujetého vkusu a ani nevyrovnávám hodnocení ostatních. Mně se film hodně líbil. Námět je jednoduchý, ale napětí i gradace fungují, velmi originální je i pojetí kamery, která vlastně neopustí vnitřek auta, takže vše skutečně působí, jako by ty holky zapomněly kameru puštěnou v autě a ta zaznamenala všechny ty politováníhodné události, které se jim staly. A tím, že kamera zůstává v autě, si můžeme také jen domýšlet, co se právě děje venku těm holkám, co auto opustily, což ještě stupňuje zvědavost a trochu i napětí. Za mě naprostá spokojenost. "Udělám z vašeho auta doupě pro nekrofily!" ()

nikushaa odpad!

všechny recenze uživatele

Zriedka kedy nám televízie ponúknu film, na ktorý proste nebudeme môcť zabudnúť. Veru je to už dosť dlhá doba, čo som mala možnosť zhliadnuť toto dielko raz v noci na TV JOJ. Ale živo si ho pamätám až dodnes. Príbeh je celkom jednoduchý – 5 dievčat vracajúcich sa autom späť zo zápasu zrazu začne naháňať šialená ženská v druhom aute. Znie to celkom pútavo, nie? :D Samozrejme, že dej sa vyvíjal dopredu a vôbec sa tam nedialo to isté počas celého filmu a čo veľmi oceňujem je, že sa režisér nesústredil na násilie, ale na psychiku postáv, takže keď tá ženská jedno z dievčat napadla, mali sme možnosť sledovať inú dievčinu krčiacu sa od strachu v aute. Ešteže kamera pripomínala domáce video len trochu :D Ďalej treba spomenúť aj scenár, ktorý vo filmovom svete zjavne nemá obdobu. Také dialógy by len tak niekto nevymyslel. A aj celkové správanie postáv bolo na neuverenie. Človek by si myslel, že majú dáke superschopnosti, keďže jednu chvíľu boli slepé a veľmi zranené a druhú už šoférovali a bežali ratovať kamarátku. A ďalšia neuveriteľná vec na tomto filme sú herecké výkony. Čudujem sa, že za to, čo hlavné predstaviteľky predviedli, nedostali žiadne ocenenie. Aj keď aj Zlatá malina by bola za ten ich výkon asi priveľmi dobrá. Ale musím sa k niečomu priznať. Na konci filmu som plakala – od smiechu :D Hodnotenie „odpad“ je v tomto prípade primálo – trebalo by asi vymyslieť dáku novú kategóriu, kde by sa dal tento film zaradiť. Five Across Eyes = najhorší film, čo som kedy videla :D ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama