Reklama

Reklama

Osmadvacetiletý Brian Weathersby (Paul Dano - hvězda oscarového dramatu Až na krev) rozhodně není obyčejný muž. Živí se jako prodavač vysoce kvalitních švédských matrací, a coby bratr dvou velice úspěšných sourozenců ví, jaké to je, být v něčem pozadu. Jeho práce ho nebaví ani neuspokojuje. Navíc se právě upnul na myšlenku, že při hledání svého místa v životě by mu nejvíce pomohlo, kdyby adoptoval čínské dítě. A k tomu ho ještě sleduje jakýsi podivný bezdomovec, který zjevně nemá zrovna nejčistší úmysly. Ale Brian není v nezávislé romantické komedii, jež byla debutem režiséra Matta Aseltona, jediným neobvyklým patronem. Do obchodu totiž přichází Harriet s tváří Zooey Deschanelové a jen už svým ulehnutím a usnutím na jedné z vystavených postelí dává jasně najevo, jak moc do tohoto příběhu zapadá. Každopádně Brian se do dívky okamžitě zamiluje. A jeho city nepoleví ani v momentě, kdy kráska, která si nechává přezdívat Happy, se při zmínce o adopci malého asijského drobečka téměř pozvrací děsem. Je zjevné, že je zde pár věcí, na kterých bude nutné zapracovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

nirvana91 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý ma oslovil skvelým obsadením a chutným plagátom, ma nakoniec dosť sklamal. Nevedela som čo mám pri jeho pozeraní skorej. Či sa mám smiať alebo byť dojatá alebo zhrozená. Fakt, trochu to celé nedomysleli. Zooey vyzerala najskôr ako sympatická dievčina a Paul ako taký podivín. Ich prvá spoločná scéna s matracom bola jedna z tých milších a vtipnejších. Zvyšok filmu potom nejako nedával zmysel. Ani romantické mi to 2x neprišlo. Pusa na líce!? Po tom, čo spolu mali tí dvaja, by som čakala trochu vrúcnejší prejav lásky. Vlastne som si ani nevšimla, že by boli zaľúbení. Chvalabohu, na začiatku to celé zachránil John Goodman so svojimi historkami. ()

janeke 

všechny recenze uživatele

narušené postavy v narušenom scenári. tvorcovia pravdepodobne holdujú opiátom, alebo si mysleli, že natočiť poriadny indie film znamená nasekať za sebou n nezmyselných scén s hrdinami, ktorí sú komplet všetci wierdos a teda sa správajú nezmyselne. kozí vývar to zaklincoval. film som pozrela kvôli ústrednej dvojke Dano-Deschanel, na obidvoch sa strašne dobre pozerá. v tomto prípade mi však liezli na nerv, páčil sa mi snáď len Goodman.. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príjemný film s možno nudnejším námetom - kto by už chcel adoptovať Číňana, či ich niet už všade dosť? Z romantickej komédie sa stáva skôr taká veľmi jemne dramatická trocha romantika prejavujúca sa u Deschanelovej voľným padaním zbytočných zvrškov hlavne pri bazénoch, veľký humor tu ale nie je. Film pôsobí ako súbor scénok, ktoré akosi uliali do seba a hoci mnohé nemajú s pointou filmu nič a nevedia, čo chcú povedať, stále sa človek dokáže cez to preniesť, pretože hlavná predstaviteľka je vo forme a vo väčšine obrazov. ()

U_S_O 

všechny recenze uživatele

Zooey je proste úžasná! Myslím, že v tomto filme podala jeden z jej najlepších hereckých výkonov vôbec. Film to bol pre mňa rozhodne zaujímavý, ani chvíľu nenudil a ponúkol aj výborný hudobný podmaz. Tento nezávislák načrtáva niekoľko dôležitých otázok, avšak bez odpovedí, takže je na každom z nás ako sa k tomu postavíme a pochopíme režisérov zámer. Napríklad postava bezdomovca ostala u mňa trochu nepochopená ale zvyšok filmu sa mi jednoducho páčil. Páčil sa mi svojou jednoduchosťou, podivnosťou a pútavosťou. !SPOILER! Mimochodom aj vy ste mali ten pocit, že postava Zooey nemala žalúdočné problémy spôsobené strachom ale niečím úplne iným v jej brušku? :) (85%) Do you have any interest in having sex with me? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jediný sympatický na celym filmu byla Zooey Deschanel. Ta kde se objevjí, tam je svět radostnější, příjemnější a veselejší. Má to v povaze a proto se mi líbí, kdekoliv ona je. Jinak by to ale bez ní byla nuda, otravná nuda, která má k zajímavému příběhu hodně daleko. Pořád si to ale zaslouží tři hvězdičky. Zooey je úžasná! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Príbeh je založený na skutočnom Aseltonovom detskom želaní, aby si jeho rodičia adoptovali čínske dieťa. To sa síce nestalo, ale jeho mladší brat si takéto dieťa skutočne adoptoval neskôr. (Arsenal83)
  • Aselton si vybral názov Gigantický, pretože „v [slove] je nevinnosť“ kvôli jeho používaniu malými deťmi na opis niečoho fantastického. (Arsenal83)
  • Scenár niekoľko rokov chradol, kým sa film dostal do produkcie, Aselton uviedol, že najnáročnejšou časťou tvorby filmu bolo obsadenie dvoch hlavných úloh Briana (Paul Dano) a Harriet (Zooey Deschanel). (Arsenal83)

Reklama

Reklama