Reklama

Reklama

Americký špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, vypráví o důstojníku Samiru Hornovi (Don Cheadle), který stojí mezi dvěma tábory. Jeho otec byl muslimský duchovní, on je občan USA a slouží ve speciálních jednotkách…
Když jedno z vyšetřování zavede přímočarého agenta FBI Roye Claytona (Guy Pearce) na stopu nebezpečného mezinárodního spiknutí, zdá se, že všechny nitky vedou k bývalému veliteli amerických speciálních operací, důstojníkovi Samiru Hornovi (Don Cheadle). Horn, který byl jako dvanáctiletý chlapec svědkem násilné smrti svého otce, súdánského muslimského duchovního, a později coby americký občan působil ve speciálních jednotkách a školil afghánské bojovníky, je tajuplný muž se spoustou kontaktů na teroristické organizace. A má také zvláštní dar objevit se na místě činu vždy, když se zhroutí nějaká velká operace. Jednotka, která celou záležitost vyšetřuje, se spojí s Carterem (Jeff Daniels), dlouholetým spolupracovníkem CIA, jenž, jak se zdá, neříká tak docela vše, a s dalším agentem FBI Maxem Archerem (Neal McDonough). Podaří se jim najít spojitost mezi Hornem, útěkem z vězení v Jemenu, bombovým útokem v Nice a loupeží v Londýně, ale současně se vynořuje i řada protichůdných důkazů, které nutí Claytona zamyslet se nad tím, zda je Horn skutečně tím, za koho ho považuje. Špionážní thriller, věnující se ožehavému tématu islámského terorismu a boji proti němu, je dílem scenáristy a debutujícího režiséra Jeffreyho Nachmanoffa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (212)

Fr 

všechny recenze uživatele

Když muž nenajde něco, pro co by zemřel, nezaslouží si žít.... Svět islámu. Cílem každodenní práce členů teroristické buňky je dovést k osvobození svůj lid. FBI, agenti snažící se odhalit ty, co si myslí, že půjdou hned do ráje. A Samír? To je muž víry. TERORISMUS JE DIVADLO. O SMRTI NEROZHODUJE BŮH. Obě strany jsou pro úspěch ochotny udělat cokoliv. Jenže se jim to trochu vymyká z rukou... Solidní provedení a lákavý pohled do zákulisí světa sebevražedných atentátů a praktik FBI. Don Cheadle je uvěřitelnej hrdina, film má dobrou atmosféru a celkem zajímavé rozuzlení. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Mam rad kvalitne politicke dramy, hlavne, ked sa v nich viac hovori, ako striela. Traitor je dobrym politickym filmom, ktory sa dotyka niekolkych problemov dnesneho sveta a nie len terorizmu. Tazko povedat, cim to je, ale konstatovanie, ze ide pre mna o dobry film v zmysle lahkej nadpriemernosti, je v mojich ociach najvystiznejsie. Herci su dobri, dialogy su dobre, rezia je dobra...proste vsetko je take ake ma byt, avsak chyba tomu dusa a dotyk, ktory by mal takyto film zanechat. Skoda. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Nudné, bez výrazu šedopriemerovité... Z odkazom, že islám to myslí dobre, len bakaní teroristi si ho zle vysvetlili, čomu ja samozrejme verím však aj cirkev povedala svoje pardón za minulosť omfg. Ešte že máme nekompromisných agentov ako Neal McDonough, ktorého mal scénar zabiť v prvej tretine filmu. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá skúsenosť najmä z toho hľadiska, že podnetný príbeh s celkom svižným scenárom, zahraný viacerými elitami súčasného hollywoodu vie byť takt neskutočne mdlý, ba pôsobiť priam ukážkovo ONIČOM! Neuveriteľné! Jediné, čo si z toho asi zapamätám bude "Keď zachrániš jeden ľudský život, je to ako keby si zachránil celé ľudstvo." a fakt, že takéto niečo sa píše v tom fuj-fuj Koráne. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Opet dalsi z mnoha shows o americkem boji s alah-terorismem. Vylozene se nabizi porovnani s primym soucasnym konkurentem Body Of Lies od Ridleyho Scotta. Traitor sice neni tak technicky a rezisersky vymakany, ale celkove vzato me to chytlo podstatne vic, nez Labyrinth, ktery byl na muj vkus prilis odosobneny. Zde mate mnohem lepsi sanci soucitit a vzit se do hlavni postavy, kterou dava s naprostym prehledem Don Cheadle, jenz je na podobne vychodni role jako stvoreny. Diky teto silne konektivite s Cheadlem ziskate mnohem lepsi insight a atmosfera tak muze fungovat xkrat lepe ve smyslu vytvareni napeti a permanentniho feelingu bezprostredniho ohrozeni a odhaleni. 7/10 ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Režisér a scenárista Jeffrey Nachmanoff sa stretol s niekoľkými spravodajskými profesionálmi, politickými pozorovateľmi a ďalšími odborníkmi, aby bol jeho film čo najrealistickejší. (sWONDER)
  • Když si Samir koupí jablko na trhu v Marseille tak na plátěné střeše, když opouští trh, můžete vidět odlišnost v překladech - francouzsky "traiteur" (to znamená lahůdky) a v angličtině "traitre" (to znamená zrádce) což je název filmu. (rozbris)

Reklama

Reklama