Reklama

Reklama

Temné vzpomínky

  • Česko Vzpomínky pošetilce (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Kdysi úspěšná hollywoodská hvězda Joe Scott (Daniel Craig) tuší svůj konec v herní branži... Smrt Scottova nejlepšího kamaráda z dětství ho nutí bilancovat – na cestě z pohřbu se probírá vzpomínkami, což pořádně zahýbe s jeho zdánlivě neotřesitelným egem. (WarholsC)

Recenze (159)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Vyčpělá hollywoodská hvězda zpytuje svědomí formou osobní vzpomínky na zlomový kousek mládí. Kamera a hudba hrají na pocitovku, ale kam se poděl děj, který měly rámovat? Kýč jak prase, skvěle natočený. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za zadek Daniela Craiga, druhá hvězda za zadek Harryho Edena, další hvězda za hudbu a poslední za dojemný příběh... Dohromady nám to dělá 4 hvězdy.. Přejete si platit kreditkou nebo hotově? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Cekal jsem takovej ten typickej film, kde chlapek vzpomina na svoje detstvi se svejma kamosema, kdy prozili nejaky zajimavy dobrodruzstvi nebo naopak neco dojemnyho. O coz se sice film pokousi, ale ne s moc velkym uspechem. Uvod s dospelym hlavni hrdinou v podani Craiga je docela fajn, Craig je na sracky, picha s devkama, shani drogy a jako o herce uz o nej nikdo nestoji. Nevzpominam si, kde bych Craiga videl hrat lip. No a pak se ocekavane dej presune do detstvi, jenze je to cely takovy divny, hlavni hrdinove nejsou maly kluci, ale asi tak 15 lety hovadka, co vypadaj jak naprosty bukvice, nijak zvlast se nekamaradi a celej dej je silne o nicem a nic se nedeje. Ta ocekavana zasadni udalost je navic dost prehnana a skoro az smesna. No a zaver vyzni lehce do ztracena. Proste film, kterej spis sazi na herce a atmosferu nez nejakej dej a to se mu docela dari, lehce depkoidni atmosfera je docela prijemna, ale vic nez lepsi 3* z toho nebudou. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film je to skvěle natočený a zahraný, ale scénář a pointa uniká tvůrcům skrz prsty. Skvělé obsazení (Craig, přestože ho nemusím, hrát umí - to je jisté) a stupňování atmosféry přišlo vniveč, protože není co stupňovat a pointa filmu mi nepřišla natolik zajímavá nebo originální, aby uspokojila. Mnoho filmů už mělo stejnou pointu i u vedlejší linie, jak chce tento vystačit jen s ní? Stejně tak nechápu, proč je hlavní hrdina herec, nebo spíš proč tam vůbec dějová linie s Caraigem je. Stejný problém měl i Předčítač, který ho ale vyřešil mnohem elegantněji. Flashbacks of a Fool jsou promarněná šance a typická ukázka filmu, který nemá co říct, i když se snaží. 50%/60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„The only thing you need courage for is for standing still..“ Tesat do kamene. Pro někoho banální historka, pro jiného melancholický příběh o neobyčejnostech obyčejného života, křižovatkách osudu a odvaze zůstat. Přesvědčivý Craig i Baillie Walsh, který se zachoval jako zkušený barman a současnost se vzpomínkami v poměru 2:1 protřepal, nemíchal.. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Craig. Daniel Craig. Na začátku věčně zdrogovaná hvězda, na konci muž se svědomím. Dokud se příběh točí okolo něj, vše šlape jak Švýcarské hodinky. Zlom nastává v prostřední části o mládí Joeho Scotta, kde se celý děj stává obrovským kýčem a ani charisma Harryho Edena to nezachrání. Za dobrou režii a hudební složku dvě hvězdičky, tu třetí přihazuji díky bravurnímu představiteli Jamese Bonda. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Daniel Craig na začátku rozehraje příběh, který není diváku lhostejný, pak se ale na většinu stopáže odmlčí, aby se na závěrečné minuty zase vrátil a z fetujícího frajera a pohasínající filmové hvězdy se alespoň částečně stal mužem se svědomím. Bilancovat ho donutí smrt nejlepšího přítele z dětství, který byl u zlomových okamžiků jeho dospívání. Výborně natočený režijní debut (pocitové nasnímání od kameramana Gladiátora Johna Mathiesona), lehce natahovaný a brzy vyšumivší do prázdna, přesto stále velmi slušný!! Byl jsem navíc zvědavý na Jodhi May, kterou jsem od dob Posledního Mohykána v ničem pořádném neviděl.. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Pasáž z dětství naprosto vynikající. To s tou obrovskou minou z války skvělé osudově tragické vyústění. Jinak se to podle mě v současném životě hlavního hrdiny bohužel nikam nepohnulo, takže kromě toho, že jsme měli možnost navštívit superluxusní dům na pobřeží, nemělo celkem žádný hlubší význam tam současný život vůbec dávat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak nám Daniel Craig trošičku zabilancoval svou kariéru. Joe Scott je povadlá filmová hvězda, která jednoho dalšího nepovedeného dne zavzpomíná na své dětství a na důvody, které jej vedly k odchozu z domova. Co se týče dějové linie Před 25 lety, odvážné erotické scény v ní mě připomněly Předčítače. Opět zde vystupuje zkušená učitelka sexu, které nedělá sebemenší problém se odhalit. Celé to ovšem spěje k nevyhnutelné tragédii. Celý film zdobí povedený soundtrack. Písnička skupiny Roxy Music mi bude znít ještě hodně dlouho. Sečteno podtrženo: povedené drama s překvapivě výborným Craigem. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetl obsah, čekal jsem něco jiného. Vlastně jsem to čekal právem, protože uživatel WarholsC si asi spletl filmy a napsal úplně něco jiného, než se odehrává. __ Flashbacks of a Fool spoléhá na Craiga jako Amerika na Obamu. Uvidíme, jak se to podaří prezidentovi, ale Daniel to zvládl na jedničku a zaslouženě odchází jako vítěz! Na cestě pro výhru ho doprovází skvěle a pohodově laděný soundtrack a vizuální styl filmu, který hezky pentluje mezi retro lookem a moderní sytostí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Až do výbuchu miny jsem se docela nudil. Poté ale začala naprosto parádní podívaná s bezchybnou, sugestivní atmosférou za podpory geniální hudby. Sečteno a podtrženo: za Craiga, nápad, hudbu a závěrečnou půl hodinku dávám 4*. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale při sledování Temných vzpomínek se mi vybavil film Waterland (1992) s Jeremy Ironsem v hlavní roli. Snad to bylo tou retrospektivou, snad úžasným prostředím pobřežní vesničky, snad shodně dávnou tragédií v níž měli oba hrdinové prsty. I když Daniel hrál skvěle a flasback do pubertálních let byl lepší než celý zbytek filmu, pořád to kvalit Waterlandu nedosahovalo a celé to drželo jen tak tak pohromadě. I tak se ale na to dobře koukalo a Temné vzpomínky rozhodně nejsou podprůměrným snímkem. * * * ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čo by bolo, keby....ako by vyzeral môj život, keby....toto sú hlavné otázky hrdiny filmu Daniela Craiga, ktorý sa v svojej dospelej úlohe chová ako rozmaznaná hollywoodska celebrita, aby sme sa v časti venovanej jeho detstvu dozvedeli príčinu jeho chovania. Je psychologicky značne pochybná, ale to nevadí, nie je to predsa pokus o vysvetlenie promiskuitného správania celebrít všeobecne. Pochybujem, že každý z nich má traumu z detstva. Istá réžia, známi herci (ich úlohy sú skôr cameá) a Craig tento film vytiahli na 4 hviezdy. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Zcela jiný film. Daniel Craig je samozřejmě uveden jakožto hlavní mužská role, ale to berte s rezervou. Sice celou partii rozehrává i zakončuje, ovšem i ústřední píseň Roxy music - If there is something mi přijde více dechberoucí, než jeho výkon (nechci ho hanit, spíše nedostal šanci k tomu, více se projevit). Zkrátka 'bond' značka se prodává velmi dobře. Příběh je tak trochu jiný, nebo respektive úplně obyčejný - jen zabalený do zajímavého hávu. Příjemné překvapení. BTW: Asi jsem se zamiloval do Felicity Jones. :P ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Opäť ma potešil Daniel Craig, taktiež vizuálne prevedenie... príbeh, ktorého dej mi postupom času nejako vyprchal niekam do prázdna - osobne mi to prišlo myšlienkovo ochromujúce a zrazu "utlum"... 6/10 ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Upadajících herců je kolem nás i v cizině hodně. Někdy ale stačí málo a jejich úpadek se zastaví a zase se začnou zvedat... ()

Reklama

Reklama