True Tears (TV seriál)

(Japonsko)

Animovaný / Drama / Komedie / Romantický

Japonsko, 2008, 13x24 min

Junji Nishimura

V True tears lze najít překvapivé množství paralel s loňským seriálem ef. Z přímého srovnání ale vycházejí jako horší dílko. Největším problémem je hlavní hrdina Šiničiró. Každou chvíli prohlašuje jak dá věci do pořádku a jak teď udělá všechno správně a přitom provádí pravý opak. A oscilace jeho preferencí je přesně to, co v seriálu podobného typu nechcete vidět, pokud si nejste jistí nějakou krvavou odplatou v závěru. V úvodních dílech by to pochopitelně bylo ještě normální, ale když na konci snad všechny postavy (včetně Šiničira) vědí a říkají, že Šiničiró nosí v srdci X a on se přesto rozběhne za Y je to vážně na zabití. Je škoda, že seriál začne trpět tímhle syndromem herních adaptací, protože jinak jsou vývoje vztahů postav vykresleny velice povedeně a i audiovizuálně jde o nadprůměrně vydařený počin.(30.3.2008)

Pro fanoušky seriálů jako třeba Kimi ga nozumu eien nebo Koi kaze tu máme další vztahovku - která se mi opravdu líbila - na rozdíl od KGNE tu není tolik vyhrocených zvratů a emočních výlevů, celý děj je tak nějak přirozený, stejně jako chování postav (snad až na Noe, ale nic proti ní), a právě to, že ani vedlejší postavy nejsou zbytečné a jejich příběhy obohacují ten hlavní, velmi oceňuji. Bavilo mě sledovat, jak to celé dopadne. Konec je dobře vymyšlený. Trochu smutný, ale to se nedá nic dělat, bigamie je legální málokde;)(18.2.2011)