Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dobrodruh a jachtař Steve Drexel (Douglas Fairbanks st.) se při výletní plavbě vsadí se svými přáteli, že dokáže přežít do jejich návratu na malém tichomořském ostrůvku, aniž by si cokoliv vzal sebou. Ihned skočí do vody, následován svým věrným psem. Za pár měsíců si podmaní ostrovní přírodu, zvířata a vytvoří si ráj na zemi. Zachrání i krásnou divošku (Maria Alba), která utíká před vnuceným manželstvím, pojmenuje ji Saturday, a naučí ji evropské roli ženy ve společnosti. Stevevův přítel však nechce jen tak prohrát sázku, a tak na ostrově začne být poněkud živo. (mortak)

(více)

Recenze (3)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem že u tak starého filmu vyprsknu smíchy. Fairbanks je hodně zábavný člověk a tady to dokonale dokazuje, jeho praštěnost nezná mezí. Film je převiprávěním klasiky o Crusovy, nicméně je tu parádní komediální vložka která film podkresluje. Je překvapivé že od chvíle kdy se Drexel dostane na ostrov tak se film drží tak nějak podle předlohy. Jedinou výtku bych měl k tý havajce, přišel mi to až moc rušivý a nudný element, ale tak se nedá nic dělat v 30 letech musela být vždy nějaká romantika. U mě hodně slušné. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mr. Douglas Fairbanks si na jachtě posteskne přátelům, že by chtěl žít jako Robinson. Slovo dalo slovo, zrodila se sázka a v následující chvíli skáče novopečený Crusoe (následován věrným psem) do moře. Zabydlí se na ostrově, je napaden kanibaly, stará se o Havajanku... ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Bláznivá blbůstka pro rodinný výlet do kina - je tu hodně zvířátek (pro děti), love story (Fairbanks určí divošce místo ve svém ráji - obdivovat ho, když recituje a míchat mu drinky), a hlavně je tu hodně nadsázky, honiček i neškodného humoru. Ale v podstatě film vyjadřuje to samé, co Robinson Crusoe by Daniel Defoe - vítězství muže a jeho rozumu nad přírodou, nad zvířaty, nad divochy, a nad ženou. / "To všechno jsem se naučil v dětství, když jsem chodil do skautu a učil se ze skautských příruček." ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama