Reklama

Reklama

VOD (1)

Bláznivá komedie se točí kolem středoškolského učitele a jeho úsilí nazkoušet se studenty muzikál. Poté co si vybere Shakespearovskou klasickou tragédii, musí čelit námitkám ostatních a hlavně školní rady, jíž se jeho výběr a pojetí nelíbí.
Bláznivá komedie se točí kolem jednoho učitele a jeho úkolu nazkoušet se studenty střední školy muzikál. Dana Marschz (Steve Coogan) je neúspěšný herec, který se stal středoškolským profesorem, ovšem herectví stále zůstalo jeho vášní a jeho ambice jsou stále vysoké. Na rozdíl od jeho soukromého života, ve kterém se potýká s nespokojenou manželkou Brie (Catherine Keenerová). A tak se Dana shlédne ve své učitelské roli a sám sebe pasuje na inspirativního profesora. Ovšem jeho adaptace populárních filmů nejsou právě oblíbené. Jeho poslední hru na motivy Erin Brockovich absolutně strhala kritika čtrnáctiletého studenta a vše nasvědčuje tomu, že s jeho učitelováním bude brzy konec. Dana se rozhodne nazkoušet se studenty muzikál inspirovaný shakespearovskou tragedií. Školní rada však shledá jeho počin nevhodným, ať už jde o dramatické zpracování nebo politickou korektnost. Jenže bývalý herec se nehodlá jen tak vzdát a ani si nechat mluvit do své umělecké svobody. A navíc, nic nemůže zlomit jeho optimistického ducha… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych napsala, že po premiéře tohoto škváru se Shakespeare musel obrátit v hrobě, tak bych lhala. Za to by mu paskvil, vydávaný za komedii, vůbec nestál. ____ Steve Coogan v hlavní roli je trapný, scénář je trapný a celý film je trapný a ubohý. Snímek nevzbuzuje ani pousmání, nýbrž pocit neskutečného studu, že něco takového mohlo vzniknout, a že se našlo tolik lidí, kteří se na tom podíleli. /21. 8. 17./ ()

buchli 

všechny recenze uživatele

Taky jste si někdy přáli, aby Hamlet skončil možná jen o něco líp? Rozhodně v tom nejste sami - podivínský (a podivný, vážně) učitel dramatu a neúspěšný herec trpící syndromem otcovského konfliktu Dana Marschz (v podání Stevea Coogana, který se sice roztomile pokouší o americký přízvuk, ale opravdu se nedá říct, že by mu to nějak zvlášť šlo - jediné místo, kde se mu dá věřit, jak mluví, je, když napodobuje Jeremyho Ironse... britsky) vymyslel, jak to napravit. Kdyby měl Hamlet stroj času (a pár dobře míněných rad od Ježíše), mohl by přece všechny zachránit... a roztáčet u toho neuvěřitelná taneční a pěvecká čísla. Není divu, že Marschzovo představení, které kromě oněch náboženských a sexuálních kontroverzí a cestování časem obsahuje i souboj na světelné meče ("Your madness must not unwatched go!"), není úplně snadné zrealizovat, a to ani s pomocí advokátky lidských práv (s židovským manželem). A samozřejmě v duchu žánru není divu, že nakonec k realizaci dojde. Dočkáme se zde i povinného sblížení se inspirativního (haha) učitele s nepřizpůsobivými studenty (patřícími k etnické menšině, jak jinak), rozpadu jednoho manželství a lehkého (opět haha) alkoholismu, ale s takovou sebeironií, že to vlastně vůbec není na škodu. Něco jako Společnost mrtvých básníků smísená s Nebezpečnými myšlenkami a možná trochu okořeněná Rocky Horror Picture Show... Nářez. I když chudák WS se asi obrací v hrobě... ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Pri prvom pozretí som mal lepší pocit ako pri tom ďaľšom. Potom to bolo už iba 50 minút nudy až kým neprišlo na samotný muzikál a konečne aj na ústrednú pieseň "Rock Me Sexy Jesus", vďaka ktorej som pridal aj tú tretiu hviezdičku. Samotný song a jeho prevedenie na javisku si zaslúži plný počet, škoda preto, že tvorcovia skôr nestavili na muzikál a vo filme sa neobjavilo viac skladieb. ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Základní premisa snímku je opravdu lákavá a trailer byl též slibný. Bohužel celá první hodina je o h...lavním hrdinovi a je to strašná nuda, která nemá pro následující svěží půlhodinku, takřka žádný význam. Kdyby se tvůrci vykašlali na Cooganovi nudné exhibice a zbytečtné načrtání reálií života jeho postavy a soustředili se na "mladé ochotníky" a jejich hru kočírovanou právě Cooganem, mohla vzniknout fakt fajn komedie. Bohužel někdo se tu očividně pokoušel natočit víc, než na co mu stačili nejenom síly, ale i nápady... 50% ()

Klay 

všechny recenze uživatele

Zajímalo mě to hlavně kvůli scénáři Pam Brady. Rozhodně to není špatná komedie, i když spousta lidí ji odsoudí, protože je to absurdní a vulgární stejně jako South Park. Je tu dost hluchých míst, ale taky několik takřka geniálních, mezi které počítám i závěrečné muzikálové vystoupení "Rock me, sexy Jesus!". Poselství (dá-li se o tom tak mluvit) z toho kouká stejné jako z celovečerního South Parku - výsměch americkým puritánům a poukazování na jejich nesmyslné názory, což mě, jakožto odpůrce MPAA a amerického pokrytectví, hodně těší. No a když vás nic z toho nezaujme, aspoň se přesvědčíte, že Steve Coogan je naprosto skvělý komik. Nedokážu si v té roli představit nikoho jiného. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Film získal cenu Flaming Hobbit za nejlepší špatný film roku 2008. (mi-ib)

Reklama

Reklama