Reklama

Reklama

The Mystery of the Leaping Fish

Recenze (9)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Asi se nikoho zvlášť nedotknu, když napíšu, že tahle holmesovská parodie je opravdu nebetyčná ptákovina. Ovšem pozoruhodná. Humor, kterého se tady dočkáte, si v ničem nezadá s "humorem" současných NĚCO-movie parodií. Je velmi, velmi, velmi jednoduchý, na jedno brdo a nedává žádný smysl stejně jako příběh (nebo spíš "příběh"). Ovšem právě díky této neskrývané jednoduchosti mě film zaujal. Douglas Fairbanks od začátku do konce jen více a více fetuje a chová se nesmírně potrhle, ostatní na tom nejsou o moc lépe. Kdyby to celé mělo poloviční stopáž a nekonala se rozvleklá plážová pasáž, nebylo by to méně blbé, ale určitě svižnější a snad i zábavnější. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Douglas Fairbanks ako večne nafetovaný detektív, deliaci si deň na štyri doby, z ktorých jedna je pichnutie si opiátu. Pás so striekačkami s drogou má okolo pása, tučnú plechovku kokaínu na stole, a čuduj sa svete: je na stope kontrabandu ópia. Drogy detektívovi pomáhajú, okrem prekonania únavy, sviežo rozmýšľať a zneškodniť zločincov. Ústredný motív tejto vydarenej grotesky a holmesovskej paródie v jednom naznačuje, že časté mediálne správy o drogách, ako o probléme výlučne posledných desaťročí, nie sú celkom pravdivé. Celok mierne pokrivkáva len v miestach presunov v mieste a deji, ktoré neobsahujú gagy tak či onak spojené s fetom. ()

Reklama

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Je výborné, že je Sherlock Holmes aj parodovaný. Douglas Fairbanks, Sr. je v úlohe večne sfetovaného detektíva veru veľmi dobrý, prihrávajúmu aj sluha a vybavenie bytu, čo pripomína inteligentný domov, z ktorého si zobral inšpiráciu asi aj Keaton v jeho neskoršom The Scarecrow. Gentleman rolling in wealth je tiež dobrá scéna, rovnako ako záchrana topiacej, pri ktorej ukáže aj svoju fyzickú zdatnosť (alebo strihač dobrý strih), či odpočúvanie alebo správne parkovanie. Oddychová komédia s Fairbanksom, ktorá väčšinu času nenudí a zabáva. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Mystery of Leaping Fish je hodně zvláštní groteska, která nám ukazuje Douglase Fairbankse v pro něj zcela netypické poloze - zdrogovaný detektiv Coke Ennyday (Tedy volně přeloženo jako Koks Každýden), který své případy řeší zásadně velkými dávkami koksu a při stíhání pašeráků drog si rozhodně přijde na své. Zezačátku to pro mě byla tradiční zábavná groteska. Hudební doprovod obstarávaly nějaké jazzové písničky, které ale po deseti minutách ustaly a nastalo ticho. Jak to vyřešit? Na zbylých 15 minut jsem si pustil desku Alice Coopera Love it To Death. Myslel jsem, že mě to spíš bude rušit zážitek, ale ono ne. Naopak sranda se umocnila, protože ta muzika do některých scén sedla jako prdel na hrnec a taková pomalá hodně psychedelická Black Juju s výrazným rytmem bicích se k Fairbanksově zdrogovanému poskakování výborně hodila, až mě z toho skoro mrazilo. (Takže musím přiznat, že to hodnocení 5 je částečně moje a Cooperova zásluha :-)) Jinak si ale myslím, že se jednalo o velice zdařilé dílko. Navíc si myslím, že Downeyho pojetí Sherlocka Holmese v nadcházejícím filmu se bude tady tomu Fairbanksovu (komu to nedošlo tak Coke Ennyday je parodií právě na nejslavnějšího detektiva všech dob) velice výrazně, i když určitě nezáměrně, podobat. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Neobvyklá a docela odvážná groteska, ve které by se bilý sníh dal téměř sjíždět na saních. Hlavním hrdinou je detektiv s příznačným jménem Coke Ennyday (Douglas Fairbanks), pro kterého ale na rozdíl od Limonádového Joe není zázračným životabudičem Kolalokova limonáda. A aby tam toho nebylo málo, jsou tomuto neohroženému mistru převleků protivníky pašeráci opia. O tom jaká literární postava s "drobným" závislostním problémem tvůrce této grotesky inspirovala tady není rozhodně pochyb a je vidno, že si to pořádně užili. Objevuje se tu určitě pár neotřelých a originálních vtipů a docela nečekaný závěr. Co mi ale celou dobu vrtalo hlavou bylo, z čeho se sakra na začátku 20st. vyráběli ty nafukovací plovací potvory. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama