Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se Tahmeena zatoulá na Johnovu farmu v opuštěné části Austrálie, nemá John příliš na výběr a vezme ji domů. Tahmeena je ilegální imigrantka, neumí anglicky a někdo ji brutálně zbil. John se ještě stále nevzpamatoval ze smrti manželky a nemá náladu na žádné návštěvníky. Přesto se rozhodne, že ji u sebe nechá, dokud se neuzdraví. Tak začíná příběh nedobrovolného sbližování dvou cizích lidí, kteří se postupně učí navzájem komunikovat a hledat k sobě cestu. Ale ti, kteří si myslí, že jim Tahmeena patří, ji už hledají a nemíní odejít bez ní. Remake holandského filmu Polská nevěsta, nominovaného na Zlatý glóbus.
[Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (6)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jako obvykle překlad názvu bez znalosti kontextu. Nedokončené nebe = puzzle nebe, které ještě začala stavět zemřelá manželka. Vděčné divácké téma sbližování zanedbaného lidem nepřátelského morouse a Afgánky, která neovládá ani nejmenší základ angličtiny a kterou jinak čeká buď nelidský úděl prostitutky nebo vězení a v tomto případě, kdy policajt je její hlavní trýznitel tak moc šancí nemá... Remake http://www.csfd.cz/film/91569-poolse-bruid-de/ ()

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Poslední čtvrthodinku, jakoby vystřiženou z laciného béčkového thrilleru, která dokonale shodila poctivě budovanou atmosféru úvodních sedmdesáti minut ignorovat nedokážu. Navíc doslovný happyend je rovněž na facku. A tak pěkné komorní drama o sbližování dvou ztracených duší to mohlo být. Nakonec tedy především za sympatické ústřední duo ty tři umorousané hvězdy dám. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Možná, že oficiálně je to nekončící nebe, ale pro mě to bylo nekončící PEKLO! Tohle téma se prostě dalo zpracovat daleko svižněji, zábavněji a sympatičtěji. Hlavní postavy mají bohužel charisma o velikosti piškotu, McInnes působí nepříjemně a neurvale a Monic Hendrickx zase ... nijak. Celé je to takové velké nic zabalené v pěkné krajině a docela poutavém začátku. Nic víc. Jo a kdyby distributoři věnovali filmu alespon deset minut, tak by věděli, že je to "nedokončené" nebe. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nekončící nebe jsem začal sledovat jen ze zvědavosti, s tím, že ho pár minutách vypnu a půjdu spát. Prvních pár minut, nepříliš vzdáleně připomínajících nějaký drsný australský horor (Wolf Creek), mne ale přimělo zůstat. Zbytek se odehrává v docela jiném, přesto stále velmi poutavém duchu – atypické, takřka bezeslovné sbližování dvou ztracenců. Jednoduchá symbolika (to nebe je dle původního názvu spíše nedokončené než nekončící), pěkné australské scenérie a v nejpřesnějším slova smyslu hořkosladký konec. Právě poslední vteřiny, vystihující v jediném stoupajícím záběru tolik pravd, mi brání jít pod čtyři hvězdičky, zbloudivší nejspíš také z dalekých končin. 75% ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama